Σάββατο, 16 Φεβ, 2019

  • ΚΚΕ:Την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι
  • ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ BLACK PANTHER  ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ AMERICAN SPACES
  • Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας : «Οι απαντήσεις των Υπουργών είναι ήδη αποκαρδιωτικά γνωστές»
  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ: Περήφανοι για τον δίκαιο αγώνα μας, συνεχίζουμε την πάλη με διάφορες μορφές
  • Προς τι η έκπληξη;
  • Παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες ρούχων στην τράπεζα ενδυμάτων του Δήμου Βέροιας
ΚΚΕ:Την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι1 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ BLACK PANTHER  ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ AMERICAN SPACES2 Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας : «Οι απαντήσεις των Υπουργών είναι ήδη αποκαρδιωτικά γνωστές»3 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ: Περήφανοι για τον δίκαιο αγώνα μας, συνεχίζουμε την πάλη με διάφορες μορφές4 Προς τι η έκπληξη;5 Παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες ρούχων στην τράπεζα ενδυμάτων του Δήμου Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

500 ΦΥΛΛΑ «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» : 11 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

print
email
από Η Άλλη Άποψη
500 ΦΥΛΛΑ  «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» : 11 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ

Και μόνο το γεγονός ότι μια επαρχιακή εφημερίδα συμπλήρωσε ένδεκα χρόνια συνεχούς έκδοσης σε εποχές κορύφωσης της δημοσιονομικής κρίσης,, αποτελεί μια περιφανή νίκη του επαρχιακού τύπου συνολικώς, για την οποία  δικαιούται να πανηγυρίζει ολόκληρος ο κοινωνικός περίγυρος.

Αυτή η διαπίστωση αποκτά μια  ιδιαίτερης σημασίας σημειολογία στη σύγχρονη επικαιρότητα, όπου τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα του κέντρου, κυριαρχούν στις προβλεπόμενες χρηματοδοτήσεις για τις δημόσιες καταχωρήσεις.

Και αυτό ενώ ταυτόχρονα τα ίδια εκδοτικά συμφέροντα κυριαρχούν στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και στον εργοληπτικό χώρο των δημοσίων έργων, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στο δημόσιο βίο του τόπου.

Αποτελεί επομένως πραγματικό άθλο για την «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» που μέσα σε ένα συνεχώς κλιμακούμενο ανταγωνιστικό και γενικότερα εχθρικό περιβάλλον για τον επαρχιακό τύπο, συμπλήρωσε ένδεκα  χρόνια παρουσίας υπηρετώντας τον τόπο.

Αυτά τα χρόνια η «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» χωρίς να αποκρύπτει τον ιδεολογικό της προσανατολισμό,  χαρακτηρίστηκε από την συνέπεια στην αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, στην υποστήριξη των πολιτιστικών και παραγωγικών ζητημάτων του τόπου και στην παραχώρηση βήματος γραπτού λόγου σε κάθε συμπολίτη που επιθυμούσε  να  δημοσιοποιήσει τις απόψεις του.

Με τη συνεχή της λειτουργία, καθιέρωσε δημοσιογραφικό στυλ, επαγγελματική συνέπεια  και κοινωνική ευαισθησία, συνεισφέροντας στην πολύπλευρη ενημέρωση και προσέγγιση στα δρώμενα του τόπου μας.

Άμεση αναγνώριση της προσφοράς της  «ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ»  αποτελούν οι ευχές και τα συγχαρητήρια, από τους αναγνώστες, και τους παράγοντες του τόπου.

Αυτά δε τα συγχαρητήρια αυτονόητα αντανακλούν στο σύνολο του επαρχιακού τύπου που εξακολουθεί να  ανθίσταται παρά τις κλιμακούμενες  αρνητικές συγκυρίες.

Η σημερινή ωστόσο ιστορική και πολιτική συγκυρία, επιτάσσει κάτι παραπάνω από τις ευχές και τα συγχαρητήρια.

Η επιβαλλόμενη νομοθετική αποσύνδεση των μεγάλων εκδοτικών συμφερόντων από τα δημόσια έργα και ο περιορισμός τους αποκλειστικά  στο χώρο της ενημέρωσης, πρέπει να συμπληρωθεί από ουσιαστικά μέτρα στήριξης του επαρχιακού τύπου, του οποίου η διαδρομή αποτελεί ανεκτίμητη προσφορά στον τόπο.

Τα συγχαρητήρια και οι ευχές προς την «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» και τον εκδότη της, ας αποτελέσουν έναυσμα για μια γενικότερη προσπάθεια, η οποία πρέπει  συγκροτημένα και με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να αναληφθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

Έχει διαβαστεί 127 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

"Η Άλλη Άποψη" Multimedia

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΒΒΔ 3-4 μποφόρ

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 0 ως 11 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 13 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 136 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά