Τετάρτη, 23 Σεπ, 2020

• Αίτημα της ΟΛΜΕ προς τον ΕΟΔΥ για διενέργεια δωρεάν τεστ COVID-19 για τους εκπαιδευτικούς
  • Αυτόφωρη διαδικασία για τους «αρνητές της μάσκας»
  • Μόλις ένα ήταν το νέο κρούσμα κορονοϊού στην Ημαθία το τελευταίο 24ωρο
  • ΝΑΤΟ: Χαιρετίζει η λυκοσυμμαχία τις διερευνητικές επαφές που θα «σπρώξουν τις ευρωατλαντικές διευθετήσεις
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΝΕ : Για τις μαζικές μαθητικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη
  • Κάνουμε την καθημερινότητα του πολίτη ευκολότερη
Αίτημα της ΟΛΜΕ προς τον ΕΟΔΥ για διενέργεια δωρεάν τεστ COVID-19 για τους εκπαιδευτικούς1 Αυτόφωρη διαδικασία για τους «αρνητές της μάσκας»2 Μόλις ένα ήταν το νέο κρούσμα κορονοϊού στην Ημαθία το τελευταίο 24ωρο3 ΝΑΤΟ: Χαιρετίζει η λυκοσυμμαχία τις διερευνητικές επαφές που θα «σπρώξουν τις ευρωατλαντικές διευθετήσεις4 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΝΕ : Για τις μαζικές μαθητικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη5 Κάνουμε την καθημερινότητα του πολίτη ευκολότερη6

"Ξεπλένουν" χρήμα...

Οχι πως δεν το ξέραμε, αλλά τώρα επιβεβαιώνεται και με ντοκουμέντα, τα οποία αποκαλύπτονται προφανώς για να παίξουν ρόλο στους τεράστιους επιχειρηματικούς και γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς, όπως γίνεται με όλα τα «σκάνδαλα» αυτού του μεγέθους. Μια έρευνα λοιπόν της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), που ανέλυσε 2.... Περισσότερα

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ημαθίας

Ανακοίνωση της  Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ημαθίας

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) χαιρετίζει την άρνηση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας να δώσει πράσινο φως και να συναινέσει στην προτεινόμενη από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας συγχώνευση των 3ου-14ου Δημοτικών Σχολείων της Βέροιας.

Χαιρετίζουμε τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων των συγκεκριμένων σχολείων που με τη φυσική τους παρουσία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και με την παρουσία δυστυχώς όχι όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας - κι εδώ αξίζει να βγουν συμπεράσματα από τους συναδέλφους - συνέβαλαν καταλυτικά στη θετική αυτή εξέλιξη.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε την καθοριστική στάση της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία δια του επικεφαλής της κ. Γιώργου Μελιόπουλου με σθεναρό και πειστικό λόγο στάθηκε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων των σχολείων. Σε αντιδιαστολή καταδικάζουμε τη στάση και την εν τέλει θετική ψήφο που έδωσαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής (ΠΑΣΟΚ), συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί με μακρόχρονη συνδικαλιστική δράση μέσα από την παράταξη της ΠΑΣΚ. Οι συνάδελφοι ας αναρωτηθούν από ποιες πολιτικές και συνδικαλιστικές μήτρες γεννιούνται τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) δεν τρέφουμε φυσικά καμία αυταπάτη, αφού οι τελικές αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων λαμβάνονται από το Υπουργείο. Η άρνηση όμως του Δημοτικού Συμβουλίου στη συγχώνευση είναι μια μικρή αλλά σημαντική νίκη. Νίκη από την οποία αναδεικνύεται η χρησιμότητα, η αναγκαιότητα κι η αποτελεσματικότητα του συλλογικού αγώνα, οι δυνατότητες που έχουν οι εργαζόμενοι να πετυχαίνουν μικρές και μεγάλες νίκες όταν είναι συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία τους κι όταν αυτά είναι ταξικά προσανατολισμένα κι υπηρετούν τις δικές τους ανάγκες.

Θέτουμε στην κρίση των συναδέλφων μας τη στάση των μελών της ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ) στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βέροιας. 2 μέλη της ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ) συμμετείχαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Το ένα εκπροσωπούσε τον Σύλλογό μας, το δεύτερο τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, δηλαδή τη διοίκηση!!! Το ένα ψήφισε αρνητικά στη συγχώνευση, το δεύτερο ψήφισε θετικά!!!

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την επιμονή μας να αναδείξουμε το ζήτημα της συγχώνευσης όταν σχεδόν όλες οι άλλες παρατάξεις στο Διοικητικό Συμβούλιο κωλυσιεργούσαν κρυπτόμενοι πίσω από τυπολατρικές δικαιολογίες. Η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) σήκωσε το γάντι, ανέδειξε έγκαιρα το θέμα με ανακοινώσεις, επισκέφτηκε τις προς συγχώνευση σχολικές μονάδες και συζήτησε με τους συναδέλφους. Έκανε δηλαδή το αυτονόητο. Οι συνάδελφοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) θα συνεχίσει αταλάντευτα να βάζει μπροστά και πάνω από όλα τις δικές μας ανάγκες,  τις ανάγκες όλων των συναδέλφων για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

Συννεφιασμένος