Κυριακή, 19 Απρ, 2026

  • Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο
  • Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας
  • ΜΜΕ και πόλεμος (ορισμένες σκέψεις)
  • Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Γ. Παναγόπουλο που θα ζήλευαν ακόμα και οι φασίστες!
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση
  • Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια
Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο1 Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας 2 ΜΜΕ και πόλεμος (ορισμένες σκέψεις)3 Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Γ. Παναγόπουλο που θα ζήλευαν ακόμα και οι φασίστες!4 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση5 Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Και πάλι για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η συμπυκνωμένη εικόνα ενός συστήματος που σαπίζει, την ίδια ακριβώς ώρα που οδηγεί τους βιοπαλαιστές αγρότες στη χρεοκοπία και στον αφανισμό.Πιάστηκαν στα πράσα οι «εγγυητές της διαφάνειας»Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφήμιζε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση» τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, με τον... Περισσότερα

"Μαρίνος Αντύπας": "Οι επισκέψεις και οι φιέστες πέρασαν"

από Η Άλλη Άποψη
"Μαρίνος Αντύπας": "Οι επισκέψεις και οι φιέστες πέρασαν"

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Μαρίνος Αντύπας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Υπουργοί της κυβέρνησης ( κ. Μπόλαρης ) και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευ-σης ( κ. Μπακογιάννη ) “μας τίμησαν” τις προηγούμενες μέρες με τις επισκέψεις τους σε Αγρ.Συνεταιρισμούς & Ομάδες Παραγωγών της περιοχής Νάουσας.

Δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις περιηγήσεις τους στις εγκαταστάσεις των Συνεταιρι-σμών και εντυπωσιασμένοι από τις ενημερώσεις των στελεχών τους , τόσο για τις μεγάλες ποσότητες που οι Φορείς τους διαχειρίζονται, όσο και για τις “καλές τιμές” που αποδίδουν στους παραγωγούς-μέλη τους. Και έφυγαν ευχαριστημένοι....

Έμεινε όμως εδώ, η απόγνωση των φρουτοπαραγωγών της περιοχής Νάουσας, που καθημερινά ζουν μια τραγική πραγματικότητα, μακριά από έγκαιρες πληρωμές και τις “καλύτερες τιμές”. Που διαπιστώνουν καθημερινά το αδιέξοδο στις παραγωγές τους με το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, τα συνεχή “χαράτσια”, τις καθημερινές υποχρεώσεις για την επιβίωση των οικογενειών τους απο τις αγροτικές πολιτικές των επισκεπτών τους. Αυτών που μαζί ψήφισαν το 3ο “αριστερό” μνημόνιο σαν οδυνηρή για τους αγρότες & τα λαϊκά στρώματα συνέχεια των δύο προηγούμενων από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ & των μέτρων που τα συνοδεύουν, με τις ψηφισμένες απ'αυτούς αντιαγροτικές πολιτικές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ( ΚΑΠ ) της ΕΕ που τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα.

Έφυγαν οι καλεσμένοι από την περιοχή, χωρίς οι φρουτοπαραγωγοί να λάβουν για μια ακόμη φορά απαντήσεις για κάλυψη των ζημιών στο εισόδημά τους από το συνεχιζόμενο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Ρώσικο εμπάργκο στις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων τους. Ούτε για την έγκαιρη και δίκαιη κάλυψη από τον ΕΛΓΑ των ζημιών από τα καιρικά φαινόμε-να έλαβαν απάντηση. Ούτε και για τα δυσβάσταχτα ασφάλιστρα στον ΟΓΑ, που η ανυμπο-ριά πληρωμής τους θα τους αφήσει ανασφάλιστους και χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, πήραν κάποια απάντηση. Ούτε για την φοροεπιδρομή, την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, τον ΕΝΦΙΑ, το Νοσοκομείο που “φυτοζωεί”, τα τεράστια ποσοστά ανεργίας της πόλης και της περιοχής, άκουσαν κουβέντα.

Οι αγρότες της περιοχής, όπως και όλης της χώρας με τους αγώνες και τα μπλόκα τους στις αντιαγροτικές πολιτικές & τα μέτρα, δεν πρόκειται “να τσιμπήσουν” στο κάλπικο ενδιαφέρον τους και τις φιέστες. Επιδιώκουν τη στάχτη στα μάτια μας και την αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής και της πολιτικής της ΕΕ στην κατεύθυνση του γρήγορου “ξεμπερδέ-ματος” με τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά, αλλά και στην καλλιέργεια της υποταγής στις ορέξεις των εμπόρων-μεταποιητών για εξευτελιστικές τιμές παραγωγού.

Ο Αγρ.Σύλλογος “Μαρίνος Αντύπας” καλεί τους αγροτο-κτηνοτρόφους της περιοχής σε επαγρύπνιση και ετοιμότητα, για νέους πιο μαζικούς αγώνες αντίδρασης σ'αυτές τις πολιτικές, για την επιβίωση των οικογενειών μας στα χωριά και τα χωράφια μας".

 

Έχει διαβαστεί 384 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 434 επισκέπτες και 0 μέλη.