Παρασκευή, 17 Απρ, 2026

  • Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα
  • Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
  • ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους
  • Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου
  • Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων
  • Κερδισμένοι
Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα1 Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια2 ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους3 Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου4 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων5 Κερδισμένοι6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαντες

Αφαντες

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Κινητοποίηση την Τρίτη 14 Δεκέμβρη και ώρα 10 πμ στο Υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Νάουσα

από Η Άλλη Άποψη
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ  «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Κινητοποίηση  την Τρίτη 14 Δεκέμβρη και ώρα 10 πμ στο Υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Νάουσα

Στο πλαίσιο των αποφάσεων της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων (ΠΕΜ)  ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"  θα πραγματοποιήσει αγωνιστική κινητοποίηση την Τρίτη 14 Δεκέμβρη και ώρα 10 πμ στο Υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Νάουσα.

 Όπως όλος ο λαός, έτσι και οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του αυξημένου κόστους του ρεύματος. Ως γνωστόν το πρόβλημα δημιουργείται από την λεγόμενη ενεργειακή μετάβαση και τη χρήση ΑΠΕ και ακριβών πρώτων υλών για την παραγωγή ρεύματος όπως το φυσικό αέριο.

Η Ρήτρα Αναπροσαρμογής Χρεών Προμήθειας που ενεργοποίησε η ΔΕΗ από τον φετινό Αύγουστο συντελεί σε σχεδόν διπλασιασμό του κόστους του αγροτικού τιμολογίου. Το γεγονός αυτό καθιστά σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και απαγορευτική την παραγωγή. Η όποια έκπτωση δίνεται που αφορά 300kw ανά μήνα, φτάνει απλά για την λειτουργία της αντλίας για μερικές ώρες.

 Όλο το προηγούμενο διάστημα που το πρόβλημα υπήρχε και χωρίς να έχουν έρθει οι αυξήσεις η Κυβέρνηση  πρότεινε στους αγροτοκτηνοτροφους να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε ρεύμα με την χρήση φωτοβολταϊκών στις στέγες των σπιτιών των εγκαταστάσεων, ακόμη και τσιμέντωμα παραγωγικής γης, μερικές φορές ακόμη και υψηλής παραγωγικότητας για να μπουν φωτοβολταϊκά και σύνδεσης και πώλησης ρεύματος στην ΔΕΗ. Φυσικά για όλο αυτό θα χρειαζόταν να αγοράσουν φωτοβολταϊκά άρα να κερδίσουν τα μονοπώλια που επενδύουν στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά και η εφαρμογή του μέτρου συναντά και άλλες δυσκολίες όπως η αδυναμία πολλών αγροτών να συνδεθούν στο δίκτυο, και φυσικά δεν ήταν ποτέ η λύση που αναζητούν οι αγρότες στο πρόβλημα του ακριβού Αγροτικού ρεύματος. Εν τέλει όλα αυτά γίνονται για να εξασφαλιστούν τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων της πράσινης ανάπτυξης που θησαυρίζουν από την κατάργηση του λιγνίτη, αλλά και των funds που έχουν εξαγοράσει την ΔΕΗ μαζί με κλινικές, νοσοκομεία, άλλες επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν ακόμη και πρώην συνεταιρισμούς.

 Εν τέλει αυτό που προβάλλει ως λύση, σαν πρόοδος, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ακόμα "επένδυση" που θα κερδίζουν οι λίγοι και την ίδια στιγμή αυτοί που παράγουν τον πλούτο,  να μην μπορούν να απολαύσουν τα στοιχειώδη, να οδηγούνται σε ενεργειακή φτώχεια και εξαθλίωση.

 Απαιτούμε:

Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής.

Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές.

Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασική είδη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση.

Καμιά διακοπή ρεύματος σε φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεώτρηση χωρίς ρεύμα.

Κανένα αρδευτικό έργο με ΣΔΙΤ που μετακυλούν ένα υπερδιογκωμένο κόστος στους αγρότες και στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για τα υπερκέρδη κατασκευαστικών ομίλων και τραπεζών.


Έχει διαβαστεί 762 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 502 επισκέπτες και 0 μέλη.