του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
Ανακοίνωση της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ» για την απεργία της 24/9 και της αύξησης της τιμής των καυσίμων
από Η Άλλη Άποψη
Με αφορμή την πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 24/9 Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ανάμεσά τους και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, η ΛΑ.Σ Νάουσας καλεί όλο τον εργαζόμενο λαό της πόλης όλες τις κοινωνικές τάξεις της Νάουσας, που τα δικαιώματά τους και τα εισοδήματά τους πλήττονται διαχρονικά, να ορθώσουν το ανάστημά τους και να δείξουν την αλληλεγγύη μεταξύ τους.
Εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, άνεργοι, γυναίκες, εκπαιδευτικοί και μαθητές να συντονίσουν τα βήματά τους, να συμμαχήσουν μεταξύ τους και η μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα σχηματίσουν να αποτελέσει απόρθητο κάστρο για την προστασία των εισοδημάτων τους και των δικαιωμάτων τους που έχουν μπει στο στόχαστρο διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, χθες από το ΣΥΡΙΖΑ σήμερα από τη Νέα Δημοκρατία, που έχει πάρει τη σκυτάλη από τον πρώτο.
Επιπλέον γινόμαστε μάρτυρες της διεθνούς αντιπαράθεσης διαφόρων ιμπεριαλιστικών κέντρων, που υποστηρίζουν ενεργειακά μονοπώλια για το μοίρασμα ενεργειακών πηγών και τον έλεγχο ενεργειακών οδών και αγωγών μεταφοράς. Τώρα ειδικά που πλησιάζει ο χειμώνας αυτό έχει σαν συνέπεια την αύξηση της τιμής της ενέργειας και ειδικά του πετρελαίου.
Να διεκδικήσουμε να καταργηθούν ο ΦΠΑ, οι ειδικοί φόροι και γενικότερα οι έμμεσοι φόροι στα καύσιμα, που πληρώνουν οι εργαζόμενοι, ενώ αντίθετα μεγάλο κεφάλαιο και εφοπλιστές απολαμβάνουν φοροελαφρύνσεις και αφορολόγητα καύσιμα.
Να μειωθεί άμεσα και δραστικά η τιμή των καυσίμων για το λαό.
Ο χειμώνας να μην βρει καμία οικογένεια χωρίς επαρκή και κανονική θέρμανση.
‘Όχι στην ενεργειακή φτώχεια.