Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
"Εφυγε" ο ιστορικός Βασίλης Κρεμμυδάς
από Η Άλλη Άποψη
Έφυγε από τη ζωή (12/11), σε ηλικία 82 ετών, ο Βασίλης Κρεμμυδάς, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας, καθώς και συστηματικός μελετητής του 1821. Τα ιδιαίτερα επιστημονικά ενδιαφέροντά του ήταν προσανατολισμένα στις οικονομικές και κοινωνικές πραγματικότητες του τέλους της Τουρκοκρατίας και του ελληνικού 19ου αιώνα και σε ζητήματα της Επανάστασης του 1821 και των πρώτων δεκαετιών του βίου του ελληνικού κράτους.
Θα τον θυμόμαστε για την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών πριν κάποια χρόνια προσκαλεσμένος από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ημαθία απ’ όπου και η ΦΩΤΟ του (μαζί του η Ε. Καβαλλάρη και ο Θ. Μαρκόπουλος),καθώς και για άρθρο του που φιλοξενήσαμε στην έντυπη "ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ"