Δευτέρα, 08 Μάρ, 2021

 • Δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
 • Δωρεάν rapid tests στην Τ.Κ. Ζερβοχωρίου με πρωτοβουλία του Δήμου Νάουσας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ
 • Μήνυμα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
 • Μήνυμα της Αντιδημάρχου Ισότητας Φύλων και Προέδρου της επιτροπής Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
 • Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ
 • Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων της Γυναίκας
Δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας1 Δωρεάν rapid tests στην Τ.Κ. Ζερβοχωρίου με πρωτοβουλία του Δήμου Νάουσας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ2 Μήνυμα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας3 Μήνυμα της Αντιδημάρχου Ισότητας Φύλων και Προέδρου της επιτροπής Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας4 Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ 5 Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων της Γυναίκας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Να βγουν συμπεράσματα...

Η ΦΩΤΟ είναι αποκαλυπτική για το πώς αντιμετώπισαν ΜΜΕ (η συντριπτική πλειοψηφία)  τα χτεσινά θλιβερά και καταδικαστέα γεγονότα της αστυνομικής βίας στη Ν. Σμύρνη. Η «γραμμή» ότι προηγήθηκε επίθεση κατά αστυνομικών είχε δοθεί από νωρίς. Όμως ήλθαν τα βίντεο και πλήθος αυτοπτών μαρτύρων να τα διαψεύσουν. Το ζήτημα είναι τι συμπ... Περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» ,Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας Πέλλας, Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Κάλεσμα για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» ,Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας Πέλλας, Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Κάλεσμα για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Οι αγρότες και στην περιοχή μας είναι αντιμέτωποι με το εμπάργκο, τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα τους, το υψηλό κόστος παραγωγής, την άγρια φορολόγηση, την επιβολή της ΚΑΠ από την Ε.Ε.. Οδηγούνται σε σταδιακό ξεκλήρισμα, εκατοντάδες αγρότες εγκαταλείπουν τη γη και τα χωριά τους.

Στην περιοχή μας για 3η συνεχή χρονιά οι ζημιές από χαλαζοπτώσεις, βροχοπτώσεις κλπ είναι τεράστιες,  με αποζημιώσεις που δεν καλύπτουν στο 100% την καταστροφή της παραγωγής και με πολύμηνες καθυστερήσεις.

Οι εργαζόμενοι στις μεταποιητικές επιχειρήσεις, διαλογητήρια, κονσερβοποιία κλπ, που το εισόδημά τους εξαρτάται άμεσα από την αγροτική παραγωγή, είναι αντιμέτωποι με άθλιες συνθήκες εργασίας, την μαύρη εργασία, απολύσεις, τρομοκρατία, τα ατελείωτα ωράρια για λίγους μήνες εργασίας και για ψίχουλα.

Κερδισμένοι από αυτή την κατάσταση βγαίνουν μόνο μια χούφτα μεγαλέμποροι και επιχειρηματίες.

Στην πλειοψηφία τους εργάτες, αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι απλήρωτοι, βρίσκονται σε απόγνωση, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ, νερό, δάνεια, απειλούνται με κατασχέσεις. Βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία μας, λόγω των τραγικών ελλείψεων στις μονάδες υγείας, πληρώνουμε για τα παιδιά μας τις μεγάλες ελλείψεις στα σχολεία κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, κτιριακά προβλήματα κλπ.

Ανάπτυξη με 0,15 ευρώ το κιλό σε ροδάκινα και μήλα, με 20ευρώ μεροκάματο για δουλειά ήλιο με ήλιο σημαίνει τεράστια κέρδη για τους μεγαλέμπορους, μεταποιητές ενώ για τους αγρότες, εργάτες και μαγαζάτορες, φτώχεια και εξαθλίωση. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «δίκαιης ανάπτυξης» της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της «ανάπτυξης για όλους» που τάζει η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ..

Στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, Ε.Ε.  και κεφάλαιο απαντάμε ενιαία με νέα κινητοποίηση την Τρίτη 15 Οκτώβρη, 6:00μμ στην Πλατεία και διεκδικούμε:

Την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών από το εμπάργκο τα τελευταία 5 χρόνια.

Την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει από όλες της φυσικές καταστροφές και τις νόσους στο 100% της ζημιάς.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για να ζήσουν και να ξανακαλλιεργήσουν οι αγρότες.

Μείωση του κόστους παραγωγής με φθηνό πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Κανένας εργαζόμενος στις επιχειρήσεις μεταποίησης κάτω από 751 ευρώ

Άμεση πληρωμή όλων των οφειλών, των υπερωριών, των δώρων και επιδομάτων.

Ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου, δημιουργία κρατικού σώματος επιθεωρητών και γιατρών εργασίας στους χώρους δουλειάς.

Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων. Το χρονικό διάστημα της ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Πάγωμα των δανείων για όσο χρονικό διάστημα είναι απλήρωτοι εργάτες και αγρότες. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι και χωράφι.

Να μην κοπεί ρεύμα, νερό σε καμία λαϊκή οικογένεια.

Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στην υγεία.

Παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Καλούμε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, τη νέα δημοτική αρχή να συνεδριάσει άμεσα  με βάση τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, να συμβάλλει με κάθε πρόσφορο τρόπο στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αποτελούν ζήτημα επιβίωσης.

Έχει διαβαστεί 126 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 08 Μαρτίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 14 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 09 Μαρτίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 8 ως 12 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 272 επισκέπτες και 1 μέλος.