Σάββατο, 28 Νοέ, 2020

  • Σωτήρης Αβραμόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας: « Οι μάσκες είναι για προστασία και όχι για φίμωτρο. Θα πρέπει ο λαός ν’ απαντήσει μαχητικά και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του»
  • Ελλάδα:Σκαρφάλωσε στην 4η θέση ως προς τη θνησιμότητα
  • "Έφυγε" ο Θανάσης Γεωργιάδης
  • Ομολογία Χρυσοχοΐδη...
  • Αφού «θησαύρισαν»…μπαίνει πλαφόν στις τιμές των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/11
Σωτήρης Αβραμόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας: « Οι μάσκες είναι για προστασία και όχι για φίμωτρο. Θα πρέπει ο λαός ν’ απαντήσει μαχητικά και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του»1 Ελλάδα:Σκαρφάλωσε στην 4η θέση ως προς τη θνησιμότητα2 "Έφυγε" ο Θανάσης Γεωργιάδης3 Ομολογία Χρυσοχοΐδη...4 Αφού «θησαύρισαν»…μπαίνει πλαφόν στις τιμές των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/116

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αγιάτρευτο αδιέξοδο

Ενα από τα αιτήματα που κυριάρχησαν και στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση ήταν αυτό της άμεσης επίταξης του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, της ένταξής του σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, αξιοποιώντας το προσωπικό, τον εξοπλισμό και τις υποδομές του. Ομως, ακόμα και αυτήν την ώρα, που οι ανάγκες έχουν ξεπερά... Περισσότερα

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΠΟΜΠΕΟ! ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΠΟΜΠΕΟ! ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Κάλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ

Ύστερα από τις συνεχείς επισκέψεις του Αμερικανού πρέσβη-τοποτηρητή , Τζ. Πάιατ, ανά τη χώρα, ακολουθεί, μετά βαΐων και κλάδων, επίσκεψη, για δεύτερη μάλιστα φορά σε διάστημα ενός χρόνου, του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, από 27 ως 29 Σεπτέμβρη.  Όπως έγινε γνωστό πρόκειται να επισκεφτεί την αμερικανική βάση της Σούδας στην Κρήτη αλλά και την πόλη της Θεσσαλονίκης.  

Ποτέ οι επισκέψεις Αμερικανών αξιωματούχων, πόσο μάλλον υπουργών εξωτερικών, δε σηματοδότησαν θετικές εξελίξεις. Όσοι ύμνοι, πανηγυρισμοί κι αν ακουστούν, όσα ψέματα κι αν κατακλύσουν την κοινή γνώμη του λαού μας από τους κάθε λογής αστούς πολιτικούς και τα φερέφωνά τους, η πραγματικότητα κραυγάζει για το αντίθετο. Ο υπουργός εξωτερικών της ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης και του Τραμπ έρχεται με συγκεκριμένη ατζέντα, την ατζέντα των ιμπεριαλιστών της απέναντι πλευράς του Ατλαντικού για την περιοχή. Εμπεριέχει, με μαύρα γράμματα στις σελίδες της, την ακόμη ενεργότερη αμερικανική παρέμβαση στα ελληνοτουρκικά. Τις «αμυντικές» και επιχειρηματικές υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους προστάτες των ΗΠΑ, που δίνουν αυτή την κρίσιμη στιγμή το παρόν στην περιοχή, σκοτεινιάζοντας ακόμα πιο πολύ το μέλλον. Εμπεριέχει την  επιθεώρηση της ιμπεριαλιστικής βάσης στη Σούδα, ορμητήριο πολεμικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή και φόβητρο των λαών της. Εμπεριέχει και την επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

  Η επίσκεψη Πομπέο στη Θεσσαλονίκη σηματοδοτεί την ισχυρή παρουσία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού όχι μόνο στη χώρα αλλά και στα Βαλκάνια. Η συμμετοχή Αλβανίας και Β. Μακεδονίας στη νατοϊκή συμμαχία δημιουργεί νέες προϋποθέσεις για να εδραιωθεί και να βαθύνει ακόμη πιο πολύ η παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή των Βαλκανίων, οξύνοντας περισσότερο τον, ήδη οξυμένο, ανταγωνισμό με Γερμανία και Ρωσία. Η επίσκεψη Πομπέο επιχειρεί να αξιοποιήσει στο έπακρο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ όλα τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς την οικονομική αλλά και στρατιωτική παρουσία των Αμερικανών στην περιοχή. Τις «επενδυτικές» ορέξεις  για τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης, το πέρασμα των αγωγών φυσικού αερίου από την περιοχή και τα τεράστια συμφέροντα που διακυβεύονται. Η χώρα, από το νοτιότερο στο βορειότερο και από το δυτικότερο στο ανατολικότερο σημείο της, αποτελεί κέντρο του στρατηγικού ενδιαφέροντος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Ιδιαίτερα η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί κόμβο υπεράσπισης των συμφερόντων των ΗΠΑ  έναντι Γερμανίας και Ρωσίας, σημείο στον πλανήτη όπου υποτάσσονται εκατομμύρια ανθρώπων στις ιμπεριαλιστικές βλέψεις.

 Η επίσκεψη Πομπέο πραγματοποιείται σε μια περίοδο κρίσιμων εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά. Μπροστά στην αμείωτη παραβίαση των ελληνικών και κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Τουρκία, η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, εναποθέτει την “προστασία” της χώρας στους ιμπεριαλιστές. Και αυτοί, πρώτα και κύρια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, προτάσσουν τα δικά τους συμφέροντα, την διαφύλαξη της συνοχής του ΝΑΤΟ απέναντι σε Ρωσία και Κίνα. Γι’ αυτό  τηρούν στάση «ίσων αποστάσεων» απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, αν δεν ενθαρρύνουν κατά καιρούς τον τουρκικό επεκτατισμό. Γι’ αυτό τώρα προκρίνουν τον ελληνοτουρκικό “διάλογο”, με στόχο τη συρρίκνωση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων προς όφελος της Τουρκίας, ώστε να παραμείνει αυτή στο άρμα της Δύσης και του ΝΑΤΟ.  Δεν είναι τυχαία όσα δήλωσε σε αυτό το κλίμα ο  επισκέπτης Πομπέο πως «πρέπει να μειωθεί το στρατιωτικό αποτύπωμα παντού», δηλαδή μια ακόμη έμμεση αποδοχή των τουρκικών απαιτήσεων και βλέψεων. Είναι φανερό ότι με αυτόν τον αέρα στα πανιά της όχι μόνο δε μειώνεται η επιθετικότητα από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου αλλά αντίθετα φουντώνει ακόμη περισσότερο η προκλητικότητα, δυναμώνουν οι απειλές πολέμου.

Οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός, απέναντι στη νέα αυτή προκλητική επίσκεψη, πρέπει να αντιτάξει ένα αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Να διαδηλώσει μαζικά ενάντια στα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή μας. Ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης που υπηρέτησαν και υπηρετούν πιστά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και παραδίδουν πλήρως τη χώρα στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Να σηκώσει ψηλά τη σημαία της ειρήνης και της εθνικής ανεξαρτησίας!

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση-διαδήλωση καταγγελίας της επίσκεψης Πομπέο

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δευτέρα, 28/9, Άγαλμα Βενιζέλου, 6:00 μ.μ.


Έχει διαβαστεί 270 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 16 °C
Άνεμος ΝΑ 0-2 μποφόρ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 11 °C
Άνεμος ΒΒΔ 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 186 επισκέπτες και 0 μέλη.