Δευτέρα, 21 Οκτ, 2019

  • Μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση βιβλίου σήμερα στη Βέροια
  • Το Σωματείο Ηθοποιών (ΣΕΗ) αντιδρά στην απόφαση του Εθνικού Θεάτρου για Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» (Και η πραγματικότητα)
  • Εισβολή της αστυνομίας σε προβολή της ταινίας «Joker» με επίκληση νόμου της δικτατορίας Μεταξά!
  • Βιβλιοθήκη Γιαννακοχωρίου 19 & 20 Οκτώβρη:  Με την ενόργανη Ευγενία Γιατζτιτζοπούλου, αντιτακτά!
  • Τα μαθήματα ιστορίας στα σχολεία τα διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί και όχι οι πρεσβείες των ξένων χωρών!
  • Να μην υλοποιηθεί το  πρόγραμμα FLEX στα σχολεία!
Μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση βιβλίου σήμερα στη Βέροια1 Το Σωματείο Ηθοποιών (ΣΕΗ) αντιδρά στην απόφαση του Εθνικού Θεάτρου για Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» (Και η πραγματικότητα)2 Εισβολή της αστυνομίας σε προβολή της ταινίας «Joker» με επίκληση νόμου της δικτατορίας Μεταξά!3 Βιβλιοθήκη Γιαννακοχωρίου 19 & 20 Οκτώβρη:  Με την ενόργανη Ευγενία Γιατζτιτζοπούλου, αντιτακτά!4 Τα μαθήματα ιστορίας στα σχολεία τα διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί και όχι οι πρεσβείες των ξένων χωρών!5 Να μην υλοποιηθεί το  πρόγραμμα FLEX στα σχολεία!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ KOMMATIKHΣ OΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ KOMMATIKHΣ OΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για την πώληση ακινήτων και κρατικών εκτάσεων στην Κεντρική Μακεδονία μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Η κυβέρνηση απαντώντας στις ανάγκες επιχειρηματικών ομίλων να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαια τους και υλοποιώντας τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Ε.Ε, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση κρατικών ακινήτων και εκτάσεων στην Κεντρική Μακεδονία μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. (εκτάσεις- φιλέτα σε περιοχές φυσικού κάλους, διατηρητέα κτίρια, ακίνητα στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, εκτάσεις για ανάπτυξη logistics κ.α.).

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση θα γίνει πάνω στα συντρίμμια μισθών-συντάξεων εργασιακών δικαιωμάτων, με υψηλή ανεργία, με ιδιωτικοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη ότι η «αξιοποίηση»- πώληση κρατικών ακινήτων θα διασφαλίσει πόρους για την κάλυψη άλλων κοινωνικών αναγκών ή θα ελαφρύνει το δημόσιο χρέος με ταυτόχρονη βελτίωση της κατάστασης για τη λαϊκή πλειοψηφία. Δημιουργούνται προϋποθέσεις για την περαιτέρω επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων της Περιφέρειας μας, με περιορισμό της πρόσβασης στην αρχιτεκτονική και ιστορική κληρονομιά της περιοχής μας  και εισιτήρια εισόδου ακόμα και σε παραλίες.

Είναι σοβαρές οι ευθύνες τόσο της Τοπικής Διοίκησης όσο και των πολιτικών δυνάμεων που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που προϋποθέτει και παραχώρηση κρατικής περιουσίας σε επιχειρηματικούς ομίλους Σε συνθήκες κυριαρχίας των επιχειρηματικών ομίλων στην οικονομία και στην κρατική εξουσία δεν αρκεί ο κρατικός έλεγχος εκτάσεων και υποδομών, δεν διασφαλίζονται έτσι τα λαϊκά συμφέροντα.

Η προστασία και αξιοποίηση του φυσικού και οικιστικού πλούτου της περιοχής μας προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας, προϋποθέτει άλλο δρόμο ανάπτυξης. Προϋποθέτει μια άλλη εργατική-λαϊκή εξουσία που θα ιεραρχήσει τις διευρυμένες κοινωνικές ανάγκες, θα απαλλάξει το λαό μας από τα δεσμά της Ε.Ε και των μονοπωλίων και θα σχεδιάσει κεντρικά την οικονομία αξιοποιώντας στο έπακρο τις παραγωγικές –αναπτυξιακές δυνατότητες και της περιφέρειας μας. Αυτή την προοπτική πρέπει να ενισχύσουν και με την ψήφο τους οι εργαζόμενοι στην κάλπη των Ευρωεκλογών ισχυροποιώντας το Κ.Κ.Ε.

Η ισχυροποίηση του Κ.Κ.Ε θα αποτελέσει παρακαταθήκη και για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία που θα μπορεί να σταματάει μέτρα, να καθυστερεί άλλα, να διεκδικεί την αξιοποίηση εκτάσεων, ελεύθερων χώρων και ακινήτων προς όφελος του λαού.

ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ-

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Έχει διαβαστεί 187 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 26 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 25 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 139 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά