Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ…
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Για μία ακόμη χρονιά κανένας φορέας της Βέροιας, δεν πήρε την πρωτοβουλία για αγωνιστικό γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Για μία ακόμη χρονιά κανένας φορέας της Βέροιας, δεν πήρε την πρωτοβουλία για αγωνιστικό γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Έτσι είχαμε την γνωστή επιμνημόσυνη δέηση και στην κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ωρολογίου από τις τοπικές αρχές και φορείς. Οι οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ μαζί και με τους αγωνιστές της αντίστασης και του ΔΣΕ, διαχώρισαν τη θέση τους και προχώρησαν σε δική τους κατάθεση στεφάνων.
Την «τιμή» των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, «έσωσαν» κάποιες αξιόλογες εκδηλώσεις που έγιναν σε Λύκεια της περιοχής, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εκδήλωση που θα γίνει την Δευτέρα 18/11 στις 7 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων των Γ.Α.Κ (Ολγάνου 23, Βέροια), που διοργανώνουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.)-Αρχεία Νομού Ημαθίας σε συνεργασία με την Εταιρία Μελετών και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.). Η εκδήλωση έχει τίτλο: «Ο απόηχος των γεγονότων του Πολυτεχνείου- 40 χρόνια μετά (1973-2013) -Μαρτυρίες πρωταγωνιστών» Να είστε όλοι εκεί! (ΦΩΤΟ από τη κατάθεση στεφάνων από ΚΝΕ-ΚΚΕ- αντιστασιακούς στη Βέροια)