Τρίτη, 17 Σεπ, 2019

  • ΕΛΜΕ Ημαθίας : ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
  • Επαφές Φρόσως Καρασαρλίδου για τη λειτουργία των σχολείων
  • Ερώτηση του βουλευτή Τάσου Μπαρτζώκα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με τον απαρχαιωμένο στόλο της ΕΛ.ΑΣ. στην Ημαθία
  • Πικετοφορία στη Βέροια ενάντια στο κυβερνητικό Πολυνομοσχέδιο
  • ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
  • Το ασανσέρ της "Ελιάς"
ΕΛΜΕ Ημαθίας : ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ1 Επαφές Φρόσως Καρασαρλίδου για τη λειτουργία των σχολείων2 Ερώτηση του βουλευτή Τάσου Μπαρτζώκα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με τον απαρχαιωμένο στόλο της ΕΛ.ΑΣ. στην Ημαθία3 Πικετοφορία στη Βέροια ενάντια στο κυβερνητικό Πολυνομοσχέδιο4 ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ5 Το ασανσέρ της "Ελιάς"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στην Ημαθία του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στην Ημαθία του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας

Στις 13 Φλεβάρη  ο υπουργός Υγείας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Βέροιας.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας διοργάνωσε αγωνιστική κινητοποίηση με κεντρικό σύνθημα, Δώστε λεφτά για την υγεία, κάτω τα χέρια απ τα Νοσοκομεία .

Τα αιτήματα των συνταξιούχων επικεντρώνονται στα παρακάτω :

Άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη  των αναγκών των δυο μονάδων υγείας του δήμου Βέροιας, Νοσοκομείου και ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).

Κάλυψη των ελλείψεων σε εξοπλισμό των δυο μονάδων υγείας του δήμου.

Κάλυψη της φαρμακευτικής δαπάνης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας.

Αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, ταυτόχρονα ταλανίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκή οικογένεια, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τη ζωή μας, να μας αναγκάζουν να πληρώνουμε πανάκριβα νοσηλεία, φάρμακα, εξετάσεις.

Αυτή είναι η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που έχει μετατρέψει το κοινωνικό αγαθό της υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα.

    Στη σύσκεψη που ακολούθησε με τον υπουργό θέσαμε συνοπτικά, στο ελάχιστο χρόνο που μας διατέθηκε, τα προβλήματα μας. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά δεν ακούσαμε καμία δέσμευση του υπουργού. Αντίθετος παρουσιάστηκε μια πλασματική εικόνα στην οποία το καταρρέον τα προηγούμενα χρόνια σύστημα υγείας κρατήθηκε ζωντανό.

    Το ποσό ζωντανό κρατήθηκε το δείχνουν οι ατέλειωτες ουρές αναμονής στις λίστες και στα ιατρεία, οι ελλείψεις σε ειδικότητες γιατρών, οι εξαντλητικές εφημερίες, η υπολειτουργία τμημάτων και κλινικών, η εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων με εξαντλητικά ωράρια, οι ελλείψεις ακόμα και σε αναλώσιμα και ο κατάλογος δεν τελειώνει. Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση και ο υπουργός της να κρύψει αυτή τη τραγική εικόνα η πραγματικότητα και η εμπειρία ασθενών, νοσηλευτών, γιατρών την διαψεύδουν πανηγυρικά. Ας αφήσει, λοιπόν ο υπουργός τις μεγαλοστομίες και τα παχιά λογία. Όσο κι αν επιχειρεί να εξωραΐσει την κατάσταση η πραγματικότητα καταδεικνύει, ότι η κυβέρνηση του, είναι ο καλλίτερος διάδοχος των προηγούμενων κυβερνήσεων, που συνεχίζει να στερεί απ το λαό μας στοιχειώδη και με αγώνες κατακτημένα δικαιώματα.

«Η δίκαιη ανάπτυξη» που προπαγανδίζουν σημαίνει μπαλώματα για την υγεία του λάου, κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.

   Εμείς οι συνταξιούχοι μαζί με το ταξικό, εργατικό-λαϊκό κίνημα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την πλήρη κάλυψη των αναγκών μας στον τομέα της υγείας. Δηλώνουμε, ότι δεν θα παραιτηθούμε από την διεκδίκησή μας για ενιαία, δημόσια, δωρεάν, καθολική υγεία για όλους.

Σ αυτόν τον αγώνα καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε αυτοαπασχολούμενο , κάθε φτωχό αγρότη να συμπαραταχτεί μαζί μας.

Έχει διαβαστεί 94 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 31 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-3 μποφόρ

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 32 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 122 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά