Δευτέρα, 26 Οκτ, 2020

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ:Να σταματήσει η κυβέρνηση να κοροϊδεύει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και να πάρει επιτέλους επιπλέον μέτρα προστασίας για τα σχολεία!
  • Συνεχίζουμε με παρακαταθήκη το πραγματικό νόημα του απελευθερωτικού αγώνα του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ
  • Δημοτική Παράταξη "ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ" : Είναι ανίκανοι!
  • Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού από τον Δήμο Νάουσας
  • H ΓΣΕΕ και το  Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου.
  • Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό για έναν πιο Υγιή Πλανήτη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ:Να σταματήσει η κυβέρνηση να κοροϊδεύει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και να πάρει επιτέλους επιπλέον μέτρα προστασίας για τα σχολεία!1 Συνεχίζουμε με παρακαταθήκη το πραγματικό νόημα του απελευθερωτικού αγώνα του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ2 Δημοτική Παράταξη "ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ" : Είναι ανίκανοι!3 Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού από τον Δήμο Νάουσας4 H ΓΣΕΕ και το  Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου.5 Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό για έναν πιο Υγιή Πλανήτη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πώς κλέβει τη λαϊκή περιουσία ο νέος πτωχευτικός κώδικας

Το νέο αντιλαϊκό έκτρωμα (πτωχευτικό κώδικα) καθιερώνεται για πρώτη φορά η πτώχευση φυσικού προσώπου, δηλαδή ενός μισθωτού, αγρότη, ελεύθερου επαγγελματία, όταν δεν πληρώνει το 40% των ληξιπρόθεσμων οφειλών για έξι μήνες και η συνολική του οφειλή ξεπερνά τα 30.000 ευρώ. Ο πτωχευτικός κώδικας αφορά το σύνολο του ιδιωτικού χρέου... Περισσότερα

«Μαγική εικόνα» για την πολιτική προστασία...

από Η Άλλη Άποψη
«Μαγική εικόνα» για την πολιτική προστασία...

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού με αποσπασματικά μέτρα και αντιφατικές κινήσεις, «κρύβοντας» τη γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας, αλλά και με νωπές τις συνέπειες από τις πολυήμερες πυρκαγιές σε Κορινθία και Ηλεία, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το νεοσυσταθέν υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας στις εγκαταστάσεις του στο Μαρούσι για να καυχηθεί τάχα ότι η κυβέρνησή του έχει εκπονήσει ένα «φιλόδοξο» πρόγραμμα πολιτικής προστασίας. 

Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό ο υφυπουργός, Ν. Χαρδαλιάς, είπε μεταξύ άλλων πως «ολοκληρώσαμε τις προηγούμενες μέρες το σχεδιασμό μας για το εθνικό πρόγραμμα πολιτικής προστασίας για την επόμενη τριετία. (...)Τον Μάρτη του 2023 που ολοκληρώνεται αυτό το πρόγραμμα θα έχουν γίνει πραγματικότητα για τη χώρα όλα όσα μας έχετε ζητήσει για την ασφάλειά της».

Από την πλευρά του ο Κυρ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας είχαμε δώσει μια δέσμευση στον ελληνικό λαό, ότι η πολιτική προστασία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της διακυβέρνησής μας. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε μόνο στα λόγια, έχουν γίνει πολλά (...) σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η επιδημία του κορονοϊού επιβεβαίωσε την ανάγκη να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίζουμε καινούργιες προκλήσεις, με απόλυτη συνεργασία, καλή χρήση της πληροφορίας και γρήγορη αντίδραση. Αποδείξαμε τουλάχιστον ότι είμαστε σε θέση να τα φέρουμε όλα αυτά σε πέρας».

Την ίδια ώρα το δημόσιο σύστημα Υγείας εξακολουθεί να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση λόγω της εμπορευματοποίησης και της υποχρηματοδότησης, ενώ «μια από τα ίδια» είναι η κατάσταση στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας, καθώς παρά τα πολλά λόγια δόθηκαν μόλις 272.000 ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρυσι στον προϋπολογισμό του ΠΣ για το 2020 για όλες τις λειτουργικές του ανάγκες. Είναι χαρακτηριστικό πως μειωμένες κατά 1.839.851 ευρώ είναι οι δαπάνες για τη συντήρηση, την επισκευή και τα καύσιμα ενός στόλου 3.250 περίπου οχημάτων του ΠΣ, ενώ αυξημένες κατά 34%, δηλαδή κατά 5.800.000 ευρώ, είναι οι δαπάνες για τη μίσθωση ιδιωτικών εναέριων μέσων.

Επίσης, ο νέος σχεδιασμός για την πολιτική προστασία της χώρας, που πλέον με τον νόμο 4662/2020 αποτελεί τη νέα πραγματικότητα, προωθεί ακόμη περισσότερο την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση, προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων, σε όλο το φάσμα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας, από την οργάνωση, την εκπαίδευση, την έρευνα, την παροχή υπηρεσιών μέχρι την εκμετάλλευση δασικών οικοσυστημάτων. Μεταφέρει παράλληλα αρμοδιότητες σε δήμους, Περιφέρειες, ιδιώτες, εθελοντικές οργανώσεις, ΜΚΟ, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη μείωση δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού και τη μεταφορά του κόστους για την πυροπροστασία και τη δασοπροστασία μέσω της ανταποδοτικότητας εκ νέου στις πλάτες του ελληνικού λαού.

 

 


Έχει διαβαστεί 189 φορές
Αταίριαστα...
Προηγούμενο άρθρο
Αταίριαστα...

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 21 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 183 επισκέπτες και 0 μέλη.