Παρασκευή, 24 Μάι, 2019

  • Γεωργία Μπατσαρά: Να προτιμούμε τα τοπικά καταστήματα και να κάνουμε πιο ελκυστική την αγορά μας
  • Η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά δεξιώθηκε υποψηφίους και συνεργάτες της
  • Κώστας Ναλμπάντης: Ψήφο αλλαγής πορείας απ το Πλατύ
  • Το «πατριωτικό καθήκον»...
  • Γεωργία Μπατσαρά: Στηρίζουμε τον αθλητισμό, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στα χωριά μας
  • Η συνεργασία της Αντιπεριφέρειας με τους ΤΟΕΒ της Ημαθίας έφερε 2 μεγάλα έργα άρδευσης
Γεωργία Μπατσαρά: Να προτιμούμε τα τοπικά καταστήματα και να κάνουμε πιο ελκυστική την αγορά μας1 Η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά δεξιώθηκε υποψηφίους και συνεργάτες της2 Κώστας Ναλμπάντης: Ψήφο αλλαγής πορείας απ το Πλατύ3 Το «πατριωτικό καθήκον»...4 Γεωργία Μπατσαρά: Στηρίζουμε τον αθλητισμό, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στα χωριά μας5 Η συνεργασία της Αντιπεριφέρειας με τους ΤΟΕΒ της Ημαθίας έφερε 2 μεγάλα έργα άρδευσης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στέλνουμε μήνυμα

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Στέλνουμε μήνυμα

Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων αστικών πολιτικών δυνάμεων απέναντι στη νέα κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, όπως και συνολικά απέναντι στις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, όπου η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να συγκεντρώνουν δυνάμεις απέναντι στο Ιράν, πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για το λαό μας στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Στα πολλά «μνημεία αίσχους» της ελληνικής κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στις απαράδεκτες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων. Η δήλωση δηλαδή ότι οι κινήσεις της Τουρκίας «υπονομεύουν τη συνοχή της συμμαχίας στην περιοχή» και ότι η Τουρκία «παρακωλύει τη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο». Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και η ασφάλεια του λαού μας μπαίνουν στο ζύγι και στο παζάρι των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ στην περιοχή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι κυριολεκτικά αδίστακτη. Χώνει βαθιά το λαό μας σε επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, παζαρεύει στο ΝΑΤΟικό πλαίσιο κυριαρχικά δικαιώματα, παίζει με τη φωτιά για λογαριασμό των συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων.

Μαζί με ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, παρουσιάζουν τους «λύκους» των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ως φίλους, ως εγγύηση για τα σύνορα, την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών της περιοχής, δίνοντας ταυτόχρονα αέρα στα πανιά για την αμφισβήτηση συνόρων, το γκριζάρισμα του Αιγαίου και την τουρκική επιθετικότητα.

Με την ψήφο στο ΚΚΕ ο λαός μπορεί να δώσει απάντηση. Να απορρίψει τα σχέδια της κυβέρνησης, που με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στρώνουν το έδαφος για «συμβιβασμούς», αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, αναγνωρίζοντας εμμέσως κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατ. Μεσόγειο, εκφράζοντας θέσεις Αμερικανών και Ευρωπαίων, που θέλουν να μοιράσουν τον ενεργειακό πλούτο στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τις θέσεις αυτές επανέλαβε ξανά τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι περιμένουν από την Τουρκία να «κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου» και ότι στην κυβέρνηση «δεν θέλουμε να αμφισβητήσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας».

Κριτήριο ψήφου για το λαό μας και ένας επιπλέον λόγος για ένα δυνατό «όχι» στην ΕΕ, που μπορεί να εκφράσει μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, είναι η στάση της ιμπεριαλιστικής ένωσης, που συμμετέχει με τα μπούνια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στο ενεργειακό παζάρι στην Ανατολική Μεσόγειο, για να προστατέψει τα συμφέροντα των ευρωενωσιακών ενεργειακών και άλλων μονοπωλίων.

Τα σχέδια αυτά δεν αποτελούν «ασπίδα» στις τουρκικές αμφισβητήσεις, δεν αποτελούν παράγοντα «σταθερότητας» και «ασφάλειας», αλλά πηγή αστάθειας και πολύ μεγάλων κινδύνων για τους λαούς της περιοχής.

Κριτήριο ψήφου πρέπει να αποτελέσει για το λαό και η απόλυτη ταύτιση με την κυβέρνηση των ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, που επιβεβαιώνει και εδώ ότι πίσω από τα κάλπικα διλήμματα και τους ψευτοκαβγάδες κρύβεται η στρατηγική τους σύμπλευση στα βασικά.

Με την ψήφο στους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους και Περιφέρειες, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, οι νέοι πρέπει να στείλουν το δικό τους μήνυμα στους δημάρχους και περιφερειάρχες που στρώνουν «κόκκινα χαλιά» από τα Χανιά έως την Αλεξανδρούπολη και από τη Σύρο έως τη Θεσσαλία στον Αμερικανό πρέσβη και τα ΝΑΤΟικά σχέδια.

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, και στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, είναι δύναμη στον αγώνα ενάντια στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας, για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες ΝΑΤΟ - ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Είναι μήνυμα με ευρύτερη σημασία, που θα δυναμώσει την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών της περιοχής, για να δυναμώσει η προοπτική, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, που μπορεί να αποτελέσει τη μόνη εγγύηση για την ειρήνη και την ευημερία του λαού μας.

(Αναδημοσίευση από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)

Έχει διαβαστεί 24 φορές
Περί "13ης σύνταξης"
Προηγούμενο άρθρο
Περί "13ης σύνταξης"
Απαράδεκτο!
Επόμενο άρθρο
Απαράδεκτο!

Αναζήτηση

Προεκλογικό σποτ του Βασίλη Παπαδόπουλου Υπ. Δημοτικό Σύμβουλο με τον συνδυασμό "Δράση με γνώση"

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 24 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 12 ως 23 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 25 Μαϊου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 26 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 357 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά