Δευτέρα, 23 Νοέ, 2020

  • Η «αξία» των δημοσκοπήσεων…
  • Στα 1.388 τα νέα κρούσματα, 84 οι νεκροί, 549 οι διασωληνωμένοι
  • «ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ»!
  • ΚΚΕ:Σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση για την παρουσία Πολιτικών Αρχηγών στους συμβολικούς εορτασμούς του Πολυτεχνείου
  • Παράδειγμα προς μίμηση: Ο Γ. Λαμπρούλης βουλευτής του ΚΚΕ, ζητά να απαλλαγεί προσωρινά από Αντιπρόεδρος της Βουλής, ώστε να συνδράμει ως γιατρός του ΕΣΥ στη μάχη κατά της πανδημίας!
  • ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Διενέργεια έρευνας για πιθανές αξιόποινες πράξεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου από πολιτικούς αρχηγούς
Η «αξία» των δημοσκοπήσεων…1 Στα 1.388 τα νέα κρούσματα, 84 οι νεκροί, 549 οι διασωληνωμένοι2 «ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ»!3 ΚΚΕ:Σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση για την παρουσία Πολιτικών Αρχηγών στους συμβολικούς εορτασμούς του Πολυτεχνείου4 Παράδειγμα προς μίμηση: Ο Γ. Λαμπρούλης βουλευτής του ΚΚΕ, ζητά να απαλλαγεί προσωρινά από Αντιπρόεδρος της Βουλής, ώστε να συνδράμει ως γιατρός του ΕΣΥ στη μάχη κατά της πανδημίας!5 ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Διενέργεια έρευνας για πιθανές αξιόποινες πράξεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου από πολιτικούς αρχηγούς6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν θα ανοίξουν ξανά…

Η επιβολή του δεύτερου λοκνταουν θα σημάνει το «τέλος του εμποράκου». Η πραγματικότητα και στην Ημαθία το αποδεικνύει. Ήδη πολλά μαγαζιά (ΦΩΤΟ από Βέροια) έχουν κλείσει οριστικά, πριν ακόμη αποφασιστεί να ανοίξουν ξανά. Πίσω από κάθε μαγαζί υπάρχουν ανθρώπινες ζωές και βρίσκονται πλέον σε απόγνωση. Και ν’ ακούς την κυβέρνηση ότι ... Περισσότερα

Απεργία στο Τελωνείο της Βέροιας: Διαχρονικό το πρόβλημα της επαρκούς στελέχωσης

από Η Άλλη Άποψη
Απεργία στο Τελωνείο της Βέροιας: Διαχρονικό το πρόβλημα της επαρκούς στελέχωσης

Τι λένε και τι θα κάνουν οι τοπικές αρχές και οι κυβερνητικοί βουλευτές;

Tο διαχρονικό πρόβλημα      επαρκούς στελέχωσης του Τελωνείου Βέροιας,   σε   συνδυασμό   με   την   απουσία   λύσεων   του   εν   λόγω προβλήματος από   πλευράς   της   διοίκησης   της  Α.Α.Δ.Ε.   οδήγησαν   την Εκτελεστική   Επιτροπή   της   Ομοσπονδίας   Τελωνειακών   Υπαλλήλων Ελλάδος   στη   λήψη   απόφασης  προκήρυξης   48ωρης   απεργίας   στο Τελωνείο Βέροιας  κατά την συνεδρίαση  στις 16/07/2020 σε εκτέλεση απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Ο.Τ.Υ.Ε. την Τρίτη 28/07/2020 και την Τετάρτη 29/07/2020.

Η υποστελέχωση της συγκεκριμένης τελωνειακής μονάδας έχει φτάσει  σε ακραίο σημείο, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται και περαιτέρω   μείωση προσωπικού.  Το   συγκεκριμένο   γεγονός   έχει   ως αποτέλεσμα,   αφενός  την   έκθεση   των   εναπομεινάντων   τελωνειακών υπαλλήλων σε διαρκείς κινδύνους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους   και   αφετέρου  την   μη   διασφάλιση   των   συμφερόντων   του δημοσίου και του υγιούς εμπορίου της περιοχής.

Το   Τελωνείο   Βέροιας   ως   ένα   από   τα   σημαντικότερα περιφερειακά τελωνεία της χώρας, με πολύ μεγάλο κύκλο εργασιών, πολύ   μεγάλη   εξαγωγική   δραστηριότητα  και   επιφορτισμένο   με   το σύνολο των αρμοδιοτήτων της τελωνειακής υπηρεσίας στο νομό Ημαθίας είναι   αδύνατον   να   ανταπεξέλθει   στο   έργο   του  δίχως   σημαντική ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό. Διευκρινίζεται   ότι   σήμερα   στο   τελωνείο   Βέροιας   υπηρετούν   συνάδελφοι, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 18 και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα 3 εκ των πιο έμπειρων συναδέλφων του τελωνείου δεν θα είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με αποτέλεσμα  το Τελωνείο Βέροιας να καλείται να ανταπεξέλθει στο μεγάλο έργο του με 6 τελωνειακούς υπαλλήλους.

Καλούμε   την   διοίκηση   της   Α.Α.Δ.Ε.   να   αναλάβει   τον υπηρεσιακό της ρόλο, τις ευθύνες που της αναλογούν και να προβεί στις   απαιτούμενες   ενέργειες   για   την   επαρκή   στελέχωση   του τελωνείου Βέροιας.

Προς ενημέρωση των συναλλασσομένων πολιτών και φορέων με το Τελωνείο Βέροιας κατά τη διάρκεια της ως άνω απεργίας θα υφίσταται το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας που προβλέπεται από το  αρ. 21 του Ν.   1264/82,   όπως   ισχύει   σήμερα.  Το   προσωπικό   ασφαλείας   κατά   τη διάρκεια της απεργίας, θα προβαίνει μόνο  σε τελωνειακές εργασίες που έχουν σχέση με την εισαγωγή και εξαγωγή ευπαθών ζωτικής ή εθνικής σημασίας προϊόντων, δηλαδή θα προβαίνει στην παράδοση μόνο:

α) Στρατιωτικών εφοδίων  (το σύνολο αυτών με την προϋπόθεση ότι

συνοδεύονται με έγγραφο του αρμοδίου Αρχηγείου)

β)  Υγειονομικού   υλικού   και   φαρμάκων  (αποκλειστικά   σε   αυτά   που

αφορούν στις ανάγκες των Νοσοκομείων)

γ) Καυσίμων  (αποκλειστικά  σε   αυτά   που   αφορούν   στις   ανάγκες   των

Νοσοκομείων και των μέσων μαζικής μεταφοράς)

δ) Ζώντων ζώων

Επίσης,   θα   επιλαμβάνεται   όλων   των   περιπτώσεων

λαθρεμπορίας   και   όχι   μόνο   των   σοβαρών   που   προβλέπει   ο   νόμος,

καθώς και της δίωξης ναρκωτικών, ως συνήθως.

Κατά   συνέπεια,  δεν   θα   τελωνίζονται     παραδίδονται   

εξάγονται, αφού δεν θεωρούνται ευπαθή ζωτικής ή εθνικής σημασίας τα

παρακάτω είδη που, ενδεικτικά, αναφέρονται:

· Φρέσκα ψάρια και κρέατα, κατεψυγμένα ψάρια και κρέατα

· Νωπά   φρούτα-λαχανικά   και   γάλατα,   παγωτά,   γιαούρτια,

λουλούδια κ.λ.π

 

Έχει διαβαστεί 308 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 4 ως 14 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 219 επισκέπτες και 1 μέλος.