Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Συνάντηση με ΚΚΕ

από Η Άλλη Άποψη
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Συνάντηση με ΚΚΕ

 Στη συνάντηση του Α.Σ. Μαρίνου Αντύπα με κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, έγινε εκτενής αναφορά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην περιοχή της Νάουσας και  κατατέθηκε το εξής υπόμνημα:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ «Μ. ΑΝΤΥΠΑΣ»

ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΟΠΩΡΟΦΟΡΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ

Την Δευτέρα 4 Μαΐου πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνου Αντύπα», όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν με τις τεράστιες ζημιές στην αναμενόμενη για το 2020 παραγωγή φρούτων (κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα κ.α.) καθώς και ζημιές που προκάλεσαν οι σφοδρές ανεμοθύελλες στις 3 και 4 Μάη σε καλλιέργειες (ακτινίδια κ.α.). Επίσης συζητήθηκαν οι συνέπειες στο εισόδημα των παραγωγών λαϊκών αγορών οπωροκηπευτικών και ανθοκομικών προϊόντων από τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Αποφασίσαμε να σας μεταφέρουμε τη δίκαιη αγανάκτηση των συναδέλφων μας για την εξαίρεση δηλώσεων ζημιάς της φετινής χρονιάς.

Σας είναι γνωστό το μέγεθός των ζημιών στο δήμο μας. Η κατάσταση είναι πλέον τραγική με το μέγεθος της καταστροφής σε πολλές ποικιλίες να αγγίζει το 100%. Αιτίες οι παγετοί (κύρια στις 17 Μαρτίου) και οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις στα κρίσιμα στάδια της ανθοφορίας και της καρποδεσίας, στη συνέχεια πτώση της καρποφορίας (ατροφικοί καρποί).

Είναι πέρα για πέρα άδικο να προκύπτουν προσκόμματα δηλώσεων ΕΛΓΑ (Ν. 3877/2010), ένα κανονισμό που είχαμε και στην ψήφισή του καταγγείλει και αντιπαλέψει την εφαρμογή του και μας δικαιώνει δυστυχώς και η φετινή κατάσταση.

Είχαμε επισημαίνει από τότε τον εισπρακτικό και αντιασφαλιστικό χαρακτήρα του κανονισμού του ΕΛΓΑ (κατάργηση ουσιαστικά της κρατικής στήριξης που υπήρχε στον ΕΛΓΑ, υπέρμετρη αύξηση της υποχρεωτικής ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς επί της  αναμενόμενης παραγωγής, έρθει δεν έρθει αυτή, πουληθεί δεν πουληθεί και μάλιστα προκαταβολικά, είσοδος από το παράθυρο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και μάλιστα με επιδότηση κ.α.)

Ζητούσαμε και ζητάμε την κρατική επιχορήγηση του ΕΛΓΑ και να αποζημιώνεται το 100% των ζημιών στην αγροτική παραγωγή και το αγροτικό κεφάλαιο, από όλους τους κινδύνους και τις ασθένειες, γιατί έτσι μόνο στηρίζεται το αγροτικό εισόδημα και η συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας για τον μικρομεσαίο αγροκτηνοτρόφο.

Απαιτούμε να μην εξαιρεθεί καμία δήλωση ζημιάς, ένταξη της καταστροφής της φρουτοπαραγωγής στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, έγκαιρη και δίκαιη εκτίμηση και αποζημίωση για το σύνολο της ζημιάς και καταβολή του ποσού στο 100%. Να γίνει άμεσα αναγγελία ζημιάς από την ανεμοθύελλα στις 3 και 4 Μαΐου που προξένησε ζημιές σε καλλιέργειες με ακτινίδια κ.α.

Παράλληλα ζητάμε από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να γίνει άμεση καταγραφή της οικονομικής ζημιάς που υπέστησαν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών οπωροκηπευτικών και των κτηνοτρόφων από τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Να παρθούν μέτρα οικονομικής στήριξης για όσους παραγωγούς επλήγησαν λόγω της πανδημίας καθώς και όσων τα προϊόντα πληγούν.

Να πληρωθούν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες του ΕΛΓΑ προς τους παραγωγούς.

Να μην υπάρξει καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ.

Έχει διαβαστεί 400 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 408 επισκέπτες και 0 μέλη.