Τρίτη, 23 Ιούλ, 2019

  • Τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας
  • Δήμος Βέροιας: Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16 22 Σεπτεμβρίου 2019)
  • Οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και τα σημεία που υπογραμμίζει ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας
  •  ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
  • «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» από το Θεσσαλικό Θέατρο στη Νάουσα
  • Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ
Τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας1 Δήμος Βέροιας: Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16 22 Σεπτεμβρίου 2019)2 Οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και τα σημεία που υπογραμμίζει ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας3  ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ4 «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» από το Θεσσαλικό Θέατρο στη Νάουσα5 Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Α. Τζιτζικώστας: «Απόλυτα ισοσκελισμένος, διαφανής, ρεαλιστικός και με αναπτυξιακή δυναμική ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2019, με έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας»

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Α. Τζιτζικώστας: «Απόλυτα ισοσκελισμένος, διαφανής, ρεαλιστικός και με αναπτυξιακή δυναμική ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2019, με έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας»

«Απόλυτα ισοσκελισμένο, διαφανή, ρεαλιστικό και με αναπτυξιακή δυναμική, με έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας», χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2019, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι «σε μια περίοδο έντονης οικονομικής δυσπραγίας, με μεγάλους περιορισμούς και δυσκολίες, καταρτίσαμε έναν προϋπολογισμό που στηρίζεται στην αρχή της χρηστής διοίκησης και με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Στον προϋπολογισμό λέμε μόνο ό,τι μπορούμε να κάνουμε, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Σε ένα περιβάλλον οικονομικού στραγγαλισμού οι Περιφέρειες χρειάζεται να συνεχίσουν όμως την προσπάθεια για δημιουργία ευκαιριών, για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία κι αυτό κάνουμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προβλέπει την υλοποίηση μιας σειράς έργων, καλύπτοντας όλο το πεδίο αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο προϋπολογισμός καταρτίστηκε στα στενά πλαίσια, που ορίζει η σχετική ΚΥΑ περί προϋπολογισμού των ΟΤΑ, αλλά και οι περιορισμοί του Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ.

Οι βασικές προϋποθέσεις στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του έτους 2019, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, είναι:

-Η χρηστή δημοσιονομική διαχείριση.

-Η υπευθυνότητα.

-Η διαφάνεια.

-Η ειδίκευση των πιστώσεων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αθηνά Αηδονά, ως βασική εισηγήτρια του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2019, επισήμανε ότι «η κατάρτιση του προϋπολογισμού, αποτελεί πάντοτε μία δύσκολη άσκηση για τη διοίκηση, η οποία χρειάζεται να εξαντλήσει την επινοητικότητα και τη δημιουργικότητά της, προκειμένου να καταλήξει σε μία βέλτιστη οικονομική κατανομή. Οι τελικές επιλογές υπόκεινται σε πολλούς νομοθετικούς και αριθμητικούς περιορισμούς. Για μία ακόμη χρονιά, συντάσσοντας τον προϋπολογισμό επιλέξαμε την οδό της υπευθυνότητας, του έντιμου και συνετού προγραμματισμού, που δεν χρησιμοποιεί την λεγόμενη διακοσμητική λογιστική και βασίζεται αποκλειστικά στα πραγματικά στοιχεία εσόδων και εξόδων της Περιφέρειας. Συνοπτικά, το σύνολο των εσόδων του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019 διαμορφώνεται σε 162.175.727,94 ευρώ και το σύνολο των εξόδων αυτού σε 284.405.822,21 ευρώ. Το λογιστικό έλλειμμα των 122.230.094,27 ευρώ καλύπτεται από το ταμειακό υπόλοιπο έτους 2018, που προβλέπεται να προκύψει από την εκτέλεση του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους. Τα στοιχεία αυτά ενός πλήρως ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, αποδεικνύουν τη χρηστή διοίκηση που επιθυμούμε και αποτελεί βασική αρχή στην οικονομική διαχείριση δημοσίου χρήματος».

Έχει διαβαστεί 68 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 32 °C
Άνεμος ΒΒΔ 3-4 μποφόρ

Τρίτη, 23 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 20 ως 33 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 24 Ιουλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 32 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 125 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά