Δευτέρα, 22 Ιούλ, 2019

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η ΚΟ του ΚΚΕ θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού με προτάσεις νόμου και τροπολογίες
  • Τα στερνά και τα πρώτα…
  • Ευδοκίμως τερματήσας
  • Συνεδρίαση μισής ώρας!
  • ΠΑΜΕ: Να μην περάσουν οι αλλαγές στο ΣΕΠΕ
  • «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Καταψήφισε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών της χώρας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η ΚΟ του ΚΚΕ θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού με προτάσεις νόμου και τροπολογίες1 Τα στερνά και τα πρώτα…2 Ευδοκίμως τερματήσας3 Συνεδρίαση μισής ώρας!4 ΠΑΜΕ: Να μην περάσουν οι αλλαγές στο ΣΕΠΕ5 «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Καταψήφισε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών της χώρας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φωνάζει ο κλέφτης...

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Φωνάζει ο κλέφτης...

Διαβάζοντας την απάντηση του υπουργείου Εργασίας σε δημοσιεύματα για τις μειωμένες συντάξεις που αποδίδει το σύστημα, μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, δημιουργείται η αίσθηση ότι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι, που καλούνται να ζήσουν με επιδόματα φτώχειας, θα πρέπει να τους φιλάνε και τα χέρια! Το δελτίο κάνει λόγο για «επιχείρηση τρομοκράτησης των ασφαλισμένων», λες και δεν είναι τρομοκράτηση οι απανωτές περικοπές των προηγούμενων ετών, που συνεχίστηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το «ξεπάτωμα» του ΕΚΑΣ, η εξαΰλωση των επικουρικών συντάξεων και πάει λέγοντας.

Λέει ακόμα το υπουργείο ότι όσοι καταγγέλλουν τις μειώσεις, υπονομεύουν το δημόσιο σύστημα της Ασφάλισης, σαν να μην είναι αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που προωθούν την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού, με το σύστημα των «τριών πυλώνων», μοιράζοντας υποσχέσεις στις ασφαλιστικές εταιρείες ότι θα ανοιχτεί ακόμα περισσότερος χώρος για τη δραστηριοποίησή τους σε Υγεία και συντάξεις.

Αυτό που προκαλεί περισσότερο, όμως, είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει ότι οι μειώσεις από το δικό της σύστημα είναι μικρότερες από εκείνες που θα έφερνε ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης, αν εφαρμοζόταν. Ως εκ τούτου, οι ασφαλισμένοι πρέπει να της πουν κι «ευχαριστώ»!

Καλεί εργαζόμενους και συνταξιούχους να συμβιβαστούν με συντάξεις - προνοιακά επιδόματα, ενώ ετοιμάζει μειώσεις και στις ήδη αποδιδόμενες συντάξεις, με την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς». Εν ολίγοις, «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», στην προκειμένη περίπτωση όσοι δεν καταπίνουν τα ψέματα της κυβέρνησης και παλεύουν για ανάκτηση απωλειών, αυξήσεις στις συντάξεις, δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους.

Έχει διαβαστεί 140 φορές

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 23 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 24 Ιουλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 32 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 165 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά