Πέμπτη, 02 Ιούλ, 2020

  • Πικετοφορία του ΚΚΕ στη Βέροια ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
  • Και πάλι για το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις με στόχο το χτύπημα του λαϊκού κινήματος!
  • Το "μαργαριτάρι" της ημέρας!
  • ΠΑΜΕ: Το δώρο του Πάσχα είναι τμήμα των δεδουλευμένων. Να παρθούν μέτρα για την καταβολή του στους εργαζόμενους
  • Καταδικάζουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης;
  • ΔΩΡΕΑ ΓΛΥΠΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Πικετοφορία του ΚΚΕ στη Βέροια ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις1 Και πάλι για το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις με στόχο το χτύπημα του λαϊκού κινήματος!2 Το "μαργαριτάρι" της ημέρας!3 ΠΑΜΕ: Το δώρο του Πάσχα είναι τμήμα των δεδουλευμένων. Να παρθούν μέτρα για την καταβολή του στους εργαζόμενους4 Καταδικάζουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης;5 ΔΩΡΕΑ ΓΛΥΠΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συγκρίσεις...

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Συγκρίσεις...

Με λιγότερα από 5.000 τεστ ανά 1 εκατ. κατοίκους για τον κορονοϊό, η Ελλάδα κατατάσσεται 49η ανάμεσα σε 86 χώρες για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, παρά τις συστάσεις των ειδικών και τα αιτήματα των υγειονομικών, των εργαζομένων και των σωματείων σε κλάδους που συνεχίζουν να δουλεύουν. Στη χώρα μας, επίσης, το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν δοκιμάστηκε όπως σε άλλες, όχι επειδή βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, αλλά επειδή ο λαός ακολούθησε τις οδηγίες των επιστημόνων για αυτοπεριορισμό, που κι αυτές δόθηκαν με κριτήριο την άθλια κατάσταση και τις μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία, εξαιτίας της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής στον τομέα της Υγείας. Αλλωστε, η γενικευμένη ανασφάλεια εξαιτίας της άρνησης του κράτους να αναλάβει τις ευθύνες του για την προστασία της υγείας, ακόμα και της ζωής του λαού, ήταν από μόνη της ένας ισχυρός λόγος για να περιορίσει ο κόσμος τις μετακινήσεις και την έκθεση στον κίνδυνο του κορονοϊού.

Ολα αυτά όμως έχουν μικρή αξία για την κυβέρνηση, που επιζητεί το χειροκρότημα για τη διαχείριση της πανδημίας και ποντάρει στην «καλή φήμη που απέκτησε η χώρα μας», όπως έλεγε τις προάλλες ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, ώστε «να μπορέσουμε να προσελκύσουμε ευκολότερα τους λιγότερους τουρίστες που συνολικά θα υπάρχουν». Και δεν αρκείται μόνο στα ευχολόγια, αλλά σχεδιάζει και ένα «όσο γίνεται μεγαλύτερο σοκ ρευστότητας», με ειδικό πακέτο για τον τουρισμό και τις μεγάλες επιχειρήσεις το οποίο ήδη «τρέχει». «Ακολούθησε το χρήμα», λέει ο κανόνας όταν αναζητείς τον ένοχο ενός εγκλήματος. Στην προκειμένη περίπτωση, για όσα έζησε και συνεχίζει να ζει ο λαός σε συνθήκες πανδημίας και με τη νέα καπιταλιστική κρίση προ των πυλών, ο κανόνας ισχύει στο ακέραιο.

Έχει διαβαστεί 168 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 30 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 02 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΝΑ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 03 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 106 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά