Πέμπτη, 02 Ιούλ, 2020

  • ΔΩΡΕΑ ΓΛΥΠΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • ΤΟΥΡΚΙΑ: Έγινε η δίκη για την Αγία Σοφία
  • Ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Μακροχωρίου για το νερό.
  • Πού απαγορευόταν οι «δημόσιες συναθροίσεις» στη Βέροια, το 1972;
  • «Αφορμή» για αντιλαϊκό πογκρόμ τα ευρωενωσιακά πακέτα
  • Μόνη διαφορά… η γλώσσα!
ΔΩΡΕΑ ΓΛΥΠΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ1 ΤΟΥΡΚΙΑ: Έγινε η δίκη για την Αγία Σοφία2 Ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Μακροχωρίου για το νερό.3 Πού απαγορευόταν οι «δημόσιες συναθροίσεις» στη Βέροια, το 1972;4 «Αφορμή» για αντιλαϊκό πογκρόμ τα ευρωενωσιακά πακέτα5 Μόνη διαφορά… η γλώσσα!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Προεκλογικός «πονόκοιλος» Τσίπρα για τη νεολαία...

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Προεκλογικός «πονόκοιλος» Τσίπρα για τη νεολαία...

Το προεκλογικό σκηνικό στήθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου, ώστε ο πρωθυπουργός να αναλύσει το όραμά του για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη, σε συνάντηση με νέους στην Αθήνα.

Είπε ότι είναι κρίσιμες ευρωπαϊκές εκλογές για το μέλλον της Ευρώπης, άρα και της Ελλάδας και πως οι νέοι θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα και να πάνε να ψηφίσουν.

Σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα στην Ευρώπη είναι:

- Μια «πλατύτατη συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων από την αριστερά της Αριστεράς έως την αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των Πρασίνων, που αντιλαμβάνονται τον κοινό στόχο, τη μάχη κατά της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού που τρέφει το φασισμό», ξεχνώντας ότι μέχρι πρότινος συγκυβερνούσε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ.

- «Πατριωτισμός σημαίνει να αγαπάς την πατρίδα σου, όχι να μισείς την πατρίδα του άλλου», τόνισε ο πρωθυπουργός, εννοώντας ότι αγαπάς την πατρίδα σου (και τις πατρίδες άλλων;) όταν την έχεις γεμίσει βάσεις του αιματοβαμμένου ΝΑΤΟ και είσαι γνήσιος μεντεσές για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή.

- «Οι δυνάμεις του εθνικισμού και της ακραίας δεξιάς στην Ευρώπη υλοποιούν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην οικονομία», ξεφεύγοντας με ελαφρά πηδηματάκια την ενσωμάτωση των νέων της εργατικής τάξης στη βαρβαρότητα που επιβάλλουν ΕΕ - κυβερνήσεις, οι οποίες ανήκουν στο δικό του σινάφι.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, εκατομμυρίων φτωχών, κοινωνικά αποκλεισμένων νέων που αυξάνονται, όπως ομολογεί η ίδια, επιταχύνει την επίθεση με τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα -δήθεν- Κοινωνικών Δικαιωμάτων, με αντιδραστικά προγράμματα για τη νεολαία.

Φθηνή, ελαστική εργασία εφ' όρου ζωής, «ευκαιρίες», όχι δουλειά με δικαιώματα. Μοίρασμα ανεργίας. Αναγκαστική μετάβαση παλιών εργαζομένων στη μερική απασχόληση ως «εκπαιδευτών» των νέων.

Αντί για εκπαίδευση ψευτοκατάρτιση, άτυπη μαθητεία εφήμερων δεξιοτήτων, σχεδιασμένη από τους ίδιους τους βιομήχανους για τις ανάγκες τους, όπως απαίτησε ο Σύνδεσμός τους στην Ελλάδα.

Εναλλάσσοντας ανεργία, κατάρτιση, λίγη δουλειά. Επιχειρήσεις, επαγγέλματα και χώρα. Δηλαδή, ξεριζωμένος, μετανάστης ή... κοσμοπολίτης Ευρωπαίος, όπως λένε.

Στόχος η εθελοντική «συμμετοχική» - ενσωμάτωση της νεολαίας στη βαρβαρότητα που της επιβάλλουν, με κοινωνικό διάλογο, το δηλητήριο της επιχειρηματικής και ευρωενωσιακής συνείδησης.

Μέσα στο πλαίσιο της βρώμικης δουλειάς που διεκπεραιώνει η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, εκτός από βαποράκι του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, έγινε και βαποράκι του «μαλακού» χασίς στην ελληνική κοινωνία. Με νόμους και τροπολογίες καθιέρωσε νόμιμη την παραγωγή και διάθεση της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, στρώνοντας το έδαφος για την «απελευθέρωση» όλων των ναρκωτικών, αλλά και στρώνοντας δουλειές με «φούντες»(!) αφού πασχίζει για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Αντί για δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους και σχολείο που να μορφώνει, όχι να εξοντώνει, χτίζουν ένα Λύκειο ακόμα πιο εξοντωτικό και ψυχοφθόρο.

Το Λύκειο που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που θα καταθέσει και αφορά άμεσα τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, είναι ένα Λύκειο που «εξορίζει» την όποια γενική ολόπλευρη μόρφωση είχε απομείνει και το μετατρέπει σε ένα θάλαμο ξεσκαρταρίσματος των μαθητών, που από πιο μικρή ηλικία θα καλούνται να πάρουν σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον τους και μάλιστα με πολύ λιγότερες επιλογές στη διάθεσή τους.

«Δεν τους νοιάζει η αγωνία μας, η πίεση και το άγχος που ζούμε σε ένα σχολείο γεμάτο ψυχοφθόρες και εξοντωτικές εξετάσεις, σε ένα διαρκές τρεχαλητό από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο. Δεν τους νοιάζει η κατάσταση στα σπίτια μας, που οι μισοί μισθοί των γονιών μας πάνε στα φροντιστήρια. Θέλουν όλα αυτά να τα κάνουν ακόμα χειρότερα! Παίζουν με το μέλλον όλων των μαθητών, ειδικά των μαθητών που είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα!», λένε οι μαθητές που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα.

Για τους νέους και τις νέες που θα βρεθούν μπροστά στις κάλπες, κόκκινη πρέπει να είναι η απάντηση... ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΝΤΟΥ.

«Όποιος γονατισμένος είναι, όρθιος να σηκωθεί! Όποιος χαμένος είναι, να παλέψει! Όποιος την κατάστασή του έχει αναγνωρίσει, πώς να εμποδιστεί; Γιατί οι νικημένοι του σήμερα είναι οι νικητές του αύριο Και το Ποτέ γίνεται: Σήμερα ακόμα!» - Μπέρτολντ Μπρεχτ.

(Αναδημοσίευση από 902.gr)

Έχει διαβαστεί 78 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 33 °C
Άνεμος Ν 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 02 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Παρασκευή, 03 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 20 ως 34 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 360 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά