Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
Αγροτική συγκέντρωση στη Νάουσα
από Η Άλλη Άποψη
Το ζήτημα της πλήρους αποζημίωσης από τις φυσικές καταστροφές ξεχωρίζει και στη συγκέντρωση για τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών, που διοργάνωσε την Τρίτη 17/7 ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», στην πλατεία Καρατάσου της Νάουσας. Οι πρόσφατες καταστροφές στην παραγωγή, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα που παράγουν, συνολικά η κλιμάκωση της επίθεσης στο εισόδημά τους, οδηγούν τους μικρομεσαίους αγρότες σε απόγνωση.
«Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, δίνουμε αγωνιστική απάντηση σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική που μας τσακίζει, θέλουμε να παραμείνουμε στη γη και τα χωριά μας», τονίζει ο Αγροτικός Σύλλογος και καλεί σε αγώνα για: Αμεση εκτίμηση των ζημιών που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις και την αποζημίωσή τους στο 100%. Να αποζημιωθούν επιτέλους από τις βροχοπτώσεις του 2017. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει και να αποζημιώνει από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις αρρώστιες στο 100% της ζημιάς. Να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα λόγω του εμπάργκο.Τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών της περιοχής εξέφρασε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.