Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • KNE: Νίκη στον αγώνα των μαθητών της Γαλλίας!
  • Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών: Οι καταθέσεις των συγγενών, ζωντανή υπενθύμιση της κρατικής ευθύνης και της μεθοδευμένης προσπάθειας να συγκαλυφθεί το έγκλημα
  • ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ
  • Έγκριση αιτήματος χρηματοδότησης 900.000 ευρώ για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» του πρώην Εκπαιδευτηρίου Τσαλέρα
  • Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων   της βλαχικής γλώσσας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σπίτι του Συλλόγου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τη βλαχ
  • ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτώβρη
KNE: Νίκη στον αγώνα των μαθητών της Γαλλίας!1 Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών: Οι καταθέσεις των συγγενών, ζωντανή υπενθύμιση της κρατικής ευθύνης και της μεθοδευμένης προσπάθειας να συγκαλυφθεί το έγκλημα2 ΠΡΟΑΝΘΙΚΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ 2025:50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ . 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΖΗΜΙΑ3 Έγκριση αιτήματος χρηματοδότησης 900.000 ευρώ για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» του πρώην Εκπαιδευτηρίου Τσαλέρα4 Το Δ/Σ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων   της βλαχικής γλώσσας τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σπίτι του Συλλόγου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες, που θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τη βλαχ5 ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτώβρη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

Προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας…

από Η Άλλη Άποψη
Προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας…

Το γνωστό κατάλογο με τα προγράμματα προσωρινής και κακοπληρωμένης δουλειάς, ανακύκλωσης και συγκάλυψης της ανεργίας, παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης. Πρόκειται για προγράμματα γνωστά όχι μόνο από τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές εξαγγελίες, αλλά και από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή τους.
Σύμφωνα με κατάλογο της κυβέρνησης και του υπουργείου, η χρηματοδότηση τόσο μέσω του ΕΣΠΑ 2014 - 2020, όσο και μέσω εθνικών πόρων, για την «ανάσχεση» της ανεργίας την τριετία 2014 - 2016, θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. Οι «εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις» του Εθνικού Σχεδίου Δράσης με την ονομασία «Απασχόληση Μπροστά», θα αφορούν περισσότερους από 214.000 «ωφελούμενους», όπως αποκαλούν τους ανέργους που παίρνουν μέρος σε αυτά, με προϋπολογισμό που φτάνει τα 756 εκατομμύρια ευρώ.
Οι άξονες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης είναι ενδεικτικοί για το πού καταλήγουν τα εκατομμύρια της κοινοτικής και κρατικής χρηματοδότησης. Στο πλαίσιό του σχεδιάζονται και υλοποιούνται προγράμματα και δράσεις όπως τα παρακάτω: Πρακτική άσκηση, δηλαδή δουλειά χωρίς μισθό για τις επιχειρήσεις μέσα από τα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου», πεντάμηνα «κοινωφελούς εργασίας» στους δήμους και άλλους φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, επέκταση της μαθητείας στο σύνολο των μαθητών της επαγγελματικής εκπαίδευσης, προγράμματα κατάρτισης για την προσαρμογή των «δεξιοτήτων» των ανέργων στις ανάγκες των εργοδοτών, προώθηση των «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» (ΚΟΙΝΣΕΠ), για να γίνουν οι άνεργοι «κοινωνικοί επιχειρηματίες».
Η χρηματοδότηση ρέει άφθονη, ώστε να διευρύνεται ο αριθμός των εργαζομένων χωρίς δικαιώματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από τα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου» και της «Κοινωφελούς Εργασίας» που ήδη «τρέχουν» ή θα πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα, 100.000 άνεργοι θα δουλέψουν χωρίς να έχουν στοιχειώδη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Την ίδια στιγμή, το επίδομα ανεργίας εξαντλείται στα ψίχουλα των 360 ευρώ, κι αυτά τα δικαιούνται ελάχιστοι, ούτε καν 1 στους 10 από τους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ ανέργους.
Κυβέρνηση και όσοι συμφωνούν μ’ αυτήν (π.χ πλειοψηφία ΓΣΣΕ) εκμεταλλεύονται την ανάγκη για δουλειά εκατοντάδων χιλιάδων νέων, την ανάγκη για κάποιο εισόδημα και προσφέρουν ιδιαίτερα τους νέους βορά στο κεφάλαιο, κρύβοντας ότι την ανεργία τη γεννά και την αναπαράγει το καπιταλιστικό σύστημα που το στηρίζουν κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Προσπαθούν να μπολιάσουν τη συνείδηση των νέων ανθρώπων, με την πεποίθηση ότι αυτό είναι το μέλλον τους και να τους μάθουν να είναι ευχαριστημένοι με αυτήν την αθλιότητα των προγραμμάτων.
Αντί για αύξηση του επιδόματος ανεργίας, αντί για επέκταση του επιδόματος σε όλους τους ανέργους, αντί μαζικών προσλήψεων μόνιμων εργαζομένων για την κάλυψη των τεράστιων κενών ιδιαίτερα στους τομείς Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας - αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας. Αντί για προστασία των ανέργων από τη φοροληστεία, τη λεηλασία από τις τράπεζες, χωρίς ντροπή προωθούν τα προγράμματα επιδοτούμενης φτηνής έως τσάμπα εργασίας στις πολυεθνικές και στους μεγαλοεργοδότες.
Απάντηση στη συνεχιζόμενη αυτή αθλιότητα των πολιτικών εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να δώσουν οι άνεργοι και ιδιαίτερα η νεολαία με οργάνωση παντού, με δράση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και ιδιαίτερα των νέων για μόνιμη σταθερή εργασία με δικαιώματα.

Έχει διαβαστεί 795 φορές

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 282 επισκέπτες και 0 μέλη.