Κυριακή, 05 Ιούλ, 2020

  • Να ζήσουν ευτυχισμένοι!
  • ΕΟΔΥ: Εννέα νέα κρούσματατου κορονοϊου
  • Κλείνουν τα ελληνικά σύνορα για τους Σέρβους λόγω κορονοϊού
  • Για  την διαφημιστική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 602)
  •  Παρέμβαση του Λ. Λακηνάνου για τη κλήση εκπαιδευτικών στην Αστυνομία της Νάουσας
Να ζήσουν ευτυχισμένοι!1 ΕΟΔΥ: Εννέα νέα κρούσματατου κορονοϊου2 Κλείνουν τα ελληνικά σύνορα για τους Σέρβους λόγω κορονοϊού3 Για  την διαφημιστική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ4 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 602)5  Παρέμβαση του Λ. Λακηνάνου για τη κλήση εκπαιδευτικών στην Αστυνομία της Νάουσας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Προπαγάνδα made in USA

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Προπαγάνδα made in USA

Η προπαγανδιστική μηχανή της κυβέρνησης και άλλων αστικών επιτελείων, οι φανεροί και αφανείς μηχανισμοί που πήραν μπροστά για τα καλά τις τελευταίες μέρες για να εξωραΐσουν την επαίσχυντη αμερικανοΝΑΤΟική συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, την ξέρουν καλά τη δουλειά.

Οι ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί στα Βαλκάνια, που κάνουν με τη συμφωνία αυτή το επόμενο επικίνδυνο βήμα τους, έχουν εξάλλου πλούσιο παρασκήνιο και προϊστορία.

Αποκαλυπτικά μεταξύ άλλων είναι τα όσα έχει καταγράψει ο «Ριζοσπάστης» για το τριετές πρόγραμμα «οικοδόμησης εμπιστοσύνης» ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, πρόγραμμα που εκπόνησε προ τριετίας το «Ινστιτούτο Μελέτης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του Πανεπιστημίου Κολούμπια, με επικεφαλής έναν πρώην υψηλόβαθμο σύμβουλο στο αμερικανικό ΥΠΕΞ και στον ΟΗΕ.

Οπως προκύπτει, το Πανεπιστήμιο διέθεσε ένα «σημαντικό ποσό» για τη «βελτίωση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - ΠΓΔΜ», στο πλαίσιο του οποίου αναπτύχθηκαν επαφές με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ) και άλλες επιχειρηματικές ενώσεις, με ανθρώπους της Τοπικής Διοίκησης και βέβαια με ΜΜΕ, που προπαγάνδιζαν την ανάγκη να επιτευχθεί λύση με την ΠΓΔΜ στα ΝΑΤΟικά πρότυπα.

Ολη αυτήν τη «δραστηριότητα» συνοψίζει και προαναγγέλλει ότι θα γενικευτεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα η ίδια η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους στόχους της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, που βγήκε στη δημοσιότητα την περασμένη βδομάδα.

Εκεί, ανάμεσα σε άλλα που περιγράφουν τη μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, με κομβικό ρόλο στην προώθηση των σχεδίων των ΗΠΑ στα Βαλκάνια μέσα και από την «πλήρη εφαρμογή» της συμφωνίας των Πρεσπών, ξεκαθαρίζεται ορθά - κοφτά ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ θα αξιοποιήσει ακόμα πιο ενεργά ΜΚΟ, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ΜΜΕ, «πολιτιστικά» και θρησκευτικά ιδρύματα, προκειμένου «οι Ελληνες πολίτες να κατανοήσουν τις προτεραιότητες των ΗΠΑ στην περιοχή και να υποστηρίξουν τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας με τις ΗΠΑ, τους οικονομικούς δεσμούς και την πολιτική εμπλοκή».

Με δυο λόγια, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, με παρέμβαση που θυμίζει άλλες, πολύ σκοτεινές εποχές, και προφανώς προσβλέποντας και στις ανεκτίμητες υπηρεσίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που έχει συμβάλει όσο λίγοι στο «ξέπλυμα» του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, προαναγγέλλει μια «καταιγίδα» από παρεμβάσεις και στήσιμο μηχανισμών σε όλα τα επίπεδα, ούτως ώστε η ελληνική κοινωνία να... κατανοήσει και να στοιχηθεί με τα προτάγματα των ΗΠΑ.

Είναι σε αυτό το «πνεύμα» που οργιάζει τις μέρες αυτές η αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής προπαγάνδα από την πλευρά της κυβέρνησης και διαφόρων μηχανισμών, με στόχο είτε να αποσιωπήσουν τελείως, είτε να εξωραΐσουν τους βρώμικους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που υπηρετεί η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ.

Είναι μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο που οργιάζει η κούφια αντιπαράθεση κοσμοπολιτών και εθνικιστών, που σηκώνουν τον αχό της ονοματολογίας για να κρύψουν τη συμφωνία τους με τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που υπηρετούνται με τη συμφωνία και αποτελούν κοινή συνισταμένη τους.

Μέσα από ένα τέτοιο πρίσμα βλέπει κανείς πιο καθαρά και γιατί κοσμοπολίτες και εθνικιστές υπερασπιστές της αστικής τάξης και των συμφερόντων της συναντιούνται στην επίθεσή τους απέναντι στο ΚΚΕ, αφού ενοχλούνται από τις σταθερές και κρυστάλλινες θέσεις του, όσο και τη δράση του ενάντια στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή, ενάντια στους αλληλοτροφοδοτούμενους εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ που «ταΐζουν» η ίδια η συμφωνία και οι ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί στα Βαλκάνια.

Έχει διαβαστεί 131 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος Ν 2-4 μποφόρ

Κυριακή, 05 Ιουλίου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 28 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Δευτέρα, 06 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 20 ως 31 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 134 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά