Του Αλέκου Χατζηκώστα *Ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε τραγουδήσει προφητικά: «Το σύστημα είναι ένοχο/Και οι συνθήκες της ζωής/Το σύστημα είναι ένοχο/Μα δεν το δίκασε κανείς»Στις μέρες όπου τα σκάνδαλα και η σχετική συζήτηση έχει ανέβει στα ύψη και δημιουργεί πολιτικές εξελίξεις, χρειάζεται να δούμε κάποια ζητήματα βαθύτερα.Η αιτία τους βρί... Περισσότερα
Άνθρωποι και …αδέσποτα
από Η Άλλη Άποψη
Σίγουρα το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι οξυμένο και στη Βέροια. Με βάση το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει αλλά και τα μέσα που δίνονται στους δήμους φαντάζει δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Από αυτή την άποψη δικαιολογημένα απασχολεί τις συνεδριάσεις του Δ.Σ χωρίς όμως να χρειάζεται ανεβαίνουν και οι τόνοι ή να ασκείται «εύκολη» αντιπολίτευση.
Μιλώντας για το θέμα ο δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (30/10) έδωσε μία εικόνα :. "Πιάνουμε τα αδέσποτα, τα εμβολιάζουμε και τα επιστρέφουμε στο φυσικό τους περιβάλλον. όπως προβλέπει ο νόμος. Μόνο αν είναι επικίνδυνα τα κρατάμε στο κυνοκομείο. Βλέπουμε μεγάλη ευαισθησία στα κανάλια όταν φαρμακώνονται ζώα αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχη ευαισθησία όταν γίνονται επιθέσεις σε ανθρώπους. Η θέση μας είναι πρώτα ο άνθρωπος".
"Και ο δήμος και τα ζώα είναι έρμαια μιας νομοθεσίας και των ελεγκτικών μηχανισμών. Τελευταία έγιναν κάποιες ενέργειες από την αστυνομία και αυξήθηκαν οι δηλώσεις των δεσποζόμενων στον δήμο" σχολίασε ο αντιδήμαρχος Β. Παπαδόπουλος. Τα σχόλια δικά σας!