Τρίτη, 13 Απρ, 2021

  • Και μ’ εκείνο το Μουσείο της Εκπαίδευσης τι θα γίνει;
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να αποζημιωθούν στο 100% οι αγρότες Πέλλας, Ημαθίας και Αμυνταίου για τις ζημιές που υπέστησαν
  • Rapid Test στην Κοινότητα Φυτειάς και στην Πλατεία Ωρολογίου
  • ΚΝΕ: «Οι μαθητές δεν είναι ούτε "εξεταστικά" ρομπότ ούτε πειραματόζωα! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους!»
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 12/4
  • «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ»: Θα φέρουμε το θέμα για το Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού στο Δημ. Συμβούλιο
Και μ’ εκείνο το Μουσείο της Εκπαίδευσης τι θα γίνει;1 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να αποζημιωθούν στο 100% οι αγρότες Πέλλας, Ημαθίας και Αμυνταίου για τις ζημιές που υπέστησαν2 Rapid Test στην Κοινότητα Φυτειάς και στην Πλατεία Ωρολογίου3 ΚΝΕ: «Οι μαθητές δεν είναι ούτε "εξεταστικά" ρομπότ ούτε πειραματόζωα! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους!»4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 12/45 «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ»: Θα φέρουμε το θέμα για το Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού στο Δημ. Συμβούλιο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Επενδύσεις...

Επενδύσεις...

Την «εκτόξευση του ελατηρίου» που συμπιέστηκε στη διάρκεια της πανδημίας και θα προκαλέσει «αναπτυξιακό άλμα», όταν φύγει η βαριά σκιά της από την οικονομία, προαναγγέλλουν τα αστικά επιτελεία, καλλιεργώντας προσδοκίες στο λαό ότι τα δύσκολα πέρασαν και τα καλύτερα είναι μπροστά.Ισχυρίζονται λοιπόν ότι η «δοκιμασία» της πανδημίας φτάνε... Περισσότερα

Με αφορμή τις «Βραδιές Ιστορίας»

από Η Άλλη Άποψη

Με αφορμή τις «Βραδιές Ιστορίας» που διοργάνωσε το Κέντρο Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας θα θέλαμε να κάνουμε ορισμένες γενικότερες σκέψεις χρήσιμες πιστεύουμε για το επόμενο διάστημα.

1.Οι εκδηλώσεις αυτές- που καλύφθηκαν δημοσιογραφικά από την «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ»- είχαν κόσμο για τα δεδομένα του περιεχομένου τους, αλλά και της χρονικής συγκυρίας που πραγματοποιήθηκαν. Φυσικά πολλά θα πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα στη βελτίωση της προετοιμασίας και προβολής τους ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη συμμέτοχη.

2.Ενστάσεις υπάρχουν για το περιεχόμενο τους, αλλά και τον τρόπο που παρουσιάστηκαν. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Ο τίτλος «βραδιές ιστορίας» δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο τους. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν είτε ως «βραδιές θρησκευτικής ιστορίας», είτε ως «βραδιές ιστορίας βασισμένες σε κείμενα της Καινής Διαθήκης». Και σίγουρα η ιστορική επιστήμη δεν μπορεί να στηριχτεί σε κείμενα της Καινής Διαθήκης είτε κανονικά είτε «απόκρυφα».

3.Θα έπρεπε να υπήρχε στους εισηγητές μεγαλύτερη «ποικιλία απόψεων» ακόμη και για τα θρησκευτικά ζητήματα. Δηλαδή να υπήρχαν εκφραστές της μη «ιστορικότητας» των γεγονότων π.χ της «Σταύρωσης», έτσι θα γινόταν και διάλογος και θα φωτιζόταν περισσότερο τα ζητήματα. Πολύ απλά υποστηρίζουμε ότι στο μέλλον είναι ανάγκη οι εκδηλώσεις να έχουν μεγαλύτερο πλουραλισμό και κυρίως να ανταποκρίνονται πληρέστερα στους σκοπούς της δημιουργίας του Κέντρου Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού της ΚΕΠΑ! (ΦΩΤΟ από την εκδήλωσης της δεύτερης μέρας)

Έχει διαβαστεί 339 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 13 Απριλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 18 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 14 Απριλίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 4 ως 17 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 180 επισκέπτες και 0 μέλη.