Τετάρτη, 16 Οκτ, 2019

•  Ενημερωτική Δράση Στέγης Ημιαυτόνομης Διαβίωσης
  •  Αστέρια και Άνθρωποι στη Νέα Χιλιετία:Ξεκινά ο κύκλος ομιλιών για 20η χρονιά
  • Θετική εξέλιξη!
  • ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ (ΜΕ ΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΟΓΕ): Καταγγελία της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία
  • Τι είδους «απελευθέρωση της Βέροιας από τον Τουρκικό ζυγό;»
  • Υποκριτικός ο καβγάς από τους... σημαιοφόρους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ!
 Ενημερωτική Δράση Στέγης Ημιαυτόνομης Διαβίωσης1  Αστέρια και Άνθρωποι στη Νέα Χιλιετία:Ξεκινά ο κύκλος ομιλιών για 20η χρονιά2 Θετική εξέλιξη!3 ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ (ΜΕ ΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΟΓΕ): Καταγγελία της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία4 Τι είδους «απελευθέρωση της Βέροιας από τον Τουρκικό ζυγό;»5 Υποκριτικός ο καβγάς από τους... σημαιοφόρους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ!6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους εργοδότες, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που περιέχει ένα μίνι εργασιακό και συνδικαλιστικό νομοσχέδιο.

Τι συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιέχει σειρά διατάξεων που παρεμβαίνουν στον πυρήνα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της αυτόνομης πορείας των συνδικάτων.

Θέση μας είναι, ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις απαιτούν σοβαρό και καλόπιστο διάλογο και δεν είναι δυνατό να έρχονται υπό τη μορφή «fast track», εκμεταλλευόμενες το αδιοίκητο που προκάλεσαν οι βίαιες παρεμβάσεις του επιχειρησιακού βραχίονα του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδας (δηλαδή του ΠΑΜΕ), στο πρόσφατο εκλογικό συνέδριο της Συνομοσπονδίας.

Λόγω της βίαιης διάλυσης του πρόσφατου συνεδρίου από αυτές τις δυνάμεις (δηλαδή το ΠΑΜΕ), η Γ.Σ.Ε.Ε. τελεί υπό διορισμένη προσωρινή διοίκηση οποία δεν έχει τη δυνατότητα κήρυξης απεργίας.

Παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειές τους να υπονομευτεί το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και κατά συνέπεια τα εργατικά δικαιώματα, προς όφελος ενός μειοψηφικού κόμματος άλλα και άλλων… ξένων προς την εργατική τάξη συμφερόντων… Παρά τη σφοδρή επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες που διαρκώς προβάλλουν και επιβάλουν τα συμφέροντά τους. Παρά τις ωμές και απροκάλυπτες ενέργειες των στελεχών του επιχειρησιακού βραχίονα του ΚΚΕ (δηλαδή του ΠΑΜΕ) εναντίον του οργανωτικού Γραμματέα της Γ.Σ.Ε.Ε. Ευάγγελου Μουτάφη.

Προειδοποιούμε ότι οι απειλές τους πέφτουν στο κενό. ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ και τη Γ.Σ.Ε.Ε., έχουν συντριπτική πλειοψηφία οι δημοκράτες συνδικαλιστές (όλων των άλλων παρατάξεων) και δεν θα υποκλιθούν στην κομματική – σταλινική μαφία των τραμπουκισμών, των εξυβρίσεων και των απειλών.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Απεργίας  για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, και καλούμε όλους του δημοκρατικούς εργαζόμενους, όλους όσοι θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ισότιμος και ενισχυμένος κρίκος της αλυσίδας της αγοράς εργασίας και όχι ο «φτωχός συγγενής», να συσπειρωθούν στα σωματεία τους για τον αγώνα που θα δώσουμε με το κεφάλι ψηλά, για μία ακόμη φορά.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Τα Πιο Δημοφιλή

Λιακάδα
Άνεμος ΝΝΑ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου

Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Έχουμε online 114 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά