Δευτέρα, 12 Απρ, 2021

  • Προθεσμία Υποβολής Δηλώσεων Ζημιάς από Παγετό
  • Αναβαθμίζονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές με τον Δήμο Νάουσας
  • Δεν αρκεί ο εθελοντισμός!
  • Πανδημία: Να υπάρχει ένας απολογισμός τοπικά!
  • «Σφράγισε» το 46ο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός
  • Economist: Η Κούβα, η μικρότερη χώρα στον κόσμο που θα αναπτύξει τα δικά της εμβόλια Covid
Προθεσμία Υποβολής Δηλώσεων Ζημιάς από Παγετό1 Αναβαθμίζονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές με τον Δήμο Νάουσας2 Δεν αρκεί ο εθελοντισμός!3 Πανδημία: Να υπάρχει ένας απολογισμός τοπικά!4 «Σφράγισε» το 46ο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός5 Economist: Η Κούβα, η μικρότερη χώρα στον κόσμο που θα αναπτύξει τα δικά της εμβόλια Covid6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μπανανόφλουδα

Μπανανόφλουδα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι «αποδόσεις» στα χρηματιστήρια γίνονται το «καρότο» για να διαφημίζεται και να προωθείται παραπέρα η ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Το κάνουν επανειλημμένα τα διάφορα «κοράκια», που θέλουν την Ασφάλιση ατομική υπόθεση και τις εισφορές των εργαζομένων βορά στα επενδυτικά τους σχέδια. Γι' αυτό τελευταία βλέπου... Περισσότερα

Η απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού στον Α. Βεσυρόπουλο για την αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη

Απάντηση στον βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Απόστολο Βεσυρόπουλο για το θέμα της αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου Βέροιας έδωσε ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς. Εκτός από το ιστορικό της διαδικασίας, ο κ. Μπαλτάς αναφέρει για την αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου Βέροιας:

«Για την Βέροια υπάρχουν ήδη 103 κηρύξεις αρχαίων βυζαντινών, μεταβυζαντινών, οθωμανικών και νεωτέρων μνημείων στις οποίες προστίθενται και τα 132 διατηρητέα κτίρια των ιστορικών τόπων της Κυριώτισσας, Μπαρμπούτας, Παναγίας Δεξιάς, Κοντογεωργάκη.

Η αναοριοθέτηση είναι στην ουσία μια κωδικοποίηση των ήδη υφιστάμενων κηρύξεων. Σημειώνεται ότι υπάρχουν ήδη και άλλες μεγάλες πόλεις που είναι συγχρόνως κηρυγμένοι αρχαιολογικοί χώροι όπως για παράδειγμα η Πάτρα, το Ηράκλειο, η ίδια η Αθήνα στο κέντρο της.

Επισημαίνεται ότι δεν προβλέπεται η δημιουργία αδόμητων περιοχών, πλην των οικοπέδων των μνημείων όπως καταγράφονται στο κτηματολογικό διάγραμμα, αλλά ούτε αλλαγές στον τρόπο δόμησης. Πέρα από τον έλεγχο των σκαφών που έτσι και αλλιώς στο μεγαλύτερο μέρος του υπό ανοριοθέτηση χώρου γίνεται, γιατί πρέπει να προστατευθούν οι δυστυχώς ελάχιστες αρχαιότητες που έχουν απομείνει στη θέση τους, στόχος της κήρυξης είναι η ορθότερη προστασία των υφιστάμενων μνημείων και των λιγοστών υφιστάμενων αρχαιολογικών χώρων - ιστορικών τόπων, ώστε όλα αυτά να αποτελέσουν στοιχεία ενός συνολικού πλάνου ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Όσον αφορά στις σύγχρονες παραγωγικές δραστηριότητες μετά την αναοριοθέτηση θα καταστεί δυνατόν να προχωρήσει σε συνεργασία με το Δήμο και τις και τους λοιπούς συναρμόδιους φορείς η συγκρότηση σε οργανωμένων ζωνών ανάπτυξης διαφόρων επαγγελματικών επιχειρήσεων (πχ δημιουργία εστιατορίων, καφέ μπαρ κλπ) ώστε μέσα από την κωδικοποίηση και ομογενοποίηση των διαδικασιών να είναι ταχύτερη και ευκολότερη η αδειοδότηση τους.

Παράλληλα θα πρέπει να προχωρήσει σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες (πχ πολεοδομία) η ανάπτυξη μιας κοινής συνισταμένης σχεδιασμού για τις φυτεύσεις, την τοποθέτηση των περιπτέρων, των διαφόρων πινακίδων και τον εξωραϊσμό του αστικού χώρου στις περιοχές των μνημείων, ώστε να γίνει περισσότερο ελκυστικός για κατοίκους και επισκέπτες».

ΣΧΟΛΙΟ: Η απάντηση του Υπουργού απλά αποκαλύπτει τις κυβερνητικές προθέσεις, καθώς και ότι η σχετική ημερίδα του Σαββάτου 17/9 δεν είχε ως στόχο τη εξεύρεση κοινής λύσης σε συνεργασία με τον δήμο της Βέροιας, αλλά απλά έγινε για εκλαΐκευση αυτής…

Έχει διαβαστεί 199 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Β 0 μποφόρ

Δευτέρα, 12 Απριλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 20 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Τρίτη, 13 Απριλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 18 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 668 επισκέπτες και 1 μέλος.