Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Ανακοίνωση Τ.Ε. Ημαθίας του ΚΚΕ για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις στον Νομό Ημαθίας

από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωση Τ.Ε. Ημαθίας του ΚΚΕ για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις στον Νομό Ημαθίας

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν και στον νομό Ημαθίας από τις έντονες βροχοπτώσεις που είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, καταστήματα, σχολεία, δρόμοι, αγροτικές καλλιέργειες(χωράφια και θερμοκήπια), χείμαρροι ιδιαίτερα στις περιοχές Βέροιας, Αλεξάνδρειας, Μελίκης, Πλατέος και στις τοπικές κοινότητες γύρω από αυτές τις περιοχές.

Οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και της Τοπικής Διοίκησης είναι εγκληματικές, διότι η πολιτική τους ταυτίζεται με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαγορεύει την κατασκευή υποδομών και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας ως μη επιλέξιμα.

Ενώ από την μια μεριά με διαδικασίες fast track αδειοδοτούνται και χρηματοδοτούνται έργα που αποφέρουν τεράστια κέρδη σε επιχειρηματικούς ομίλους, από την άλλη μεριά, έργα που προστατεύουν την ζωή και την ασφάλεια των εργαζόμενων, αγροτών, μικρών επαγγελματιών βρίσκονται στα αζήτητα της πολιτικής τους.

Έργα δηλαδή που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών που έπρεπε να βρίσκονται σε προτεραιότητα δεν επιλέγονται γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πολιτική της ανταποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητας και δεν αποφέρουν κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που διαφημίζουν και για την οποία με θράσος πανηγυρίζει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μια ανάπτυξη που θυσιάζει στο βωμό των ματωμένων πλεονασμάτων τις λαϊκές ανάγκες.

Και μετά τις καταστροφές έρχονται οι δικαιολογίες ότι για τις ζημιές φταίνε τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Και οι κοκορομαχίες ανάμεσα στα αστικά κόμματα με σκοπό να «βγάλουν από το κάδρο» τον πραγματικό υπεύθυνο που δεν είναι άλλος από την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ, κυβερνήσεων προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης δηλαδή.

Έντονα καιρικά φαινόμενα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Η πολιτική τους όμως είναι που τα κάνει καταστροφικά και θεομηνίες.

Γιατί αν πραγματικά νοιάζονταν για την προστασία και ασφάλεια των λαϊκών στρωμάτων θα υπήρχε σχεδιασμός για την κατασκευή αντιπλημμυρικών, αντισεισμικών αντιπυρικών έργων. Τέτοιου είδους φθηνές δικαιολογίες όμως δεν ξεπλένουν ούτε τις ευθύνες της κυβέρνησης, τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων, ούτε των τοπικών εκπροσώπων τους σε Περιφέρεια και Δήμους.

Το ΚΚΕ και με παρεμβάσεις στην βουλή και με τους εκπροσώπους του στην Τοπική Διοίκηση πολλές φορές έθεσε το ζήτημα κατασκευής τέτοιων έργων και στον νομό μας. Δυστυχώς όμως αυτές οι προτάσεις αντιμετωπίστηκαν και αντιμετωπίζονται διαχρονικά ως γραφικές από τις διοικήσεις των δήμων της περιοχής μας.

Απαιτούμε άμεσα:

Να καταγραφούν άμεσα όλες οι ζημιές και οι καταστροφές

Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση

Να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% των ζημιών

Να προχωρήσει άμεσα ο σχεδιασμός, οι διαδικασίες και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας

Καλούμε τον λαό να μη δεχτεί ότι αυτή είναι η ζωή που του αξίζει, να συγκεντρώσει δυνάμεις για  την λαϊκή αντεπίθεση και ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

 

Έχει διαβαστεί 867 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 744 επισκέπτες και 0 μέλη.