Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • 128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους
  • ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα
  • Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία
  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους1 ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα2 Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία3 Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει4 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ5 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

Πόλωση πραγματική ή τεχνητή;

από Η Άλλη Άποψη
Πόλωση πραγματική ή τεχνητή;

Λίγες μέρες μας χωρίζουν μέχρι τις εκλογές. Το κλίμα μεταξύ των διεκδικητών της «πρωτιάς» (για να πάρουν το μπόνους των 50 εδρών) οξύνεται. Όλα δείχνουν ότι με προεκλογικούς καβγάδες και αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν να διαμορφώσουν τεχνητό κλίμα πόλωσης, συσκοτίζοντας την ταύτισή τους στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η όποια επόμενη κυβέρνηση προκύψει, με όποια σύνθεση και αν αυτή έχει, δηλαδή στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων του τρίτου μνημονίου.Την ίδια στιγμή και οι δύο διαβεβαιώνουν ότι, είτε πάρουν θέση στην επόμενη κυβέρνηση είτε όχι, θα στηρίξουν την εφαρμογή των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Ανταποκρίνονται και οι δύο στις απαιτήσεις του ΣΕΒ και άλλων εργοδοτικών ενώσεων, που ζητούν κυβέρνηση η οποία θα στηρίξει την ανάκαμψη των κερδών τους... Αλλά και στις απαιτήσεις της ΕΕ για απαρέγκλιτη υλοποίηση της αντιλαϊκής συμφωνίας.

Από την πλευρά μας κάνουμε την εξής εκτίμηση: Την επόμενη μέρα των εκλογών, το πιο πιθανό είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας. Οι πρόθυμοι πολλοί και ο σκοπός ένας: Η υλοποίηση του 3ου σκληρού μνημονίου και των μέτρων που αυτό φέρνει, δηλαδή η συνέχεια στο δρόμο που χρεοκόπησε το λαό και τη νεολαία και με τα προηγούμενα μνημόνια. Δηλαδή στόχος, μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μια νέα κυβερνητική σύνθεση, που θα εξασφαλίζει τόσο τη σταθερή και απρόσκοπτη εφαρμογή του τρίτου μνημονίου όσο και τη χειραγώγηση των όποιων λαϊκών αντιδράσεων. Πολύ απλά λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, τα κόμματα που έχουν την ευθύνη γι’ αυτά που βιώνει σήμερα ο λαός, προσπαθούν να βγουν από το κάδρο της αντιλαϊκής πολιτικής που με συνέπεια υπηρετούν και να κλέψουν ξανά την ψήφο του.

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί προεκλογικά να παρουσιάσει το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ως την αναβίωση του παλιού δικομματισμού, την οποία τάχα ξορκίζει, για να απαλλαγεί από τις ευθύνες που το βαραίνουν.Θέλει να ξεχάσει ο λαός ότι μέχρι και τον περασμένο Γενάρη το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούσε με τη ΝΔ.. Η «Λαϊκή Ενότητα» είναι από τα κόμματα που δίνει πραγματική μάχη για να βγει από το κάδρο της πολιτικής που έφερε το λαό στον γκρεμό. Ας μην ξεχνάμε ότι τα στελέχη της συμμετείχαν στην κυβέρνηση, ενώ το πρόγραμμα της είναι ουσιαστικά αυτό του ΣΥΡΙΖΑ των εκλογών του Γενάρη του 2015. Η Χρυσή Αυγή, τέλος, προσπαθεί να βγει από το κάδρο του συστήματος, που όμως υπηρετεί , παρεμβαίνοντας πολύμορφα, μέσα κι έξω από τη Βουλή για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και μάλιστα συγκεκριμένων μερίδων της.

Ο δρόμος αυτός είναι δοκιμασμένος και σπαρμένος με τη συντριβή των κοινωνικών-οικονομικών δικαιωμάτων των πολλών. Δεν είναι όμως μονόδρομος. Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί και πάλι την ίδια κοροϊδία. Πολύ περισσότερο που τώρα αναδεικνύεται η ανάγκη να παλέψει για να βγει στο προσκήνιο ο ίδιος. Η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε, η μονομερής διαγραφής του χρέους και κυρίως η χάραξη ριζικά διαφορετικής πολιτικής είναι αναγκαία και ρεαλιστική. Η ψήφος είναι ένα όπλο. Το άλλο είναι ο αγώνας και μετά τις εκλογές. Ας αξιοποιηθούν και τα δύο. Και κυρίως στις 20 Σεπτέμβρη ας μην «νομιμοποιήσουμε» εκλογικά όσους «κουρέλια έκαναν τα όνειρά μας» 

(Δημοσιεύτηκε στην έντυπη «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ»)

Έχει διαβαστεί 509 φορές
Κίνδυνοι...
Προηγούμενο άρθρο
Κίνδυνοι...

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 2150 επισκέπτες και 1 μέλος.