Τετάρτη, 12 Αύγ, 2020

  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Σχόλιο για το διάγγελμα του πρωθυπουργού
  •  Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία από το «Κίνημα Αλλαγής για τα Ριζώματα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό: 262 κρούσματα!
  • Μητσοτάκης για Τουρκία: ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί
  • ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 2020 Έλλειμμα ύψους 8,2 δισ. ευρώ τον Ιούλη
  • Σοφία Υφαντίδου: Για 7η Φορά!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Σχόλιο για το διάγγελμα του πρωθυπουργού1  Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία από το «Κίνημα Αλλαγής για τα Ριζώματα 2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό: 262 κρούσματα!3 Μητσοτάκης για Τουρκία: ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί4 ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 2020 Έλλειμμα ύψους 8,2 δισ. ευρώ τον Ιούλη5 Σοφία Υφαντίδου: Για 7η Φορά!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι «εταίροι»

Οι «εταίροι»

Η νέα «έξοδος» του τουρκικού ερευνητικού σκάφους σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και οι δηλώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, όπως και την ειρήνη στην περι... Περισσότερα

Ανακοίνωσης της ΕΡΑ Ημαθίας

από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωσης της ΕΡΑ Ημαθίας

Το τελευταίο διάστημα, το ΠΑΜΕ έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία μετωπικού χαρακτήρα με στόχο την παρέμβαση στην συνταγματική αναθεώρηση και την αλλαγή του άρθρου 103, που αφορά την μετατροπή των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο σε μόνιμες.

Είναι γεγονός ότι στον δημόσιο τομέα σήμερα υπάρχει μια κατηγορία εκτάκτων και συμβασιούχων οι οποίοι εργάζονται αρκετά χρόνια .Οι συνάδελφοι αυτοί είναι προφανές πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και  πολλοί/ες βρίσκονται πλέον σε μια ηλικία που δυσχεραίνει την αναζήτηση άλλης εργασίας. Για όλους όσοι βρίσκονται σε αυτή τη κατηγορία το αίτημα για μονιμοποίησή τους είναι αίτημα εύλογο και δίκαιο. . Για την πραγματοποίηση της μονιμοποίησης αυτής της κατηγορίας εργαζομένων προβάλλεται πράγματι ως  εμπόδιο το σχετικό άρθρο του συντάγματος. Προφανώς πρέπει να υπάρξει μέριμνα μετατροπής των ελαστικών θέσεων εργασίας σε μόνιμες, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Από αυτό όμως το σημείο όμως μέχρι το σημείο να προβάλει το συνδικαλιστικό κίνημα του δημοσίου το αίτημα ότι πρέπει να καταργηθεί το σχετικό άρθρο του συντάγματος για να μην εμποδίζει να μονιμοποιηθούν όλοι οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που απασχολούνται σήμερα στο ελληνικό δημόσιο, υπάρχει χαώδης διαφορά.

Η άποψη αυτή στην πράξη σημαίνει ότι όλες οι προσλήψεις που θα έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει το ελληνικό δημόσιο τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να προέλθουν αποκλειστικά από την τεράστια δεξαμενή των σημερινών εκτάκτων –συμβασιούχων. Επίσης σημαίνει ότι όσοι συμπολίτες μας δεν έχουν διατελέσει έκτακτοι και συμβασιούχοι του δημοσίου θα πρέπει πλέον να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο πρόσληψης τους στο δημόσιο – όσο κι αν έχουν κοπιάσει στην ζωή τους και όσα προσόντα και αν έχουν αποκτήσει.

Ταυτόχρονα, μέσω της πρότασης αυτής, διαιωνίζεται το πρόβλημα των συμβασιούχων, καθώς δεν προτάσσεται  η καθιέρωση  της μονιμότητας ως μιας και μοναδικής σχέσης εργασίας στο Δημόσιο, αλλά  η δυνατότητα, μετατροπής συμβάσεων, που σε κάποιες περιπτώσεις, ξεκίνησαν με  αδιαφανείς ή πελατειακές συνθήκες, σε μόνιμες.

Είναι προφανές, πως η πρόταση του ΠΑΜΕ, δεν αποσκοπεί παρά σε λόγους  εντυπωσιασμού, με ψηφοθηρικό στόχο, ειδικά εν όψει των εκλογικών συνεδρίων, μεγάλων ομοσπονδιών όπως η ΟΛΜΕ ή η ΔΟΕ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ

Έχει διαβαστεί 159 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Τετάρτη, 12 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος ΒΑ 1-3 μποφόρ

Πέμπτη, 13 Αυγούστου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 20 ως 32 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 215 επισκέπτες και 0 μέλη.