Τετάρτη, 27 Μάι, 2020

  • Τώρα τα “επιστημονικά πορίσματα” προσαρμόζονται στις ανάγκες της ακαριαίας άρσης όλων των μέτρων αποστασιοποίησης
  • Και οι σχολικές καθαρίστριες;
  • Τι θα γίνει, επιτέλους, με το Μουσείο Εκπαίδευσης «Χρίστος Τσολάκης»;
  • Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη και από ψέμα
  • ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
  • Και χαμένοι...και δαρμένοι!
Τώρα τα “επιστημονικά πορίσματα” προσαρμόζονται στις ανάγκες της ακαριαίας άρσης όλων των μέτρων αποστασιοποίησης1 Και οι σχολικές καθαρίστριες;2 Τι θα γίνει, επιτέλους, με το Μουσείο Εκπαίδευσης «Χρίστος Τσολάκης»;3 Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη και από ψέμα4 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ5 Και χαμένοι...και δαρμένοι!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Θα μας πάρουν και τα σπίτια;

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Θα μας πάρουν και τα σπίτια;

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που ξεκίνησαν όπως προβλεπόταν από τη συμφωνία κυβέρνησης - κουαρτέτου στο πλαίσιο της 3ης «αξιολόγησης», συνδέονται άρρηκτα με την προσπάθεια των τραπεζών να ξεφορτωθούν ανεμπόδιστα και με ταχύτερες διαδικασίες τα «κόκκινα» δάνεια.
Στόχος τους είναι να εξυγιάνουν γρήγορα τα οικονομικά τους, ώστε να μπορούν να παίξουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το ρόλο τους στη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, χρηματοδοτώντας τις επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι εξελίξεις ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Οτι σφίγγει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός γύρω από το σπίτι των λαϊκών οικογενειών, που αδυνατούν με το ισχνό τους εισόδημα να αποπληρώσουν το στεγαστικό δάνειο που πήραν σε άλλες εποχές, όταν τα οικονομικά τους ήταν σχετικά καλύτερα.
Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η κυβέρνηση δεν αρκείται στην «απελευθέρωση» από 1/1/2018 του συνόλου των δανείων πρώτης κατοικίας, σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα πώλησης στα κοράκια των «funds», αλλά εξασφαλίζει και την υλοποίηση των πλειστηριασμών με κάθε τρόπο, ακόμα και με τα ΜΑΤ, με την καταστολή.
Από αυτήν τη σκοπιά, καμιά αξία δεν έχουν οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης  ότι η «συμφωνία κυρίων» που έκανε με τους τραπεζίτες προφυλάσσει τάχα από πλειστηριασμούς την πρώτη κατοικία των φτωχών οικογενειών. Οι πλειστηριασμοί για το κεραμίδι της λαϊκής οικογένειας αποτελούν ζήτημα χρόνου, ενώ πληθαίνουν οι εκβιασμοί και οι απειλές απέναντι σε οικονομικά ανήμπορα νοικοκυριά να καταθέσουν στο γκισέ της τράπεζας και τα ελάχιστα που τους έχουν απομείνει για να επιβιώσουν.Είναι άθλια λοιπόν η κυβερνητική προπαγάνδα ότι οι κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς γίνονται για να προφυλάξουν βίλες με πισίνες και ακριβά περιουσιακά στοιχεία.
Ο λαός  πρέπει να έχει καθαρό ότι οι παρεμβάσεις κυβέρνησης - τραπεζών - κουαρτέτου στοχεύουν στην ενίσχυση του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος, ώστε να τονωθεί η τραπεζική στήριξη σε «βιώσιμες» επιχειρήσεις και ομίλους, σε συνδυασμό βέβαια με την οριστική αποβολή από το «κάδρο» της επιχειρηματικότητας των αδύναμων «κρίκων», με κατεύθυνση τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της επιχειρηματικής «πίτας» και των κερδών.
Η μαζική εκκαθάριση των «κόκκινων» τραπεζικών δανείων αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα τόσο της τρέχουσας «αξιολόγησης», όσο και προϋπόθεση για την επιτυχή απόδοση των ελληνικών τραπεζών στα επόμενα stress tests. Στη «μεγάλη εικόνα» προβάλλει το ζήτημα της «τραπεζικής ένωσης» που προωθείται στην Ευρωζώνη, γύρω από το οποίο εκδηλώνονται οι ανταγωνισμοί τμημάτων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, αναφορικά με τον επιμερισμό των κινδύνων, τη μελλοντική διαμόρφωση ενός «κοινού» ταμείου για την ασφάλιση των καταθέσεων κ.ά.
Να μη μείνει κανείς μόνος του απέναντι στη μανία των τραπεζών και των «funds.Η δράση κάτω από το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το σπίτι της λαϊκής οικογένειας» χρειάζεται να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερους!

Έχει διαβαστεί 212 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΒΔ 3-4 μποφόρ

Τετάρτη, 27 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 28 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 10 ως 20 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 92 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά