Τρίτη, 21 Σεπ, 2021

  • Παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς
  • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Συνταγματική η υποχρεωτική διενέργεια self-test στο δημόσιο
  • Στη Θεσσαλονίκη η ηγεσία του υπ. Υγείας λόγω αύξησης του ιικού φορτίου
  • Εθελοντική δράση στην Αλεξάνδρεια: «Δίνουμε χρώμα σε γωνιές του Δήμου»
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 21/9
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ένα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»
Παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς1 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Συνταγματική η υποχρεωτική διενέργεια self-test στο δημόσιο2 Στη Θεσσαλονίκη η ηγεσία του υπ. Υγείας λόγω αύξησης του ιικού φορτίου3 Εθελοντική δράση στην Αλεξάνδρεια: «Δίνουμε χρώμα σε γωνιές του Δήμου»4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 21/95 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Ένα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σχεδόν 1 εκατομμύριο οι άνεργοι στη χώρα

Κοντά στο 1 εκατομμύριο καταγράφονται οι άνεργοι στην χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για την εγγεγραμμένη ανεργία τον μήνα Αύγουστο 2021. Συγκεκριμένα συνολικά οι άνεργοι (αναζητούντες και μη αναζητούντες εργασία) ανέρχονται σε 996.733 (977.325 αναζητούντες εργασία και 19.408 μη αναζητούντες εργασία).Πιο α... Περισσότερα

Τώρα είναι ώρα μάχης!

από Η Άλλη Άποψη
Τώρα είναι ώρα μάχης!

Το «επιχείρημα» πως «τώρα δεν είναι ώρα για κριτική, αλλά ώρα μάχης, ώστε συντεταγμένα και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τη δοκιμασία της πανδημίας», ξαναφέρνουν σε πρώτο πλάνο τα κυβερνητικά επιτελεία, αξιοποιώντας και τη βολική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που ψάχνει «εγγυήσεις» για να «ξαναβάλει πλάτη», όπως έγραφε ο πρόεδρός του το Σαββατοκύριακο.

Τι λένε δηλαδή;

Οτι «δεν είναι ώρα» για το λαό να διεκδικεί τώρα ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άνοιγμα ΜΕΘ, ενίσχυση μέσων, πέραν των μπαλωμάτων που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Πόσο μάλλον να διανοηθεί να ζητήσει επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με ένταξή του στο σχεδιασμό του κράτους και όχι με αγορά υπηρεσιών, από την οποία κερδοφορούν τα κοράκια της ιδιωτικής Υγείας.

Ολα αυτά δηλαδή που απαίτησαν ξανά χτες Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, στο πλαίσιο της μέρας δράσης για την Υγεία στην Αττική και άλλες περιοχές.

Κι ας είναι τώρα η πιο κρίσιμη ώρα, όπου φαίνονται σε όλο τους το «μεγαλείο» τα τεράστια αδιέξοδα από την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας όλων των κυβερνήσεων. Κι ας αξιοποιεί την ίδια ώρα η κυβέρνηση τη «γύμνια» για νέα δωράκια στους κλινικάρχες, αλλά και για να προχωρήσει παραπέρα τα σχέδια εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Λένε επίσης ότι «δεν είναι τώρα» η ώρα εργαζόμενοι και επιβάτες να γυρεύουν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οδηγούς, που άλλωστε «δεν τα γεννάει» η κυβέρνηση, όπως έλεγε ο πρωθυπουργός, πύκνωση δρομολογίων και αραίωση σε συρμούς και λεωφορεία.

Κι ας είναι τώρα η ώρα που φαίνονται τα τραγικά αποτελέσματα και αποκαλύπτονται οι αστειότητες ότι στα «τιγκαρισμένα» λεωφορεία και στους συρμούς «δεν κολλάει», οι προκλητικές δηλώσεις ότι συνωστισμός υπάρχει μόνο στο 5% των δρομολογίων.

Ισχυρίζονται πως είναι «ανευθυνότητα» να διεκδικούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μέτρα προστασίας, να διασφαλίζεται κάτω απ' όλες τις συνθήκες η πρόσβαση στην Εκπαίδευση. Για την κυβέρνηση όμως ...υπευθυνότητα είναι χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους να μένουν εκτεθειμένα στον ιό, ή και χωρίς μάθημα, ειδικά μετά και το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης, αφού πρώτα η κυβέρνηση έκλεισε άρον άρον Γυμνάσια και Λύκεια, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας τους φόβους και τις ανησυχίες μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Λένε ακόμα ότι «δεν είναι τώρα» η ώρα να παλεύουν οι εργαζόμενοι για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Κι ας είναι τώρα η ώρα που φαίνεται ότι τα «πρωτόκολλα» του κέρδους των καπιταλιστών τούς έχουν μετατρέψει σε εστίες υπερμετάδοσης.

Διαδίδουν με θράσος ότι είναι «άγονος αγώνας» να διεκδικούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι να μην μείνει κανείς χωρίς εισόδημα, αφού η κυβέρνηση «κάνει ό,τι μπορεί με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες», οι οποίες βέβαια «χωράνε» και με το παραπάνω λεφτά με ουρά για το μεγάλο κεφάλαιο.

Κι ας είναι τώρα πιο πολύ κι από πριν που έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων απολύσεις, απώλειες μισθών και χρέη, με βάση και τα όσα η ίδια νομοθέτησε στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας, δίνοντας τη δυνατότητα στη μεγαλοεργοδοσία να απολύει, να αλλάζει και να «παγώνει» συμβάσεις κατά το δοκούν.

Και βέβαια, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση λέει πως «δεν είναι τώρα ώρα» για τους εργαζόμενους και το λαό να διεκδικούν, «δεν βλέπει την ώρα» να περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα για 10ωρη δουλειά, 200 ευρώ μισθό και χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, πέρα κι απ' όλα τα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα που περνάει με ρυθμούς πολυβόλου, αξιοποιώντας την καραντίνα.

Ολα αυτά λοιπόν επιβεβαιώνουν: Τώρα είναι η ώρα που η φωνή των εργαζομένων, του λαού να ακουστεί δυνατά κάτω απ' τις μάσκες! Τώρα είναι η ώρα τα αιτήματα για προστασία της υγείας και της ζωής του λαού να ακουστούν σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, χώρο Εκπαίδευσης και δομή Πρόνοιας. Στην απεργία στις 26 Νοέμβρη, να νεκρώσει κάθε χώρος δουλειάς, να σταλεί δυνατά το μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία.


Έχει διαβαστεί 221 φορές
Κυνικές ομολογίες
Προηγούμενο άρθρο
Κυνικές ομολογίες

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 21 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 465 επισκέπτες και 0 μέλη.