Δευτέρα, 27 Απρ, 2026

  • Συνάντηση Μητσοτάκη και Τασούλα: «Διαφήμιση» της αντιλαϊκής πολιτικής και των συμφωνιών μεγαλύτερης εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους
  • Δίκη Τεμπών: Το ένοχο κράτος επαναφέρει προκλητικά το αφήγημα ότι «για όλα φταίει ο σταθμάρχης», συνεχίζοντας την επιχείρηση συγκάλυψης
  • Ήμαστε 2, ήμαστε 3, είμαστε 1013!
  • Συνεχίζονται οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων»
  • ΚΚΕ: Η αρχειοθέτηση των υποκλοπών αναδεικνύει ότι οι μεθοδεύσεις συγκάλυψης αποτελούν συστατικό στοιχείο του αστικού «κράτους δικαίου»
  • ΠΑΜΕ: Αγώνας για την ανατροπή της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους!
Συνάντηση Μητσοτάκη και Τασούλα: «Διαφήμιση» της αντιλαϊκής πολιτικής και των συμφωνιών μεγαλύτερης εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους1 Δίκη Τεμπών: Το ένοχο κράτος επαναφέρει προκλητικά το αφήγημα ότι «για όλα φταίει ο σταθμάρχης», συνεχίζοντας την επιχείρηση συγκάλυψης2 Ήμαστε 2, ήμαστε 3, είμαστε 1013!3 Συνεχίζονται οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων»4 ΚΚΕ: Η αρχειοθέτηση των υποκλοπών αναδεικνύει ότι οι μεθοδεύσεις συγκάλυψης αποτελούν συστατικό στοιχείο του αστικού «κράτους δικαίου»5 ΠΑΜΕ: Αγώνας για την ανατροπή της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Το σύστημα είναι ένοχο»!

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε τραγουδήσει προφητικά: «Το σύστημα είναι ένοχο/Και οι συνθήκες της ζωής/Το σύστημα είναι ένοχο/Μα δεν το δίκασε κανείς»Στις μέρες όπου τα σκάνδαλα και η σχετική συζήτηση έχει ανέβει στα ύψη και δημιουργεί πολιτικές εξελίξεις, χρειάζεται να δούμε κάποια ζητήματα βαθύτερα.Η αιτία τους βρί... Περισσότερα

Αναβολή της συζήτησης των δημοτικών τελών ζητά ο Θεόφιλος Κορωνάς

από Η Άλλη Άποψη
Αναβολή της συζήτησης των δημοτικών τελών ζητά ο Θεόφιλος Κορωνάς

Την αναβολή της συζήτησης των δημοτικών τελών ζητά από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Άρη Λαζαρίδη, ο Θεόφιλος Κορωνάς. Με αίτησή του προς τον πρόεδρο επισημαίνει ότι το ύψος των τελών αφορά το 2024 και ζητά αυτό να σηζητηθεί από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Στην αίτηση ο Θεόφιλος Κορωνάς αναφέρει:

"Αύριο Τέταρτη 20.12.2023,πέντε ημέρες πριν τα Χριστούγεννα κι ενώ οι περισσότεροι ήδη βρίσκονται σε εορταστική διάθεση,ενόψει των Αγίων ημερών που έρχονται, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας του οποίου η θητεία τελειώνει σε έντεκα ημέρες από σήμερα , με  την υπ’ αρ. 40 πρόσκληση που υπογράφεται εσείς ο ίδιος  , συνεδριάζει με θέμα την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δ. Βέροιας , για αύξηση των δημοτικών τελών στον Δήμο Βέροιας.

Ενώ λοιπόν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας,την προηγούμενη εβδομάδα στις 11.12.2023, οι ανυποψίαστοι δημοτικοί σύμβουλοι ,που επέλεξαν συνειδητά να μην θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές του Οκτώβρη που μας πέρασε, αποχαιρετούσαν τους συναδέλφους τους δημοτικούς συμβούλους, καλούνται αιφνιδιαστικά στο παρά πέντε,  για να λάβουν μέρος,  αύριο σε μια συνεδρίαση που έχει ως θέμα την αύξηση των δημοτικών τελών στον Δήμο Βέροιας.  

Αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις χθες έγινε η ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων και των συμβούλων των κοινοτήτων του Δήμου Βέροιας, είναι υποκριτικό και άκαιρο να καλούνται οι απερχόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι , να πάρουν μια τέτοια απόφαση που  όμοια της δεν πάρθηκε είκοσι χρόνια τώρα.

Επειδή το θέμα των δημοτικών τελών είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό , αφορά δε το 2024 και όχι το 2023,  για τον λόγο αυτό και μόνο   επιβάλλεται ηθικά , να συζητηθεί από το καινούριο δημοτικό συμβούλιο ( 2024 -2029 ) και όχι από αυτό,του οποίου η θητεία λήγει την 31.12.2023.

Επειδή δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας, εάν  η συζήτηση επί του θέματος γίνει στις αρχές του 2024.

Επειδή η πρόταση του συνδυασμού μας αιτιολογημένα, είναι η μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού με την δημιουργία μειωμένου τιμολογίου για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τον εμπορικό και επιχειρηματικό κλάδο του δήμου Βέροιας.

ΖΗΤΩ από εσάς κε Πρόεδρε την ακύρωση της με αρ. 40/2023 πρόσκλησης σας  και την  ματαίωση της αυριανής συζήτησης ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας  των θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση".


Έχει διαβαστεί 462 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 894 επισκέπτες και 0 μέλη.