Τρίτη, 19 Ιαν, 2021

  • Άνετο πέρασμα για τον Δικέφαλο από την Βέροια
  • Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ EUROGROUP: Προώθηση «μεταρρυθμίσεων» για «βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος»
  • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να λυθεί ΤΩΡΑ το ζήτημα της επιστροφής των φοιτητών στον τόπο σπουδών τους
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 18/1
  • Δημοκρατία και… Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
  • Δήμος Βέροιας: Άνοιγμα σχολείων
Άνετο πέρασμα για τον Δικέφαλο από την Βέροια1 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ EUROGROUP: Προώθηση «μεταρρυθμίσεων» για «βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος»2 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να λυθεί ΤΩΡΑ το ζήτημα της επιστροφής των φοιτητών στον τόπο σπουδών τους3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 18/14 Δημοκρατία και… Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης5 Δήμος Βέροιας: Άνοιγμα σχολείων 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

 Η στήριξη της Σοφίας Μπεκατώρου είναι μια πράξη αυτονόητη

Η στήριξη της Σοφίας Μπεκατώρου είναι μια πράξη αυτονόητη, στην οποία δεν χωρούν "ναι μεν, αλλά". Εξίσου αυτονόητη θα πρέπει να είναι και η ολόπλευρη προστασία με ευθύνη του κράτους των αθλητριών, των νέων κοριτσιών, που παραμένουν εκτεθειμένα σε κάθε είδους πιέσεις και κινδύνους, ειδικά στο πλαίσιο ενός "αθλητισμού" που βυθίζετα... Περισσότερα

Μέτρα εδώ και τώρα!

από Η Άλλη Άποψη
Μέτρα εδώ και τώρα!

Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στη νεολαία και το λαό για την πανδημία και να πάρει μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, συνολικά για την προστασία της υγείας των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Τα χτεσινά νέα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας και η εξέλιξη των κρουσμάτων ιδιαίτερα τις τελευταίες βδομάδες χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου και δεν επιτρέπουν καμιά καθυστέρηση, καμιά υπεκφυγή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την αποσπασματικότητα και την ανεπάρκεια των μέτρων που πήρε, με αποκλειστικό γνώμονα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ιδιαίτερα αυτών του τουρισμού και των μεταφορών, οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες, το γεγονός ότι πέντε μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας τα νοσοκομεία και συνολικά το σύστημα Υγείας παραμένει με τα ίδια ή και ακόμα μεγαλύτερα κενά και ελλείψεις, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από την προκλητική προσπάθεια να φορτώσει στο λαό και τη νεολαία την αύξηση των κρουσμάτων.

Με την «πλειοδοσία» και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, η κυβέρνηση τζόγαρε στο «χρηματιστήριο» των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων τη μεγάλη συμβολή που είχε ο λαός στον περιορισμό των κρουσμάτων και στον έλεγχο της πανδημίας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογούσε, ακολουθώντας πιστά τις συστάσεις των ειδικών. Γι' αυτό στις αρχές του καλοκαιριού τα κρούσματα είχαν ουσιαστικά μηδενιστεί.

Αντί όμως η κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτό το διάστημα για να θωρακίσει το σύστημα Υγείας, να οργανώσει και να ενισχύσει τους μηχανισμούς προστασίας της υγείας του λαού, αντί να πάρει αυξημένα μέτρα προφύλαξης του πληθυσμού και των επισκεπτών της χώρας από τον κορονοϊό, μετέτρεψε σε «λάστιχο» τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για να μην κόψει πελατεία από τους ομίλους του τουρισμού, στο όνομα της «αναθέρμανσης της οικονομίας».

Εδωσε το «πράσινο φως» για να στοιβάζονται σε αεροπλάνα, πλοία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ταξιδιώτες και εργαζόμενοι, για να μη χάσουν ούτε ευρώ εφοπλιστές και αερομεταφορείς, αρνούμενη να πάρει εδώ και τώρα μέτρα, να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις για να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ακόμα και τώρα, που τα κρούσματα σε μεγάλους χώρους δουλειάς επιβεβαιώνουν ότι η μεγαλοεργοδοσία παίζει «κορόνα - γράμματα» την υγεία των εργαζομένων, κάνει πως δεν ακούει τις καταγγελίες σωματείων και φορέων για την κατάσταση που επικρατεί σε χώρους δουλειάς, με τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και τους ελέγχους.

Ταυτόχρονα παρουσιάζει τη «μαγική εικόνα» ότι τάχα «θωρακίστηκε» το δημόσιο σύστημα Υγείας, με μπαλώματα που δεν καλύπτουν τις ανάγκες ούτε σε «κανονικές» συνθήκες, ενώ παραμένουν οι τεράστιες ελλείψεις σε μονάδες Υγείας, γιατρούς, νοσηλευτές, ΜΕΘ, ακόμα και σε στοιχειώδη ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, όπως συνεχίζουν να καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, απευθύνοντας «κραυγή αγωνίας». Και βέβαια, συνεχίζει να απορρίπτει «μετά βδελυγμίας» την ανάγκη να υπάρξει σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, την ώρα που τα τελευταία κρούσματα σε ιδιωτικές μονάδες δείχνουν το αντίθετο.

Η κυβέρνηση συνεχίζει σε κάθε πλευρά της πανδημίας να βάζει την υγεία του λαού στο «ζύγι» του «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο, με χαρακτηριστική ανάμεσα σε πολλά άλλα την άρνηση για μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην εστίαση, στον τουρισμό, στο εμπόριο, αλλά και στους μεγάλους χώρους δουλειάς. Την ίδια ώρα μάλιστα που πέφτουν «βροχή» οι καταγγελίες για περιπτώσεις όπου η εξάπλωση θα μπορούσε να έχει περιοριστεί αν εφαρμοζόταν το στοιχειώδες αυτό μέτρο.

Η κατάσταση «φωνάζει»: Εδώ και τώρα, πριν η πανδημία πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς, είναι ανάγκη να απαιτήσουν από την κυβέρνηση μέτρα αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, προστασίας της υγείας και της ζωής τους.

 


Έχει διαβαστεί 184 φορές
«Ασφάλεια» και «σταθερότητα»
Προηγούμενο άρθρο
«Ασφάλεια» και «σταθερότητα»
Οι «εταίροι»
Επόμενο άρθρο
Οι «εταίροι»

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία -5 °C
Άνεμος ΒΑ 3-5 μποφόρ

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία -3 ως 4 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία -1 ως 9 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 172 επισκέπτες και 0 μέλη.