Σάββατο, 18 Σεπ, 2021

  • Το «Πράσινο New Deal» θα διασφαλίσει φτηνό ρεύμα, ενεργειακή ασφάλεια, προστασία του περιβάλλοντος και «καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας» ;
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ενα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»
  • Συνεδριάζει στην Αθήνα με ατζέντα φωτιά για τους λαούς
  • Αναβάλλεται η τελετή εγκαινίων του  Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΕΡΙΑ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/9/21
  • Με «κόκκινο» προς το άγνωστο!
Το «Πράσινο New Deal» θα διασφαλίσει φτηνό ρεύμα, ενεργειακή ασφάλεια, προστασία του περιβάλλοντος και «καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας» ;1 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ενα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»2 Συνεδριάζει στην Αθήνα με ατζέντα φωτιά για τους λαούς3 Αναβάλλεται η τελετή εγκαινίων του  Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΕΡΙΑ4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/9/215 Με «κόκκινο» προς το άγνωστο!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πρωτόκολλα...

Πρωτόκολλα...

Η πολιτική της κυβέρνησης στην πανδημία, όπου τα δίνει όλα για την «υγεία» της οικονομίας, διαμορφώνει το έδαφος και για κάθε λογής παλινωδίες και αντιφάσεις, που με τη σειρά τους τροφοδοτούν τον ανορθολογισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα παιδιά 12 με 17 ετών. Γι' αυτήν την ηλικιακή κατηγορία δεν προβλέπεται εμβολιασμός, και... Περισσότερα

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Μια βδομάδα γεμάτη προβλήματα για χιλιάδες μαθητές

από Η Άλλη Άποψη
ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Μια βδομάδα γεμάτη προβλήματα για χιλιάδες μαθητές

Μια βδομάδα τηλεκπαίδευσης συμπληρώνεται σήμερα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας και σχεδόν ούτε μία μέρα της δεν κύλησε χωρίς προβλήματα! Για άλλη μια φορά χτες, από το τέλος της τρίτης ώρας οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί σε διάφορες περιοχές όλης της χώρας, ακόμα και στην Αττική δεν μπορούσαν να συνδεθούν, τους πέταγε το σύστημα εκτός σύνδεσης ή αντιμετώπιζαν προβλήματα με τον ήχο κι έπρεπε να βγαίνει όλη η τάξη από την πλατφόρμα και να ξαναμπαίνει κι αυτό γινόταν για δυο και τρεις φορές κατά τη διάρκεια της διδακτικής ώρας, τορπιλίζοντας όλη τη διαδικασία του μαθήματος.

Μιλώντας χτες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ισχυρίστηκε ότι «αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε», ενώ προσπάθησε να φωτογραφίσει ως αιτία την υπερφόρτωση του συστήματος, λέγοντας ότι «μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα»... Αναφορικά με τη μοναδική πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης που χρησιμοποιείται, τη webex της εταιρείας «Cisco», είπε ότι «πρόκειται για δωρεά, το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ξοδέψει ούτε μισό ευρώ», ομολογώντας ουσιαστικά ότι το κράτος δεν έχει ξοδέψει ούτε μισό ευρώ για να στηρίξει τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να έχει εναλλακτικές σε περίπτωση προβλημάτων, που καθημερινά φαίνεται ότι υπάρχουν. Μάλιστα, αναφορικά με την απουσία εναλλακτικού πλάνου η υπουργός ανέφερε πως αυτό το σύστημα είχε δοκιμαστεί σε πανελλαδική εμβέλεια την άνοιξη κατά τη διάρκεια του προηγούμενου lockdown και είχε ήδη λειτουργήσει και πως δεν υπάρχει καλύτερο κρας τεστ από αυτό. Ωστόσο τότε, η πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης δεν χρησιμοποιούνταν ταυτόχρονα από όλα τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς της χώρας, ενώ και για τις πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης που χρησιμοποιούνταν πιο συχνά την άνοιξη, οι καταγγελίες για δυσλειτουργίες ήταν καθημερινές και πάρα πολλές. Με άλλα λόγια, από τότε μέχρι τώρα και με τα προβλήματα να είναι πολλά και γνωστά, δεν έγινε τίποτα για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων τηλεκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας διαφημίζει ότι εξασφάλισε από δωρεές επιχειρηματικών ομίλων και ιδρυμάτων άλλες 10.000 περίπου φορητές ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν παραδοθεί ή θα παραδοθούν στις σχολικές μονάδες και μπορούν να δίνονται σε εκπαιδευτικούς ή/και μαθητές για προσωρινή χρήση, ωστόσο πολλές είναι ακόμα οι οικογένειες που λαμβάνουν αρνητικά μηνύματα από τα σχολεία τους, όταν δηλώνουν ότι δεν έχουν τις απαιτούμενες συσκευές, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

«Οι κυβερνητικές πλέον ευθύνες, μετά και την πρόσφατη κάλυψη που παρείχε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο ΥΠΠΑΙΘ, για το εξελισσόμενο φιάσκο της τηλεκπαίδευσης είναι τεράστιες. Επιτέλους ας τις αναλάβουν!», δηλώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», σε σχετική ανακοίνωσή της και μεταξύ άλλων απαιτεί εδώ και τώρα από την κυβέρνηση:

Καμία επιβολή στον τρόπο (σύγχρονη ή ασύγχρονη) ή του μέσου της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αξιοποίηση όλων των τεχνολογικών μέσων, ώστε κανένα παιδί να μη μείνει πίσω. Το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο προγραμματισμός και τα μέσα που θα επιλεγούν πρέπει να αποφασίζονται με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων. Να εξασφαλιστεί η κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δωρεάν τάμπλετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet. Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες των δημόσιων σχολείων.

Έχει διαβαστεί 221 φορές
Μεταδοτική...
Προηγούμενο άρθρο
Μεταδοτική...
Κυνικές ομολογίες
Επόμενο άρθρο
Κυνικές ομολογίες

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 ως 31 °C
Άνεμος Δ 2-4 μποφόρ

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 30 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 282 επισκέπτες και 1 μέλος.