Τετάρτη, 20 Νοέ, 2019

  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Τα μέτρα της κυβέρνησης ενισχύουν τον εγκλωβισμό και την καταστολή των αιτούντων άσυλο . Να αυξηθεί η αλληλεγγύη του λαού
  • Ένα χρόνιο αίτημα της Επισκοπής  επιλύεται με την ανακαίνιση χώρων του Γυμνασίου
  • ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: Με «κλειστά κέντρα» σε πέντε νησιά η συνέχιση του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών
  • «Ο ΔΡΑΚΟΣ» του Σβαρτς: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΥΣ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • Περιφερειακή σύσκεψη συνταξιούχων
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Τα μέτρα της κυβέρνησης ενισχύουν τον εγκλωβισμό και την καταστολή των αιτούντων άσυλο . Να αυξηθεί η αλληλεγγύη του λαού1 Ένα χρόνιο αίτημα της Επισκοπής  επιλύεται με την ανακαίνιση χώρων του Γυμνασίου2 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: Με «κλειστά κέντρα» σε πέντε νησιά η συνέχιση του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών3 «Ο ΔΡΑΚΟΣ» του Σβαρτς: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΥΣ4 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ5 Περιφερειακή σύσκεψη συνταξιούχων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» : ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» : ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους αγρότες και κτηνοτρόφους, να τιμήσουμε την ηρωική εξέγερση των κολλήγων στο ΚΙΛΕΛΕΡ. Είναι η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων, η αφετηρία νέων αγώνων στην πάλη για την επιβίωσή μας, κόντρα στην πολιτική της  κυβέρνησης ΚΑΠ – ΕΕ, που μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα.

Τότε, πριν 108 χρόνια, οι κολλήγοι ήρθαν αντιμέτωποι με τους τσιφλικάδες και το κράτος τους, με την πάλη που ήταν υπόθεση χρόνων και όχι ενός μόνο αγώνα και τη θυσία τους κατάφεραν μετά από χρόνια να πάρουν τα χωράφια τους. Αυτός, όπως και κάθε αγώνας, δεν πήγε χαμένος.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε σύγχρονους τσιφλικάδες που ορμούν να πάρουν τα χωράφια μας και να μας μετατρέψουν σε κολίγους.

Οι αγώνες που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και φέτος σαν οργανωμένο αγροτικό κίνημα, δείχνουν ότι μπορούμε να ανακόψουμε την επίθεση που δεχόμαστε και να έχουμε κάποιες κατακτήσεις.

Με τους αγώνες μας, τα πολυήμερα μπλόκα, καταφέραμε να αποσπάσουμε αφορολόγητο, σταδιακή εφαρμογή του ΕΦΚΑ, δεσμεύσεις για ακατάσχετο 15.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς, πάγωμα των αυξήσεων σε ΕΝΦΙΑ και το πράσινο τέλος στο νερό άρδευσης και ύδρευσης, κατάργηση του φόρου στο κρασί. Αποτρέψαμε μέχρι και σήμερα τα χειρότερα που έχουν στο συρτάρι, αλλά κάτω από την πίεση των αγώνων μας, δεν τολμούν. Δεν τα κερδίσαμε όλα, αλλά δεν θα κερδίζαμε ούτε αυτά, αν μέναμε στο σπίτι, όπως μας καλούν διάφοροι να κάνουμε.

Τιμάμε την ηρωική εξέγερση  δυναμώνοντας τον αγροτικό σύλλογο, ώστε να συσπειρώσει την πλειοψηφία των αγροτών και κτηνοτρόφων, να αποτελέσει τον μαζικό φορέα προώθησης των συμφερόντων και αιτημάτων συνολικά των κατοίκων της περιοχής. Δυνατός αγροτικός σύλλογος σημαίνει ότι πιο αποφασιστικά, καλύτερα οργανωμένα, πιο πολλοί θα δώσουμε τους νέους αγώνες που αναπόφευκτα  έρχονται.

Να δυναμώσουμε την κοινή συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού.

Έχει αποδεχτεί ότι με την συμπαράσταση που εκφράστηκε στους αγώνες μας ο λαός ενωμένος και αποφασισμένος μπορεί να ματαιώσει τα κυβερνητικά σχέδια, να ανατρέψει την κρατική καταστολή, να ανοίξει το δρόμο για μια διαφορετική αναπτύξη προς όφελος του λαού μας.

Ο αγροτικός σύλλογος καλεί τους αγρότες να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που ξαμολιούνται ιδιαίτερα σε περιόδους μπλόκων που προβάλλουν αιτήματα μεγαλοαγροτών και σε όσους θέλουν να γίνουν μεγαλοαγρότες, υπονομεύοντας τους αγώνες ή σπέρνοντας την απογοήτευση και την μοιρολατρία.

Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας στη βρώμικη επίθεση και να έρθετε μαζί μας να οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα μας.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης από το ΚΙΛΕΛΕΡ την Κυριακή 11 Μάρτη 12 το μεσημέρι.

Ώρα αναχώρησης: 9:00πμ

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 6975919478

 

 

Έχει διαβαστεί 135 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος Ν 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 17 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος Α 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 125 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά