Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στη Βέροια
από Η Άλλη Άποψη
Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιεί το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Βέροια, στο πλαίσιο της κινητοποίησης των Δημοσίων Υπαλλήλων στις 12 Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση τονίζει: «Καλούμε τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 καθώς και σε αγωνιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 12/3/2014 στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου
ώστε να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο περί κατάργησης Νομικών Προσώπων του Δημοσίου που δημιουργεί νέες δεξαμενές διαθεσιμοτήτων και απολύσεων»
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ημαθίας
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΒΕΡΟΙΑ ΠΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 10:30πμ
Το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις οργανισμών και τις απολύσεις στο Δημόσιο ανοίγει τις πύλες της κολάσεως για τους δημόσιους υπαλλήλους. Τριάντα έξι χιλιάδες (36.000) συνάδελφοι ΙΔΑΧ μαζί με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και άλλους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή των 15.000 απολύσεων για το 2014.
Η αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και δημοσίων υπαλλήλων, τα νέα οργανογράμματα που προωθεί η κυβέρνηση δεν έχουν στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την παροχή ικανοποιητικών κοινωνικών υπηρεσιών. Δεν επιδιώκουν να γίνουν καλύτεροι οι εργαζόμενοι, ούτε να αναβαθμιστούν οι δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, και τα σχολεία, να υπάρχει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία - παιδεία για όλους όπως είναι η λαϊκή απαίτηση.
Ο αντιδραστικός κρατικός έλεγχος (βλ. αξιολόγηση) συνδέεται με τις απολύσεις, αλλά κυρίως με την αντιδραστική αναμόρφωση του αστικού κράτους. Είναι ο βούρδουλας για να επιβάλλουν στους χώρους εργασίας το νόμο του φόβου, και την σιωπή στους δημόσιους υπαλλήλους.
Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ είναι ανάγκη να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση.
Ενιαία πάλη ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών κι εργασιακών μας δικαιωμάτων, για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.
Αυτό τον δρόμο, αυτή την προοπτική, αυτή την ενότητα υπηρετεί το ΠΑΜΕ, κι αυτό το περιεχόμενο, αυτή την κατεύθυνση πρέπει να έχουν οι αγώνες μας.
Στη βάση αυτή απαιτείται ανασύνταξη του κινήματος και χειραφέτηση από συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και από κρατικούς και κυβερνητικούς μηχανισμούς.
Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν λέει ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα θα ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις συντάξεις. Ίσα - ίσα το αντίθετο θα κάνει.
Έρχονται νέα μέτρα! Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είτε βρίσκεται σε φάση κρίσης είτε σε φάση ανάπτυξης συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα. Η έξοδος από την κρίση που προβάλλει η κυβέρνηση αφορά την σωτηρία, την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και σε καμιά περίπτωση τα λαϊκά δικαιώματα. Κανένας σωτήρας από τα πάνω, καμιά κυβερνητική εναλλαγή, κανένα μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να έχει φιλολαϊκό χαρακτήρα, να δώσει διέξοδο σε όφελος του λαού από την κρίση.
Η βελτίωση της ζωής σου είναι στα χέρια σου!
Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο. ΟΧΙ στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο.
Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία - πρόνοια για όλους.
Όχι στο νέο σχολείο ΑΕ, των χορηγών, της ημιμάθειας και της επιχειρηματικότητας.
Να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια Υγεία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας - πρόνοιας για όλους.
Όχι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.