Τρίτη, 17 Ιούλ, 2018

  • Ανοιχτή επιστολή του Πέτρου Τσαπαρόπουλου
  • Καταγγέλλει νέες καταργήσεις τμημάτων σε Λύκεια και χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων
  • Δήμος Βέροιας: Για τα αδέσποτα ζώα
  • Και πάλι για την «Τάφρο 66»
  • Με «διαρροές» και φραστικά πυρά συνεχίζεται ο «διπλωματικός πόλεμος»
  • Κώστας Καλαϊτζίδης: Εντός των φυσιολογικών μετρήσεων με σαφή βελτίωση στο τμήμα της Ημαθίας, οι μετρήσεις για την «Τάφρο 66»
Ανοιχτή επιστολή του Πέτρου Τσαπαρόπουλου1 Καταγγέλλει νέες καταργήσεις τμημάτων σε Λύκεια και χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων2 Δήμος Βέροιας: Για τα αδέσποτα ζώα3 Και πάλι για την «Τάφρο 66»4 Με «διαρροές» και φραστικά πυρά συνεχίζεται ο «διπλωματικός πόλεμος»5 Κώστας Καλαϊτζίδης: Εντός των φυσιολογικών μετρήσεων με σαφή βελτίωση στο τμήμα της Ημαθίας, οι μετρήσεις για την «Τάφρο 66»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συλλαλητήρια «πολλαπλών χρήσεων»

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Συλλαλητήρια «πολλαπλών χρήσεων»

Το σκηνικό της προπερασμένης Κυριακής στη Θεσσαλονίκη στήνεται την ερχόμενη Κυριακή στην Αθήνα, όπου διοργανώνεται συλλαλητήριο με αίτημα η όποια συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ να μην εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία».

Η «προσήλωση» στο ονοματολογικό της γειτονικής χώρας κρύβει, ανάμεσα σε άλλα, και όλα τα υπόλοιπα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο φούντωμα των αλυτρωτισμών και φυσικά τα σχέδια για την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» των Βαλκανίων, εντός των οποίων δρομολογούνται οι διευθετήσεις και τα οποία κάθε άλλο παρά αμφισβητούν οι διοργανωτές και οι πολιτικές δυνάμεις που καλούν στο συλλαλητήριο, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις για το αν είναι επαρκή τα «ανταλλάγματα» κι αν εξυπηρετούν το στόχο για «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της αστικής τάξης. Ταυτόχρονα, δίνουν και την «πάσα» στην κυβέρνηση να παρουσιάζει τα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια, στα οποία πρωτοστατεί για λογαριασμό της αστικής τάξης, με το μανδύα της «προοδευτικότητας».

Με μοχλό, εξάλλου, το ονοματολογικό, αλλά και την προετοιμασία των συλλαλητηρίων, σε εξέλιξη βρίσκονται και κάθε είδους ζυμώσεις και διεργασίες ανάμεσα σε ακροδεξιές και αντιδραστικές ομάδες και λοιπά μορφώματα, με στόχο τη διαμόρφωση νέων αντιδραστικών σχημάτων.

Τυπικά, τη διοργάνωση έχει αναλάβει η «Συντονιστική Επιτροπή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου», ενώ ως μέλη της φέρονται οι Ν. Γκατσούλη, που ζει στο Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ και παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος της «Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής», Μιχάλης Πατσίκας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της «Σπίθας», Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων» στην Ελλάδα, η δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου κ.ά., που χτες είχαν συνάντηση και με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Η εκκλησία άλλαξε στάση και θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Αθήνας. O αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των «Παμμακεδονικών Ενώσεων» ότι η Εκκλησία θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτη Σύρου, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους μητροπολίτες Δράμας και Χίου. Ο μητροπολίτης Σύρου θα λάβει το λόγο στο συλλαλητήριο και θα αναγνώσει το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, με το οποίο τάσσεται κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία». 

Όπως και στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, στήριξη στη συγκέντρωση έσπευσαν να δηλώσουν η Ένωση Κεντρώων, οι ΑΝΕΛ, η ναζιστική Χρυσή Αυγή, όπως και η ΝΔ, ενώ μεμονωμένοι βουλευτές και των άλλων αστικών κομμάτων αναμένεται να παραβρεθούν.

Αν και οι ομιλητές του συλλαλητηρίου δεν έχουν ανακοινωθεί οριστικά, ομιλία έχει προσκληθεί να εκφωνήσει ο Μ. Θεοδωράκης, ενώ κατ' άλλους θα χαιρετίσει με ηχογραφημένο μήνυμα.

Έχει διαβαστεί 56 φορές

Αναζήτηση

"Η Άλλη Άποψη" Multimedia

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2 μποφόρ

Τρίτη, 17 Ιουλίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 18 ως 32 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 18 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 17 ως 31 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 81 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά