Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
"Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου1 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη2 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση3 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή4 ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»5 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας

από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας

Τη στιγμή που όλος ο λαός βρίσκεται στους δρόμους απαιτώντας ασφαλής και σύγχρονες σιδηροδρομικές μεταφορές .

Τη στιγμή που ο λαός  απαιτεί να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες στη κυβέρνηση της ΝΔ , βροντοφωνάζοντας το σύνθημα ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.


Πριν λίγες ώρες τρένο παρέσυρε μαθητή του ΕΠΑΛ στην Αλεξάνδρεια!

Επιβεβαιώνεται με το χειρότερο τρόπο και μέσα από αυτό το τραγικό γεγονός ότι δύο χρόνια μετά το έγκλημα στα Τέμπη , η κατάσταση στο σιδηρόδρομο είναι χειρότερη εξαιτίας μιας πολιτικής που όλα τα βάζει στο ζύγι κόστους- οφέλους!

Συγκεκριμένα στην Αλεξάνδρεια εδώ και καιρό υπήρχε πρόβλημα με τις διαβάσεις , μπάρες οι οποίες δεν λειτουργούσαν, ενώ το ΕΠΑΛ βρίσκεται απέναντι από τις σιδηροδρομικές γραμμές χωρίς να υπάρχει κάποια υπόγεια διάβαση για να πηγαίνουν με ασφάλεια οι μαθητές στο σχολείο τους.

Έχουν μετατρέψει τη ζωή μας σε μια απέραντη ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ο μαθητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο ήρθε από τη Βέροια καθώς δεν υπήρχε άλλο στην Αλεξάνδρεια!

Το εργατικό μας Κέντρο είχε προειδοποιήσει για την επικίνδυνη κατάσταση της γραμμής Θεσσαλονίκης- Φλώρινας και συγκεκριμένα

-        Στις 21/7/2022 με επιστολή προς τη διοίκηση της Hellenic Train η οποία είχε ως θέμα          « Διεκδίκηση περισσότερων , ασφαλών και φθηνών σιδηροδρομικών δρομολογίων του Νομού μας και των Νομών της γραμμής Θες/νίκης – Φλώρινας , όπου μάλιστα πραγματοποίησε μαζί με άλλα σωματεία κινητοποίηση στο σταθμό των τραίνων στη Θεσσαλονίκη .

-        Στις 27/2/24 με ανακοίνωση του προειδοποιούσε για την επικινδυνότητα της κατάστασης με τη μη λειτουργία των μπάρων ασφαλείας στην Αλεξάνδρεια και συγκεκριμένα « λίγες μέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη …. Τα αποτελέσματα των πολιτικών που όλα τα λογαριάζουν με κριτήριο το κόστος – όφελος εμφανίστηκε απροκάλυπτα όταν το απόγευμα της Δευτέρας τραίνο πέρασε με ανεβασμένες μπάρες από φυλασσόμενη διάβαση στην Αλεξάνδρεια» .

 

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους , το λαό , τη νεολαία σε νέα συλλαλητήρια αύριο Παρασκευή 7 Μάρτη στις 7μμ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ   

Παίρνουμε τη σκυτάλη από τις συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις στις 28 Φλεβάρη και τα χθεσινά μαζικά συλλαλητήρια .

Συνεχίζουμε αποφασιστικά . Μόνο ο λαός μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις για καμία συγκάλυψη , σύγχρονους και ασφαλείς σιδηρόδρομους , να πληρώσουν πολιτικά και ποινικά οι ένοχοι ( κυβέρνηση , HellenicTrain, ΕΕ) .

Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για ασφαλείς διαβάσεις και τη δημιουργία υπόγειας διάβασης για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και τους κατοίκους της Αλεξάνδρειας.

Όταν ο λαός βρισκόταν στους δρόμους του αγώνα, σε κάθε στιγμή της ιστορίας, μεγαλούργησε. Έτσι θα γίνει και τώρα !

ΠΟΤΑΜΙΑ ΟΡΓΗΣ , ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ    


Έχει διαβαστεί 484 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 624 επισκέπτες και 0 μέλη.