Τρίτη, 20 Οκτ, 2020

 • Ο Δήμος Νάουσας σε συμμετοχικό εργαστήριο για τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες και τον πολιτιστικό και δημιουργικό τουρισμό στην 18η Ευρωπαϊκη Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων
 • Διάνοιξη και σήμανση μονοπατιών στον ορεινό όγκο του Βερμίου από τον Δήμο Νάουσας και αθλητικά σωματεία
 • Εργασίες βελτίωσης του δρόμου που συνδέει τη Νάουσα με τον Κοπανό. Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης σε υποδομές
 • ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Δ. ΒΕΡΟΙΑΣ
 • Κερκόπορτα για λοκ άουτ αναζητεί η κυβέρνηση
 • Στις Τοπικές Κοινότητες Κοπανού και Επισκοπής ο Δήμαρχος Νάουσας στο πλαίσιο της «Ώρας του Δημάρχου»
Ο Δήμος Νάουσας σε συμμετοχικό εργαστήριο για τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες και τον πολιτιστικό και δημιουργικό τουρισμό στην 18η Ευρωπαϊκη Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων1 Διάνοιξη και σήμανση μονοπατιών στον ορεινό όγκο του Βερμίου από τον Δήμο Νάουσας και αθλητικά σωματεία 2 Εργασίες βελτίωσης του δρόμου που συνδέει τη Νάουσα με τον Κοπανό. Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης σε υποδομές 3 ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Δ. ΒΕΡΟΙΑΣ4 Κερκόπορτα για λοκ άουτ αναζητεί η κυβέρνηση5 Στις Τοπικές Κοινότητες Κοπανού και Επισκοπής ο Δήμαρχος Νάουσας στο πλαίσιο της «Ώρας του Δημάρχου»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τέρμα τα παραμύθια

Οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά επιβεβαιώνουν ξανά τα αδιέξοδα της πολιτικής εμπλοκής της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς. Την πολιτική αυτή υπηρετούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, που προκαλούν και κοροϊδεύουν τον λαό, παρουσιάζοντας τους Ευρωατλαντικούς «συμμάχους» ως «εγγυητές» της ειρήνης και της ... Περισσότερα

Απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Κώστα Καλαϊτζίδη για τον κάθετο οδικό άξονα

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Χειμώνα για την πορεία υλοποίησης του οδικού άξονα Πατρίδα – Νάουσα μόνο ως υποκριτικό μπορεί να χαρακτηριστεί, τη στιγμή που εκδηλώνεται.

Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο το έργο δεν ολοκληρώνεται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του, είναι η  καταστροφική χρονιά με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι έλεγχοι κεφαλαίων στις τράπεζες  και η στάση πληρωμών του δημοσίου απέναντι σε όλους τους αναδόχους δημοσίων έργων, στο όνομα της καταστροφικής διαπραγμάτευσης, που όλοι μας ζήσαμε το 2015.

Αυτά οδήγησαν σε στάση εργασιών για πάνω από πέντε μήνες στην κατασκευή του έργου, καθώς ο ανάδοχος δεν πληρωνόταν.

Αν  λοιπόν ενδιαφερόταν πραγματικά ο κ. Χειμώνας, θα πίεζε την παράταξή του και  το κόμμα το οποίο τον υποστήριξε και εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος ,να σταματήσει την οικονομική αφαίμαξη της αυτοδιοίκησης και να αποδώσει τους πόρους που είχαν προϋπολογιστεί για τα δημόσια έργα  σε δήμους και περιφέρειες, ώστε αυτά να εκτελούνταν κανονικά χωρίς καθυστερήσεις.

Όσον  αφορά στην απορροφητικότητα των πόρων του ΕΣΠΑ για τα έργα της Ημαθίας, θέλω να υπενθυμίσω στους συμπολίτες μας, ότι με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, προχωράει κανονικά και θα ολοκληρωθεί με πόρους του ΣΕΣ 2014-2020 το νοσοκομείο της Βέροιας, ενώ όλα τα υπόλοιπα ενταγμένα έργα ολοκληρώνονται κανονικά.

Ως διοίκηση της Περιφέρειας, από το καλοκαίρι έχουμε επισημάνει τον κίνδυνο για τα έργα που δεν τελειώνουν ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 και δεν μπορούν να μεταφερθούν στο ΣΕΣ 2014-2020, στο αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και έχουμε λάβει επανειλημμένες δεσμεύσεις από τον αρμόδιο υπουργό ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν  τα έργα μέσα στο 2016. Αυτό περιμένουμε να το δούμε και στην πράξη.

Κλείνοντας θα ήθελα να του επισημάνω ότι η χρηματοδότηση της μελέτης κατασκευής του τμήματος του οδικού άξονα «Πατρίδα-σύνδεση με Εγνατία» γίνεται από εγκεκριμένους πόρους της ΠΚΜ, οι οποίοι έχουν ψηφιστεί στο περιφερειακό συμβούλιο και έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες υλοποίησης τους, εντός του 2016.

Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

 

Έχει διαβαστεί 174 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΒΔ 1 μποφόρ

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 19 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 19 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 750 επισκέπτες και 1 μέλος.