Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  •  Ανοιχτή Δράση Ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
  • Δ. Κουτσούμπας: Μόνο στον δρόμο της σύγκρουσης με τα κέρδη του κεφαλαίου και τις δεσμεύσεις της ΕΕ μπορεί να ανασάνει ο λαός
  • Δεν αποκλείει επιστροφή στην ΕΕ ο Βρετανός πρωθυπουργός
  • «Γιατί μας γράψανε αυτά τα ποσοστά;»
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
 Ανοιχτή Δράση Ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας1 Δ. Κουτσούμπας: Μόνο στον δρόμο της σύγκρουσης με τα κέρδη του κεφαλαίου και τις δεσμεύσεις της ΕΕ μπορεί να ανασάνει ο λαός2 Δεν αποκλείει επιστροφή στην ΕΕ ο Βρετανός πρωθυπουργός3 «Γιατί μας γράψανε αυτά τα ποσοστά;»4 ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ5 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Ανακοίνωση της "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ"

από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωση της "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ"

Σε ανακοίνωση της «Αριστερής Αγωνιστικής Συσπείρωσης στη Βέροια» γίνεται αναφορά για το προεκλογικό κλίμα, καθώς και για τα προγράμματα-υποσχέσεις των διαφόρων συνδυασμών. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

"Εργαζόμενε-Άνεργε-Νέε και Νέα

Λιγότερο από μήνας για την εκλογική αναμέτρηση των «αυτοδιοικητικών» εκλογών κι αυτό που συμπεραίνει κανείς από την ως τώρα παρουσία της πλειοψηφίας υποψήφιων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων είναι το κυνήγι εντυπώσεων-με συνεχή δελτία τύπου, συνεντεύξεις, φωτογραφίσεις και άλλα παρόμοια-κι η παντελής απουσία έστω και συζήτησης για τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι του τόπου.

Λόγος για την «ταμπακιέρα»,τους πραγματικούς υπεύθυνους, τις αιτίες της κακοδαιμονίας χιλιάδων εργαζόμενων ουσιαστικά ανύπαρκτος και επιμελώς κρυμμένος.

Γεγονός ασφαλώς κατανοητό γιατί προηγούμενες διοικήσεις στο δήμο και οι περισσότεροι υποψήφιοι σήμερα, φέρουν ακέραια πολιτική ευθύνη αφού, όντας εκλεγμένοι, αποτέλεσαν το μακρύ χέρι της εφαρμογής των αντιλαϊκών πολιτικών που επιβάλλουν Ε. Ε-ΔΝΤ και εκτελούν πιστά οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Δειλά δειλά οι διάφοροι συνδυασμοί ανοίγουν τα χαρτιά τους, δηλώνουν τις προθέσεις τους, φανερώνουν σε ποια όχθη στέκονται, ποιου τα συμφέροντα πρόκειται να υπερασπιστούν εφ’ όσον εκλεγούν.

Εντύπωση προξενούν προγραμματικές δηλώσεις που αναφέρονται στη «δημιουργία φιλικού επενδυτικού κλίματος» στην πόλη , τέτοιου κλίματος υποθέτουμε που θα δημιουργήσει κατά τους συντάκτες των δηλώσεων άλλο κλίμα και για τους εργαζόμενους στην περιοχή!

Να, λοιπόν , που μαθαίνουμε έστω και πλαγίως πως και οι τοπικές αρχές ασχολούνται και με κεντρικής σημασίας ζητήματα, καθαρά πολιτικά και όχι μόνο με λακκούβες ή θέσεις στάθμευσης!

Αυτό που αποκαλύπτεται περίτρανα είναι πως οι υποψήφιοι που διακηρύττουν τέτοιες θέσεις στο πρόγραμμά τους, ενδιαφέρονται πρώτα και κύρια για την προώθηση συμφερόντων όχι των πολιτών που πρόκειται να τους ψηφίσουν αλλά για τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου!

Όταν με βάση στοιχεία για το 2013 οι φόροι φτάνουν το 1,5 δις ευρώ για τους επιχειρηματίες, ενώ για το λαό οι άμεσοι και έμμεσοι ξεπερνούν τα 42,5 δις!!, όταν με τους νόμους που ψηφίστηκαν αυξάνονται ακόμα περισσότερο για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά επιβάλλοντας σκληρότερη φορολογική αφαίμαξη, όταν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις υπέρ του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου είναι συνεχείς και προκλητικές-με αύξηση του αφορολόγητου στα κέρδη, φοροαπαλλαγές κ. α-όταν συμβαίνουν όλα αυτά αποτελεί πολιτικό θράσος να διακηρύττεται πως πρέπει η δημοτική αρχή να έχει στην κορυφή των επιδιώξεών της τη δημιουργία ακόμη πιο φιλικού κλίματος επιχειρήσεων!! Πόσο πιο φιλικό ακόμη;

Η Αριστερή Αγωνιστική Συσπείρωση στη Βέροια  καλεί εργαζόμενους, άνεργους, νέους και νέες στην πόλη μας να μην πέσουν θύματα μιας τέτοιας πολιτικής .

Να μην πέσουν θύματα αυτής της πολιτικής που δεν πρόκειται να δώσει κανένα όφελος γι’ αυτούς αλλά ανοίγει ακόμη μεγαλύτερες πύλες για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των  εργαζόμενων και τεράστια κέρδη των επιχειρήσεων.

Να μην πέσουν θύματα αυτής της δήθεν «ακομμάτιστης» και «απολίτικης» ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ που τους σερβίρουν ψαρεύοντας στα θολά νερά της εργασιακής ανασφάλειας, της τεράστιας ανεργίας και φτώχειας που έχουν επιβάλλει.

Να ξεπεράσουν και να καταδικάσουν έμπρακτα με τους αγώνες τους όσες πολιτικές και πολιτικούς απεργάζονται σχέδια ,προωθούν πολιτικές ξένα προς τα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους."

Έχει διαβαστεί 603 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 850 επισκέπτες και 0 μέλη.