Πολεμικό δελτίο θυμίζουν οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών, που επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα του κέρδους και το αντιλαϊκό, εχθρικό κράτος παίζουν κορόνα - γράμματα την ασφάλεια, ακόμα και τη ζωή του λαού.Ενας ακήρυχτος πόλεμος στον αγώνα της επιβίωσης και μέσα στους χώρους δουλειάς είναι σε εξέλιξη, αποκαλύπτοντας παντού το πραγματικό ... Περισσότερα
Στη λαιμητόμο οι επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Σε ρότα διάλυσης συνεχίζουν τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού που αφορούν στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών, ενώ στην αιχμή του αντιλαϊκού δόρατος βρίσκονται οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών στο 10μηνο (Γενάρης - Οκτώβρης) του 2014 οι επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία μειώθηκαν περίπου κατά 1,7 δισ. ευρώ (πάνω από 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013). Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τους αντιλαϊκούς φόρους και τα βαριά χαράτσια, διαμόρφωσε τοπρωτογενές πλεόνασμα στα 2,6 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το 10μηνο (Γενάρης - Οκτώβρης) του 2014:
-- Οι πρωτογενείς δαπάνες που αφορούν σε συντάξεις, μισθούς σε Δημόσιο, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, επιχορηγήσεις προς ασφαλιστικά ταμεία, συμπιέστηκαν περαιτέρω στα 33,8 δισ. ευρώ (από 35,8 δισ. ευρώ το 2013), με νέα μείωση ύψους 2 δισ. ευρώ.
Σε ρυθμούς συρρίκνωσης συνεχίζουν οι επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, που διαμορφώθηκαν σε 9,2 δισ. ευρώ (από 10,9 δισ.):