Πέμπτη, 21 Νοέ, 2019

• ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
  • Παρουσίαση του βιβλίου «Η Ημαθία στον 20 αιώνα» του Αλέκου Χατζηκώστα στην Πατρίδα
  • Κατατέθηκε στη Βουλή ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός του 2020
  • Ξεκινάει η ανάπλαση του πεζόδρομου στη Βεργίνα
  • Η μάχη του Καμπραί (ή Καμπρέ). (20 Νοεμβρίου 1917 έως 7 Δεκεμβρίου 1917)
  • Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας: "Η βία στα νοσοκομεία να αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα με αυστηρότατες ποινές"
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ1 Παρουσίαση του βιβλίου «Η Ημαθία στον 20 αιώνα» του Αλέκου Χατζηκώστα στην Πατρίδα2 Κατατέθηκε στη Βουλή ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός του 20203 Ξεκινάει η ανάπλαση του πεζόδρομου στη Βεργίνα 4 Η μάχη του Καμπραί (ή Καμπρέ). (20 Νοεμβρίου 1917 έως 7 Δεκεμβρίου 1917)5 Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας: "Η βία στα νοσοκομεία να αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα με αυστηρότατες ποινές"6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ  ΟΜΙΛΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη διαδικτυακή, ωμή και προκλητική επίθεση που έχουν εξαπολύσει εθνικιστικοί και φασιστικοί κύκλοι εναντίον δύο συναδέλφων του 4ου ΓΕ.Λ ΒΕΡΟΙΑΣ (απειλώντας ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα του ενός)με αφορμή τη σθεναρή τους στάση απέναντι στα εθνικιστικά μαθητικά συλλαλητήρια που επιχειρούν να υποκινήσουν για το «Μακεδονικό ζήτημα».

Πίσω από το ηλεκτρονικό προσωπείο είναι ορατό το επαχθές πρόσωπο του φασισμού που παλιά χρησιμοποιούσε μαζικές εκκαθαρίσεις, εξορίες και φυλακίσεις αγωνιστών και σήμερα ξανασηκώνει κεφάλι και απειλεί κάθε φωνή που του εναντιώνεται. Προσπαθεί μάλιστα να ποτίσει με το δηλητήριο του τις νεανικές συνειδήσεις, να εκμεταλλευτεί τα πατριωτικά τους αισθήματα για να τα μπολιάσει με μισαλλοδοξία και ανιστόρητα αφηγήματα διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα αποκρύπτοντας τον πραγματικό εχθρό για την περιοχή μας, τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Προσπαθεί να διαπαιδαγωγήσει νέους που με το δάκτυλο υπερυψωμένο θα δείχνουν τον ύποπτο, θα στοχοποιούν, θα καταδίδουν κατά τα πρότυπα της Ναζιστικής Νεολαίας.

Η ιστορία λένε επαναλαμβάνεται. Την πρώτη φορά σαν τραγωδία , τη δεύτερη σαν φάρσα. Έτσι και σήμερα υφίστανται όλες οι γενεσιουργές αιτίες που εκτρέφουν το φίδι του φασισμού, οικονομική κρίση και εξάπλωση της φτώχειας παρά τα μνημόνια ,συνδυασμένες με μια υφέρπουσα ανεκτικότητα απέναντι του(κωλυσιεργία της δίκης της Χρυσής Αυγής, ποινικοποίηση της αντίστασης απέναντι της).

Μέσα σ' αυτό το κλίμα ευθύνη και χρέος κάθε φωτισμένου δασκάλου είναι να διδάσκει την ιστορική αλήθεια, να αποκαλύπτει τα σχέδια του φασισμού, να μεταλαμπαδεύει στους μαθητές του τις αξίες της δημοκρατίας, της ειρήνης, της ελευθερίας, του αγώνα για τα δικαιώματα τους .

Τις ελευθερίες που κατακτήσαμε ως εκπαιδευτικοί και ως λαός δεν τις εκχωρούμε.

Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Τα Πιο Δημοφιλή

Περιοδικά σύννεφα