Παρασκευή, 17 Απρ, 2026

  • Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα
  • Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
  • ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους
  • Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου
  • Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων
  • Κερδισμένοι
Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα1 Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια2 ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους3 Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου4 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων5 Κερδισμένοι6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαντες

Αφαντες

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα

Απάντηση Προέδρου ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας στη δημοσίευση των «Παιδιών της Άνοιξης»

από Η Άλλη Άποψη

Με  αφορμή  το  πρόσφατο  κείμενο  του Κέντρου  Διημέρευσης  –  Ημερήσιας  Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης  ΑμεΑ  «Παιδιά της Άνοιξης» που δημοσιεύτηκε στις  τοπικές εφημερίδες  και  στα  τοπικά  ενημερωτικά  ιστολόγια  (blogs),  επιθυμούμε  να  κάνουμε  τις παρακάτω διευκρινίσεις για την πλήρη ενημέρωση των δημοτών: Με  δυο  διαφορετικές  αποφάσεις  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  Βέροιας,  η  Πλατεία Δημαρχείου παραχωρήθηκε για την 3.4.2015 σε δυο φορείς, τον «Βριληττό» και τα «Παιδιά της Άνοιξης».

Για το λόγο αυτό, ζητήσαμε από την υπηρεσία να ενημερώσει τα «Παιδιά της Άνοιξης»,φορέα στον οποίο είχε παραχωρηθεί η Πλατεία Δημαρχείου για το χρονικό διάστημα από3.4.2015 έως 9.4.2015 (Μεγάλη Πέμπτη), ότι για την Παρασκευή 3 Απριλίου και μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα,  να μη προχωρήσουν στην εγκατάσταση του περιπτέρου τους στην πλευρά της οδού Μητροπόλεως αλλά αντίθετα να το εγκαταστήσουν στην πλευρά της οδού Αγ. Δημητρίου διότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας ήταν προγραμματισμένη στο παραπάνω σημείο να λάβει χώρα η τελετή έναρξης του διεθνούς τουρνουά Χάντμπολ «Βριληττός». Δυστυχώς,  λόγω  παραδρομής  υπηρεσιακών  παραγόντων,  τα  «Παιδιά  της  Άνοιξης»  δεν ενημερώθηκαν τελικά για αυτή την εξέλιξη και το πρωί της Παρασκευής εγκατέστησαν το περίπτερό τους στην Πλατεία Δημαρχείου από την πλευρά της οδού Μητροπόλεως. Μόλις αυτό  έγινε  αντιληπτό  από  μέρους  μας  και  αφού  ζητήσαμε  συγγνώμη  για  την  κακή συνεννόηση, παρακαλέσαμε τους εκπροσώπους του κέντρου να μεταφέρουν το περίπτερό τους για την ημέρα εκείνη και μόνο με τη βοήθεια δημοτικών υπαλλήλων.

Η παρουσία του περιπτέρου στο συγκεκριμένο σημείο, ακόμη κι αν παρέμενε κλειστό κατά τη διάρκεια της τελετής, εμπόδιζε την προγραμματισμένη παράταξη των ομάδων στο ίδιο σημείο  για  την  τελετή  έναρξης  του  τουρνουά  ενώ  δημιουργούσε  δεδομένα  ζητήματα ασφαλείας.  Η διεξαγωγή του τουρνουά συνοδευόταν από ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες ασφαλείας και η τοποθέτηση του περιπτέρου θα μπορούσε να αποτελέσει λόγο για τη μη συμμετοχή  κάποιων  ομάδων  στην  τελετή  έναρξης  που  ενδεχόμενα  να  οδηγούσε  στην ακύρωση όλης  της  γιορτής  που είχε  στηθεί  από τους  διοργανωτές.  Σημειώνεται,  ότι  το τουρνουά  «Βριληττός»  αποτελεί  διοργάνωση  της  Ευρωπαϊκής  Ομοσπονδίας  Χάντμπολ(E.H.F.) και είναι προσχεδιασμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

Τα  παραπάνω  μεταφέρθηκαν  ευγενικά  στους  εκπροσώπους  του  κέντρου  «Παιδιά  της Άνοιξης» ώστε να επιλυθεί επί τόπου το ζήτημα που ανέκυψε, προτείνοντας την προσωρινή μεταφορά της έκθεσής τους στο εσωτερικό του Δημαρχείου και την επαναφορά της στην Πλατεία Δημαρχείου την επόμενη ημέρα (Σάββατο 4 Απριλίου), με την εγκατάσταση του περιπτέρου  σε  όποιο  σημείο  της  πλατείας  επιθυμούσαν  και  πάντα  με  τη  βοήθεια  των εργαζομένων  του  Δήμου.  Δυστυχώς,  οι  προτάσεις  μας  δεν  τους  ικανοποίησαν  με αποτέλεσμα την οριστική ματαίωση της έκθεσής τους. Λυπόμαστε ειλικρινά για αυτή την εξέλιξη και κυρίως για το γεγονός ότι δεν καταφέραμε τελικά να διευκολύνουμε τη διεξαγωγή της έκθεσης του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ  «Παιδιά της Άνοιξης», ενός φορέα με τόσο σημαντική κοινωνική και πολιτιστική προσφορά στην περιοχή. Ελπίζουμε το μεμονωμένο αυτό περιστατικό να μη διαταράξει τη μακρόχρονη και πετυχημένη συνεργασία του Δήμου Βέροιας με το κέντρο.

Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς

 

Έχει διαβαστεί 484 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1350 επισκέπτες και 0 μέλη.