Τετάρτη, 29 Απρ, 2026

  • Κινητοποίηση αλληλεγγύης σε αρχαιολόγο που κλήθηκε στο Πειθαρχικό
  • ΚΚΕ: «Μίζερη» είναι η πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τον λαό και τον καλεί να πει και «ευχαριστώ» για το «μέρισμα κοροϊδίας»
  • Στο Κομνήνιο παρουσιάζει το νέο του βιβλίο ο Αλέκος Χατζηκώστας
  • Μαθητική έκθεση ζωγραφικής στο φουαγέ της Στέγης
  • Η Εργατική Πρωτομαγιά σάλπισμα μάχης ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση
  • Η «αναρμόδια» ΕΕ για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα πρωτοστατεί σε μηχανισμό προπληρωμής πολεμικών αποζημιώσεων της Ουκρανίας!
Κινητοποίηση αλληλεγγύης σε αρχαιολόγο που κλήθηκε στο Πειθαρχικό1 ΚΚΕ: «Μίζερη» είναι η πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τον λαό και τον καλεί να πει και «ευχαριστώ» για το «μέρισμα κοροϊδίας»2 Στο Κομνήνιο παρουσιάζει το νέο του βιβλίο ο Αλέκος Χατζηκώστας3 Μαθητική έκθεση ζωγραφικής στο φουαγέ της Στέγης4 Η Εργατική Πρωτομαγιά σάλπισμα μάχης ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση5 Η «αναρμόδια» ΕΕ για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα πρωτοστατεί σε μηχανισμό προπληρωμής πολεμικών αποζημιώσεων της Ουκρανίας!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πάντα αντιλαϊκό

Πάντα αντιλαϊκό

«Επιτελικό» ή «αποκεντρωμένο» κράτος; Τεχνοκράτες υπουργοί ή εκλεγμένοι βουλευτές; Αυτά τα κάλπικα διλήμματα κυριαρχούν στην αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών, στη σκιά της συγκάλυψης των σκανδάλων για να μείνει στο απυρόβλητο ο πραγματικός ένοχος: Το κράτος του κεφαλαίου, που κάθε λειτουργία του υπηρετεί την πολιτική του κέρδους, με ... Περισσότερα

Ταπί και... ψύχραιμοι

από Η Άλλη Άποψη
Ταπί και... ψύχραιμοι

Οταν στα μέσα Ιούλη η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα - κοροϊδία για τη δήθεν αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ρεύμα, είχαμε γράψει σ' αυτήν εδώ τη στήλη ότι «γελάνε και τα ρολόγια της ΔΕΗ». Διαβάζοντας τώρα τις δηλώσεις του CEO της «Motor Oil», καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το ...πλήγμα για τους ομίλους της Ενέργειας από την έκτακτη εισφορά που επέβαλε η κυβέρνηση, είναι τόσο «βαρύ» που γελάνε ακόμα και οι σωλήνες στα διυλιστήρια. Τι λέει με χαρακτηριστική ...ψυχραιμία; Οτι «μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα έχουμε προσδιορίσει την επίπτωση της έκτακτης εισφοράς της κυβέρνησης στα διυλιστήρια. Εκτιμώ πως θα κινηθεί λίγο πιο κάτω από τα 205 εκατ. ευρώ που έχουμε προσδιορίσει, αυτός είναι ο μέγιστος αντίκτυπος που υπολογίσαμε». Θυμίζουμε ότι η «έκτακτη εισφορά» αφορούσε στα «πλεονάζοντα κέρδη» της οικονομικής χρήσης του 2023.


Πέρα από το γεγονός ότι το ύψος αυτής της εισφοράς είναι καθαρά λογιστικό ζήτημα για τα μονοπώλια, που μπορούν να το αυξομειώνουν σαν ακορντεόν, ακόμα κι αυτά τα χρήματα θα τα φορτώσουν στην κατανάλωση, δηλαδή στην τσέπη του λαού. Να λοιπόν γιατί ο CEO ακούγεται τόσο ψύχραιμος. Επειδή η εταιρεία του δεν είναι καθόλου ταπί! Αντίθετα, καταγράφει κέρδη με ουρά. Το επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία από το πρώτο εξάμηνο του 2024, οπότε τα έσοδα της «Motor Oil» ανήλθαν στα 6,2 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 5%, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 19%. Οπότε, «τι είχαμε, τι χάσαμε» για το μονοπώλιο από τον φόρο - κοροϊδία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Έχει διαβαστεί 328 φορές
Περί εκπτώσεων...
Προηγούμενο άρθρο
Περί εκπτώσεων...
Πρώτο κουδούνι
Επόμενο άρθρο
Πρώτο κουδούνι

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 385 επισκέπτες και 0 μέλη.