Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

• Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια
  • ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
  • Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια στη Βέροια
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  21/10
Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο1 ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ2 Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια3 ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ4 Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια στη Βέροια5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  21/106

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας

Το ΙΚΑ έχει αδειάσει από γιατρούς. Δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής μας, ούτε μπορούν να βρουν γιατρειά στο Νοσοκομείο γιατί κι εκεί η κατάσταση είναι ίδια. Με βάση αυτήν την εικόνα αντιπροσωπεία του ΕΚΝ και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Πολάκη, ο  οποίος απάντησε πως άμεσα θα προκηρυχτούν 5 μόνιμες θέσεις γιατρών και υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης 10 επικουρικών, βάζοντας το «επιχείρημα» ανταπόκρισης γιατρών στις προκηρύξεις θέσεων.

Με βάση τον νόμο που ψήφισε αυτή η κυβέρνηση για τους οικογενειακούς γιατρούς, προβλέπονται για την περιοχή μας 15 γιατροί. Παίρνοντας υπόψη πως το ΙΚΑ χρειάζεται άμεσα γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με τις βασικές ειδικότητες σε πρωινή και απογευματινή βάρδια, την αναγκαιότητα λειτουργίας των 2 εργαστηρίων Ακτινολογικού-Μικροβιολογικού, οι προσλήψεις που ανακοινώνονται, αν τελικά πραγματοποιηθούν, δεν επαρκούν για τη στοιχειώδη λειτουργία της μονάδας υγείας.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας μαζί με τα 2 Σωματεία Συνταξιούχων (ΙΚΑ –ΟΑΕΕ) που οργάνωσαν το τελευταίο συλλαλητήριο θα ενημερώσουν σωματεία, συλλόγους και φορείς ,με στόχο την λειτουργία όλων των μονάδων υγείας με γιατρούς, προσωπικό και εξοπλισμό που να μπορεί να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των 34,5 χιλ. κατοίκων της περιοχής.

Σταθερός στόχος πάλης αποτελεί η αποκλειστικά δημόσια υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις . Καμία επιχειρηματική δράση στην υγεία.

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα,  είναι το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό. Πηγή του προβλήματος είναι οι μειωμένες δαπάνες για την υγεία-πρόνοια που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν όπως και η σημερινή.

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Λιακάδα