Τετάρτη, 03 Μάρ, 2021

• Υπάρχει αντισεισμική προστασία σε όλα τα σχολεία μας;
  • Λουκέτο ξανά στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό για δύο εβδομάδες
  • Lockdown   Νέα μέτρα: Για ψώνια στα 2 χλμ και άσκηση πεζή ή με ποδήλατο
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό
  • ΔΕΥΑΒ τεστ αντιγόνου covid 19
  • Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου «Εργασίες αποκατάστασης γεφυρών Δήμου Αλεξάνδρειας»
Υπάρχει αντισεισμική προστασία σε όλα τα σχολεία μας;1 Λουκέτο ξανά στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό για δύο εβδομάδες2 Lockdown   Νέα μέτρα: Για ψώνια στα 2 χλμ και άσκηση πεζή ή με ποδήλατο3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 4 ΔΕΥΑΒ τεστ αντιγόνου covid 195 Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου «Εργασίες αποκατάστασης γεφυρών Δήμου Αλεξάνδρειας»6

Χωρίς αυταπάτες…

Ιδιαίτερα τοπικά προβλήθηκε η είδηση σχετικά με την πορεία ενοποίησης των κεντρικών συνεταιριστικών οργανώσεων. Από την πλευρά μας δεν θέλουμε να καλλιεργήσουμε αυταπάτες σχετικά με το αν η ενοποίηση αυτή αφενός θα ξαναδώσει τους αγροτικούς συνεταιρισμούς τον παλιό τους χαρακτήρα και αφετέρου για το αν οι μεσαίοι και μικροί αγρότ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΣΩΜΑΤΕΙΟY ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΣΩΜΑΤΕΙΟY ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας προσυπογράφει το παρακάτω κείμενο του     ΠΑΜΕ:

Καθημερινά τα σωματεία μας γίνονται δέκτες χιλιάδων καταγγελιών από εργαζόμενους που δέχονται μπαράζ επιθέσεων από κυβέρνηση και εργοδοσία με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού: από τη μια εντατικοποίηση με απλήρωτες ώρες δουλειάς χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης, κι από την άλλη απολύσεις, εφαρμογή εκ περιτροπής εργασία, πιέσεις κι εκβιασμούς για δουλειά με το επίδομα των 800 ευρώ!

Κι όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για εθνική ομοψυχία και ενότητα για να αντιμετωπιστεί η κρίση, προετοιμάζοντας σχέδιο την επόμενη μέρα με μέτρα που ήρθαν για να μείνουν, κάνοντας φτηνότερη τη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Τα δισεκατομμύρια από χρήματα των εργαζομένων που πάνε για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, δεν αφήνουν παρά ψίχουλα στην εργατική οικογένεια για να επιβιώσει κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση τα σωματεία μας είναι και πρέπει να μείνουν στην πρώτη γραμμή, να  μην επιτρέψουμε να ισοπεδωθούν ότι απέμειναν από εργατικά δικαιώματα. Να οργανώσουμε τον αγώνα ώστε οι εργαζόμενοι συνολικά να σηκώσουν κεφάλι, να μην πληρώσει η εργατική τάξη κι ο λαός για μια ακόμη φορά και αυτή την κρίση.

Για το σκοπό αυτό χρειάζεται όσες καταγγελίες φτάνουν στα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες να πάρουν δημοσιότητα. Οι επιθέσεις να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο. Να βγάλουμε ανοιχτά προς τα έξω τα ονόματα των επιχειρηματιών και των στελεχών τους που επιδιώκουν να τσακίσουν το ηθικό, τα δικαιώματα και το εισόδημα των εργαζομένων.

Να χαλάσουμε τη σούπα της συναίνεσης που επιδιώκει η προπαγάνδα κυβέρνησης και εργοδοσίας, και να βγούμε πιο αποφασισμένοι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια ζωή με αξιοπρέπεια, που στο επίκεντρο θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

Καθαρός
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 03 Μαρτίου

Λιακάδα
Άνεμος Δ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 04 Μαρτίου

Λιακάδα
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Έχουμε online 182 επισκέπτες και 1 μέλος.