Παρασκευή, 28 Φεβ, 2020

• Προς τις Δημοτικές Αρχές Ημαθίας σχετικά με τον κορονοϊό
  • Ματαίωση της εκδήλωσης "Κούλουμα" της Αγίας Μαρίνας
  • ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
  • ΝΑΟΥΣΑ: Περιοδεία του Λ. Στολτίδη στο εργοστάσιο της «Νηματουργίας Βαρβαρέσος»
  • Ενημερωτική εκδήλωση στη Βέροια για Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Τουρισμού
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ & ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Προς τις Δημοτικές Αρχές Ημαθίας σχετικά με τον κορονοϊό1 Ματαίωση της εκδήλωσης "Κούλουμα" της Αγίας Μαρίνας2 ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ3 ΝΑΟΥΣΑ: Περιοδεία του Λ. Στολτίδη στο εργοστάσιο της «Νηματουργίας Βαρβαρέσος»4 Ενημερωτική εκδήλωση στη Βέροια για Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Τουρισμού5 ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ & ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στην Ημαθία του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Στις 13 Φλεβάρη  ο υπουργός Υγείας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Βέροιας.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας διοργάνωσε αγωνιστική κινητοποίηση με κεντρικό σύνθημα, Δώστε λεφτά για την υγεία, κάτω τα χέρια απ τα Νοσοκομεία .

Τα αιτήματα των συνταξιούχων επικεντρώνονται στα παρακάτω :

Άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη  των αναγκών των δυο μονάδων υγείας του δήμου Βέροιας, Νοσοκομείου και ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).

Κάλυψη των ελλείψεων σε εξοπλισμό των δυο μονάδων υγείας του δήμου.

Κάλυψη της φαρμακευτικής δαπάνης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας.

Αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, ταυτόχρονα ταλανίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκή οικογένεια, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τη ζωή μας, να μας αναγκάζουν να πληρώνουμε πανάκριβα νοσηλεία, φάρμακα, εξετάσεις.

Αυτή είναι η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που έχει μετατρέψει το κοινωνικό αγαθό της υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε με τον υπουργό θέσαμε συνοπτικά, στο ελάχιστο χρόνο που μας διατέθηκε, τα προβλήματα μας. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά δεν ακούσαμε καμία δέσμευση του υπουργού. Αντίθετος παρουσιάστηκε μια πλασματική εικόνα στην οποία το καταρρέον τα προηγούμενα χρόνια σύστημα υγείας κρατήθηκε ζωντανό.

Το ποσό ζωντανό κρατήθηκε το δείχνουν οι ατέλειωτες ουρές αναμονής στις λίστες και στα ιατρεία, οι ελλείψεις σε ειδικότητες γιατρών, οι εξαντλητικές εφημερίες, η υπολειτουργία τμημάτων και κλινικών, η εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων με εξαντλητικά ωράρια, οι ελλείψεις ακόμα και σε αναλώσιμα και ο κατάλογος δεν τελειώνει. Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση και ο υπουργός της να κρύψει αυτή τη τραγική εικόνα η πραγματικότητα και η εμπειρία ασθενών, νοσηλευτών, γιατρών την διαψεύδουν πανηγυρικά. Ας αφήσει, λοιπόν ο υπουργός τις μεγαλοστομίες και τα παχιά λογία. Όσο κι αν επιχειρεί να εξωραΐσει την κατάσταση η πραγματικότητα καταδεικνύει, ότι η κυβέρνηση του, είναι ο καλλίτερος διάδοχος των προηγούμενων κυβερνήσεων, που συνεχίζει να στερεί απ το λαό μας στοιχειώδη και με αγώνες κατακτημένα δικαιώματα.

«Η δίκαιη ανάπτυξη» που προπαγανδίζουν σημαίνει μπαλώματα για την υγεία του λάου, κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.

Εμείς οι συνταξιούχοι μαζί με το ταξικό, εργατικό-λαϊκό κίνημα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την πλήρη κάλυψη των αναγκών μας στον τομέα της υγείας. Δηλώνουμε, ότι δεν θα παραιτηθούμε από την διεκδίκησή μας για ενιαία, δημόσια, δωρεάν, καθολική υγεία για όλους.

Σ αυτόν τον αγώνα καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε αυτοαπασχολούμενο , κάθε φτωχό αγρότη να συμπαραταχτεί μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

Τα Πιο Δημοφιλή