Σάββατο, 27 Φεβ, 2021

  • Συμμετοχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε δράση Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης
  • Παρατείνεται η εξ αποστάσεως εργασία για το 50% των εργαζομένων
  • ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΕΚΤΟΣ ΣΕΙΡΑΣ»  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ . «Ψηφιακός νόμος της ΕΕ»: Λογοκρισία κάθε ριζοσπαστικής φωνής στο φόντο των μονοπωλιακών ανταγωνισμών
  • ΚΚΕ:Για τη διαχείριση της πανδημίας
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/2
Συμμετοχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε δράση Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης1 Παρατείνεται η εξ αποστάσεως εργασία για το 50% των εργαζομένων2 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΕΚΤΟΣ ΣΕΙΡΑΣ»  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ3 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ . «Ψηφιακός νόμος της ΕΕ»: Λογοκρισία κάθε ριζοσπαστικής φωνής στο φόντο των μονοπωλιακών ανταγωνισμών4 ΚΚΕ:Για τη διαχείριση της πανδημίας5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/26

Το Σχόλιο της Ημέρας

Νέο ρεκόρ στις στρατιωτικές δαπάνες το 2020 παρά την πανδημία

Οι στρατιωτικές δαπάνες σε όλο τον κόσμο κατέρριψαν το 2020 νέο ρεκόρ, παρά την πανδημία της Covid-19 και τη σοβαρή οικονομική κρίση που προκάλεσε, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του βρετανικού Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (IISS) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και η οποία αποτυπώνει τον αυξανόμενο αν... Περισσότερα

Να σοβαρευτούμε επιτέλους!

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Να σοβαρευτούμε επιτέλους!

«Καυγάς» ξέσπασε τις τελευταίες μέρες σχετικά με τη μη λειτουργία-ακόμη- της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου της Βέροιας. Υπήρχε συνέντευξη του ιατρού δ/ντη Παθολογικής Χ. Κούτρα  (και περιφερειακού συμβούλου), απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην Διοικητή Μαυρογιώργου , ανταπάντηση του Χ. Κούτρα και στη συνέχει ανακοίνωση της Ν.Δ που σημειώνει:«Απαντάμε σε όσους τοξικά μολύνουν το έργο του Διοικητή Γ.Ν. Βέροιας, πως ο Διοικητής προσπαθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να λύσει και να λύνει προβλήματα δημιουργώντας νέες κλίνες, καθώς τις ενισχύει με νέο προσωπικό, προκειμένου το Νοσοκομείο να σταθεί όρθιο, δίνοντας απλόχερα την βοήθειά του σε όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη.Επίσης, ευχαριστούμε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό, που έχουν δώσει την ψυχή τους και προσφέρουν τα μέγιστα ώστε οι συμπολίτες μας να έχουν μια αξιοπρεπή αντιμετώπιση μέσα σε αυτόν τον Υγειονομικό Πόλεμο. Ο Τομέας Υγείας ΝΟΔΕ Ημαθίας τονίζει πως στηρίζει το έργο του Διοικητή Γ.Ν. Βέροιας και των εργαζομένων του.» (σ.σ προφανώς και θα υποστήριζε τον Διοικητή μιας και δικό της στέλεχος διορισμένο είναι)

Όμως η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά (και στην Ημαθία) και κανένα επικοινωνιακό τρυκ δεν μπορεί να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες συνολικά αλλά ειδικά για τη λειτουργία του Νοσοκομείου της Βέροιας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και σε τοπικό επίπεδο.

Το νοσοκομείο  της  Βέροιας  έχει  μετατραπεί  ουσιαστικά  σε  Νοσοκομείο μιας  Νόσου. Τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία έχουν ανασταλεί , κρίσιμα  χειρουργεία δεν  εκτελούνται  , καλούνται  γιατροί   άλλων ειδικοτήτων που  υπηρετούν  στο Νοσοκομείο  να προσφέρουν  υπηρεσίες  για τις οποίες δεν είναι εκπαιδευμένοι. Το  ιατρικό , νοσηλευτικό  και  βοηθητικό  προσωπικό  έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια  της εξάντλησης. Στον  προαύλειο  χώρο  στήθηκαν στρατιωτικές σκηνές ... Και  φυσικά  η παροχή   Πρωτοβάθμιας  Φροντίδας Υγείας  στο Νομό Ημαθίας είναι όνειρο  θερινής νυκτός. Την ίδια  ώρα  όμως  προωθείται   η  παραχώρηση του έργου  της καθαριότητας  στο Νοσοκομείο  σε ιδιώτες επιχειρηματίες...

Η γύμνια του Δημόσιου Συστήματος Υγείας φυσικά δεν είναι έργο μίας πράξης, ούτε πολύ περισσότερο ευθύνες μιας κυβέρνησης. Οι διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες και σε τοπικό επίπεδο- απλά τώρα είναι περισσότερο εμφανής- υπάρχουν και πρέπει ο λαός της περιοχής να βγάλει συμπεράσματα για κόμματα και πολιτικές.

Και παράλληλα με τα συμπεράσματα οι φορείς του λαϊκού κινήματος θα πρέπει να διεκδικήσουν ΤΩΡΑ (κάθε μέρα που περνά είναι επιζήμια για τη Δημόσια Υγεία):

Να  λειτουργήσουν  και  στα  δυο  Νοσοκομεία  του  Νομού  μας παράλληλα  με  τις μονάδες  μονάδες  Covid-19 . Να τελειώσει το θέμα της νέα πτέρυγας.

Να  επιταχθούν  άμεσα  οι  ιδιωτικές  κλινικές  στο Νομό  μας και  να ενταχθούν σε ένα  εθνικό σχέδιο  αντιμετώπισης της Πανδημίας.

Να  γίνουν όλες  οι απαραίτητες προσλήψεις  μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού  προσωπικού  και να στελεχωθεί   το  Δημόσιο Σύστημα Υγείας  στο Νομό.

Να γίνονται  μαζικά  και δωρεάν   test   χωρίς να  βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη  τα λαϊκά  στρώματα κ.α

 

 

Έχει διαβαστεί 251 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 4 ως 19 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 3 ως 13 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 268 επισκέπτες και 0 μέλη.