Τετάρτη, 19 Ιούν, 2019

• Φωτιές του Αγιαννιού 2019 στην Κυριώτισσα
  •  ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ημαθίας, Κοζάνης
  • Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ημαθία
  • Το Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια
  • Δήλωση υποψηφιότητας του Τάσου Μπαρτζώκα
Φωτιές του Αγιαννιού 2019 στην Κυριώτισσα1  ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα2 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ημαθίας, Κοζάνης3 Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ημαθία4 Το Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια5 Δήλωση υποψηφιότητας του Τάσου Μπαρτζώκα6

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ημαθίας

Ανακοίνωση της  Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ημαθίας

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) χαιρετίζει την άρνηση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας να δώσει πράσινο φως και να συναινέσει στην προτεινόμενη από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας συγχώνευση των 3ου-14ου Δημοτικών Σχολείων της Βέροιας.

Χαιρετίζουμε τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων των συγκεκριμένων σχολείων που με τη φυσική τους παρουσία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και με την παρουσία δυστυχώς όχι όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας - κι εδώ αξίζει να βγουν συμπεράσματα από τους συναδέλφους - συνέβαλαν καταλυτικά στη θετική αυτή εξέλιξη.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε την καθοριστική στάση της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία δια του επικεφαλής της κ. Γιώργου Μελιόπουλου με σθεναρό και πειστικό λόγο στάθηκε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων των σχολείων. Σε αντιδιαστολή καταδικάζουμε τη στάση και την εν τέλει θετική ψήφο που έδωσαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής (ΠΑΣΟΚ), συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί με μακρόχρονη συνδικαλιστική δράση μέσα από την παράταξη της ΠΑΣΚ. Οι συνάδελφοι ας αναρωτηθούν από ποιες πολιτικές και συνδικαλιστικές μήτρες γεννιούνται τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) δεν τρέφουμε φυσικά καμία αυταπάτη, αφού οι τελικές αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων λαμβάνονται από το Υπουργείο. Η άρνηση όμως του Δημοτικού Συμβουλίου στη συγχώνευση είναι μια μικρή αλλά σημαντική νίκη. Νίκη από την οποία αναδεικνύεται η χρησιμότητα, η αναγκαιότητα κι η αποτελεσματικότητα του συλλογικού αγώνα, οι δυνατότητες που έχουν οι εργαζόμενοι να πετυχαίνουν μικρές και μεγάλες νίκες όταν είναι συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία τους κι όταν αυτά είναι ταξικά προσανατολισμένα κι υπηρετούν τις δικές τους ανάγκες.

Θέτουμε στην κρίση των συναδέλφων μας τη στάση των μελών της ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ) στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βέροιας. 2 μέλη της ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ) συμμετείχαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Το ένα εκπροσωπούσε τον Σύλλογό μας, το δεύτερο τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, δηλαδή τη διοίκηση!!! Το ένα ψήφισε αρνητικά στη συγχώνευση, το δεύτερο ψήφισε θετικά!!!

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την επιμονή μας να αναδείξουμε το ζήτημα της συγχώνευσης όταν σχεδόν όλες οι άλλες παρατάξεις στο Διοικητικό Συμβούλιο κωλυσιεργούσαν κρυπτόμενοι πίσω από τυπολατρικές δικαιολογίες. Η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) σήκωσε το γάντι, ανέδειξε έγκαιρα το θέμα με ανακοινώσεις, επισκέφτηκε τις προς συγχώνευση σχολικές μονάδες και συζήτησε με τους συναδέλφους. Έκανε δηλαδή το αυτονόητο. Οι συνάδελφοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) θα συνεχίσει αταλάντευτα να βάζει μπροστά και πάνω από όλα τις δικές μας ανάγκες,  τις ανάγκες όλων των συναδέλφων για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Τα Πιο Δημοφιλή

Περιοδικά σύννεφα