Σάββατο, 24 Οκτ, 2020

• Κούβα: Ετήσιες ζημιές 5,5 δις δολάρια προκαλεί το γενοκτονικό εμπάργκο των ΗΠΑ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/10
  • Αλλάζει η ώρα την Κυριακή. Τι προβλέπεται για τις αλλαγές στο μέλλον
  • Σύσταση οργανωτικής επιτροπής και προγραμματισμός κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, ύστερα από την συγκέντρωση των μικροιδιοκτητων κατοίκων των Ριζωμάτων
  • Ο πλούτος των Ελλήνων  (Τι λέει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων)
  • Από σήμερα τα νέα μέτρα για την πανδημία με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας και όχι τη δημόσια υγεία
Κούβα: Ετήσιες ζημιές 5,5 δις δολάρια προκαλεί το γενοκτονικό εμπάργκο των ΗΠΑ1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/102 Αλλάζει η ώρα την Κυριακή. Τι προβλέπεται για τις αλλαγές στο μέλλον3 Σύσταση οργανωτικής επιτροπής και προγραμματισμός κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, ύστερα από την συγκέντρωση των μικροιδιοκτητων κατοίκων των Ριζωμάτων4 Ο πλούτος των Ελλήνων  (Τι λέει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων)5 Από σήμερα τα νέα μέτρα για την πανδημία με κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας και όχι τη δημόσια υγεία6

Πανδημία: Κυβέρνηση και εργοδοσία…ξεσάλωσαν!

Το β' τρίμηνο του 2020 ο μέσος μηνιαίος μισθός μειώθηκε κατά περίπου 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Την ίδια περίοδο, 3 στους 10 εργαζόμενους (31%) είχαν αποδοχές μικρότερες ακόμα και του κατώτατου μισθού (650 ευρώ μεικτά). Το ίδιο τρίμηνο, το ποσοστό των εργαζομένων που είχαν μισθό μέχρι 200 ευρώ εκτινάχτηκε από τ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ : Για τον θάνατο της Δικηγόρου Ebru Timtik

Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια της Δικηγόρου Ebru Timtik, που πέθανε έπειτα από 238 μέρες απεργίας πείνας, στην Τουρκία. Παρακολουθώντας συγκλονισμένοι το μέγεθος της παραβίασης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γείτονα χώρα, συμπεριλαμβανομένου αυτού της δίκαιης δίκης, εκφράζουμε την εναντίωση μας και τον αποτροπιασμό μας για όλες τις απάνθρωπες και παράνομες πρακτικές που οδηγούν ακόμη και στην φυσική εξόντωση όσων αντιδρούν σε αυτές.

Η Εμπρού Τιμτίκ (Ebru Timtik), ήταν Δικηγόρος, μέλος του Νομικού Γραφείου του Λαού. Η ίδια, μαζί με τον επίσης φυλακισμένο Δικηγόρο Αϊτάτς Ουνσάλ (Aytaç Ünsal), πραγματοποιούσε απεργία πείνας αντιτιθέμενη στην παράνομη δίκη και καταδίκη της, που είχε σκοπό να την τιμωρήσει για το γεγονός ότι υπερασπιζόταν πολιτικά διωκόμενους από το καθεστώς Ερντογάν, για το γεγονός ότι  αντιστεκόταν με την ιδιότητα της ως δικηγόρος στις διώξεις της τουρκικής κυβέρνησης, την καταστολή, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια, στο όνομα της αντιμετώπισης της "τρομοκρατίας", αγωνιζόμενη για την προάσπιση του Κράτους Δικαίου και την προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Τούρκους Συναδέλφους Δικηγόρους, αλλά και σε κάθε πολίτη της γείτονας χώρας που διώκεται παράνομα για την πολιτική του δράση ή για τις ιδέες του με κατάφορη παράβαση κάθε έννοιας δικαίου. Καταγγέλλει τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του Τουρκικού Κράτους που περιστέλλει τις δημοκρατικές ελευθερίες, μετερχόμενο κάθε μέσο παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιτιθέμενο σε κάθε φωνή που αντιστέκεται στην παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Δικαίου, ακόμη και σε όσους που από την επιστήμη και από το λειτούργημα τους έχουν ταχθεί να υπηρετούν τις αρχές αυτές, υπερασπιζόμενοι κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη το δίκαιο, τους Δικηγόρους.

Τα μάτια της Εμπρού έκλεισαν, τα δικά μας όμως δεν γίνεται να κλείσουν απέναντι  σε ένα ακόμη θύμα της παραβίασης κάθε έννοιας δικαίου.

Γι’ αυτό καλούμε όλους όσους λειτουργούν και δρουν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς που κατά δήλωση τους ενδιαφέρονται βαθιά για την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τον κόσμο να μην αποστρέψουν το βλέμμα τους από την πραγματικότητα και να αναλάβουν κάθε πρωτοβουλία που αρμόζει.

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

Βροχή
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ