Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Νάουσας για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Νάουσας για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

«Με αεροπλάνα και βαπόρια και όλους τους φίλους τους καλούς…»

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

στη συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ.

Πέμπτη 4 Απρίλη 2019

 

Μετά τη διάλυση του Συνεδρίου στην Καλαμάτα, η συνδικαλιστική μαφία που ηγείται στη ΓΣΕΕ αποφάσισε να κάνει το συνέδριο στη Ρόδο, σε τουριστικό θέρετρο, για μία ακόμα φορά μακριά από τους εργαζόμενους και τα προβλήματα τους (βλ. φωτογραφίες παρακάτω). Με διαδικασίες fasttrack προχωρούν σε συνέδριο μόνο μίας μέρας, υπονομεύοντας για ακόμη μια φορά κάθε συλλογική και καταστατική διαδικασία.

Δε θέλουν πραγματικό συνέδριο! Δεν τους ενδιαφέρει! Θέλουν συνέδριο με εργοδοτικούς αντιπροσώπους και αντιπροσώπους – μαϊμού.

Θα επιχειρήσουν νέα προσπάθεια για να νομιμοποιήσουν την εργοδοσία και τη νοθεία μέσα στα συνδικάτα, ώστε να εξελίσσεται ανεμπόδιστα η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από τη μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις της και την ΕΕ.

Η μάχη αυτή είναι μάχη ουσίας δεν γίνεται για τα κουκιά και τις καρέκλες. Είναι μάχη για να λειτουργούν τα σωματεία με δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες, να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. Είναι μάχη για τον προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, για συνδικαλιστικές οργανώσεις που θα είναι στα χέρια των εργατών και όχι των εργοδοτών.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να πιστέψουν στη δύναμή τους, να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να έχουν οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους, να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία. Η ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα δείχνει πόσο πολύ φοβάται την οργάνωση των εργαζομένων, τον ταξικό προσανατολισμό.

 Δηλώνουμε πως δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από το αίτημα μας να γίνει ουσιαστικό συνέδριο της ΓΣΕΕ, να συζητηθούν τα πραγματικά προβλήματα και οι ανάγκες των εργαζομένων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε σε χώρους δουλειάς συζητώντας με εργαζόμενους, ήμασταν στην Καλαμάτα, θα είμαστε και στη Ρόδο να ενώσουμε τη φωνή μας με εργαζόμενους από όλη τη χώρα: «Έξω οι εργοδότες από τα σωματεία».

Έχει διαβαστεί 412 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 677 επισκέπτες και 0 μέλη.