Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
Αντιπαράθεση για τον αποχιονισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας…
από Η Άλλη Άποψη
Ήταν αναμενόμενο ότι η αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων (χιονιάς) από μέρους της Δημοτικής Αρχής θα ήταν αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλωσετ και στο παρελθόν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο.
Στην εισηγητική του παρέμβαση ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης τόνισε ότι ο δήμος τα πήγε πάρα πολύ καλά κατά κοινή ομολογία και του κόσμου, πλην μεμονωμένων φωνών που υποστήριζαν το αντίθετο («κ’άνουν το μαύρο άσπρο». Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του για την επιτυχία του έργου τους.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αντώνης Μαρκούλης, κατηγορώντας τη διοίκηση ότι είναι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και το περιβάλλον.
«Υπάρχουν ακόμη πάγοι στις αυλές των σχολείων, όπως και λοφίσκοι στα πεζοδρόμια και στον κεντρικό πεζόδρομο» τόνισε, ενώ έψεξε και το γεγονός ότι πεζοδρόμια και δρόμοι καθαρίστηκαν από ιδιώτες.
Οι υποδομές δεν επαρκούν, παρά τις προσπάθειες, σημείωσε ο Γιώργος Μελιόπουλος της ΛΑΣ, ενώ για απαξίωση μιας τιτάνιας προσπάθειες μίλησε ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου.
Σε όλα απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο για περισσό θράσος και εκμετάλλευση των καιρικών φαινομένων. Τόνισε ότι επιβάλλεται η συμμετοχή ιδιωτών στον αποχιονισμό, από τον νόμο, ενώ κατήγγειλε την απουσία των καταγγελλόντων από όλα τα συντονιστικά όργανα του δήμου, αλλά και προσπάθεια να μπουν τρικλοποδιές στην προσπάθεια του δήμου.
«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν το θράσος να θέλουν να γίνουν δήμαρχοι. Και επιβραβεύονται από κόμματα και συνδυασμούς…» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, που έκλεισε με μια φράση του Πλάτωνα: «Γνώμη έχουν όλοι, ποιος έχει γνώση όμως…»
«Οι εργαζόμενοι δίνουν όλο τους το είναι στον αποχιονισμό, αλλά η διοίκηση παίρνει την ευθύνη των αποφάσεων. Τα ευχαριστώ τα πήραμε από τον κόσμο και τους επαγγελματίες» είπε κλείνοντας ο δήμαρχος.
Φυσικά το μεγάλο ζήτημα είναι η ύπαρξη των απαραίτητων μέσων και προσωπικού ώστε να αντιμετωπίζονται τα διάφορα καιρικά φαινόμενα από τους Δήμους, χωρίς όμως η κυβέρνηση- κρατική μηχανή αποποιείται τις δικές της ευθύνες που υπάρχουν και είναι μεγάλες. Μαζί δηλαδή με τα συγχαρητήρια στους υπαλλήλους ας γίνεται ταυτόχρονα η αναγκαία διεκδίκηση για μόνιμο προσωπικό και επαρκή τεχνικά μέσα…